A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Έντονη η επιστημονική παρουσία του Χρ. Λιάπη στο 25ο Πανελλήνιο Ψυχιατρικό Συνέδριο, στην Κέρκυρα

E-mail Εκτύπωση

xrlΙδιαίτερα μεστό, καινοτόμων κλινικών και ερευνητικών νοημάτων ήταν το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρι-κής, το οποίο έλαβε χώρα από 11 έως 14 Μαΐου στην...

Κέρκυρα, αλλά και με βαρύ προσωπικό επιστημονικό φόρτο, για τον Ψυχίατρο και Διδάκτωρα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστο Χ. Λιάπη, ο οποίος συμμετείχε με ένα Προεδρείο, μία Ελεύθερη Ανακοίνωση, μία Αναρτημένη Ανακοίνωση, ένα Εκπαιδευτικό Σεμινάριο και μία Στρογγυλή Τράπεζα.
Ο Δρ. Λιάπης δήλωσε σχετικά: "Με τις εισηγήσεις μου σχετικά με την αξία της κλοζαπίνης στην κοινωνική επανένταξη των χρονίως πασχόντων από σχιζοφρένεια και με τις αιματολογικές παρενέργειες των αντιψυχωτι-κών φαρμάκων, επιχειρήσαμε να καταδείξουμε την αξία της χορήγησης του αποτελεσματικότερου των αντιψυχωτικών φαρμάκων 2ης γενιάς, χωρίς τους φόβους και τις κλινικές προκαταλήψεις που το συνοδεύουν, αλλά με παράλληλη ενδελεχή γνώση των πιθανών δυσκρασιών αίματος που μπορεί να παρουσιαστούν από τη λήψη συγκεκριμένων αντιψυχωτικών σκευασμάτων. Στόχος μας παραμένει πάντοτε η προσφορά των βέλτιστων θεραπευτικών δυνατοτήτων, για την εξασφάλιση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ασθενών μας, σταθμίζοντας το σχετικό κόστος - όφελος, πιθανών παρενεργειών και θεραπευτικού αποτελέσματος.
Προεδρεύοντας στην ενότητα των Ελευθέρων Ανακοινώσεων Επαλληλίας Σωματικών και Ψυχικών Νόσων και με σχετική παρουσίαση ασθενούς με κεφαλαλγία τάσεως, συναισθηματική διαταραχή και επεισόδια νυκτερινής ενουρήσεως στο παιδί του, αναδείξαμε τη σημασία της ενδελεχούς κλινικής συνεντεύξεως, με άξονα τη συνδυαστική βιο-ψυχο-κοινωνική συνεκτίμηση πληροφοριών και διαταραχών του περιβάλλοντος των ασθενών μας, προς απαρτίωση του τελικού διαφοροδιαγνωστικού μας συμπεράσματος. Τέλος, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση περιστατικού τοξικομανούς ασθενούς μας, με ιστορικό Διπολικής Διαταραχής και κατατονικές εκδηλώσεις, ο οποίος βελτιώθηκε με Ηλεκτροσπασμοθεραπεία, υπό ταυτόχρονη θεραπεία υποκατάστασης με μεθαδόνη.
Το 25ο Πανελλήνιο Ψυχιατρικό Συνέδριο, δεν ήταν, όμως, επιτυχημένο μόνον στις επιστημονικές του διαστάσεις, αλλά και στις θεσμικές, καθώς συνοδεύτηκε από την ανάδειξη στη θέση του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας του Καθηγητή κ. Αλεβιζόπουλου. Μία εξέλιξη η οποία εγγυάται ακόμη πιο δημιουργικές προοπτικές αποτελεσματικότητας για τον θεσμό της Εταιρείας και για το μέλλον της Ψυχιατρικής στην Ελλάδα. Μία εξέλιξη που μαζί με τα συγχαρητήρια και τις ευχές για καλή δύναμη, συνοδεύεται και από προσωπικά αισθήματα χαράς και ελπιδοφόρου υπερηφάνειας, καθώς, ο σημαντικός αυτός κλινικός και ακαδημαϊκός Δάσκαλος, πάντα έτοιμος να μεταφέρει γνώση και εμπειρία και να προβάλλει την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα, με τιμά με τη συνεργασία του."

xrliap2

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com