A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Ενημέρωση από την Π.Υ. Καλαμπάκας για την νέα Πυροσβεστική Διάταξη

E-mail Εκτύπωση

Σας γνωρίζουμε ότι  από  01-05-2017 μέχρι  και 31-10-2017 Α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι η καύση αγροτικών εκτάσεων, χωρίς την έκδοση άδειας από την  αρμόδια Πυροσβεστική Υ-πηρεσίας και...

αφού ληφθούν τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 5 παρ. 1 της 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ' αριθμ. 9Α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αύξηση των περιστατικών πυρκαγιάς που εκδηλώνονται σε αγροτικές περιοχές με επέκταση σε δασικές εκτάσεις.
Η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών οφείλεται σε αμέλεια και έλλειψη των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας από τους αγρότες, κατά την καύση των υπολειμμάτων καλλιεργειών, που πραγματοποιείται σε μεγάλο βαθμό την περίοδο αυτή.
Σας ενημερώνουμε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα διασυνδέθηκε με την βάση Γεωχωρικών δεδομένων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. στα πλαίσια αναβάθμισης της έρευνας σε ό,τι αφορά το έγκλημα του εμπρησμού με την χρήση νέων τεχνολογιών.
Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, για εκτάσεις που κάηκαν από εμπρησμό εκ προθέσεως ή εξ αμελείας, πέραν των βαρύτατων ποινικών κυρώσεων σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα της φυλάκισης από 2 έτη έως και ισόβια και χρηματικής ποινής από 2.900€ έως και 150.000€ (άρθρα 264,265,266 Π.Κ.) προβλέπονται και τα παρακάτω:
Παύουν να δικαιούνται αποζημίωση (επιδότηση) από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ακόμη και σε περιπτώσεις ενδείξεων ενοχής αξιόποινων πράξεων των ιδίων ή και μελών των οικογενειών τους και υποχρεούνται να επιστρέψουν το σύνολο των χρημάτων της επιδότησης που έχουν εισπράξει ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
Εφόσον πρόκειται για δασική έκταση, αυτόματα κηρύσσεται ως αναδασωτέα από την Διεύθυνση Δασών και κοινοποιείται άμεσα στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. με απαγόρευση στο εξής βόσκηση και οποιασδήποτε μορφής ενέργειας και επέμβασης σε αυτήν. Επιπλέον οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο (άρθρο 70 του Ν. 998/1979)
Κατόπιν των παραπάνω θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων των κατοίκων της περιοχής μας.
Παρακαλούνται όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση ανάγκης να τηλεφωνούν άμεσα στο 199.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Π.Υ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΤΣΙΟΡΛΙΔΑΣ
ΑΝΤΙΠΥΡΑΡΧΟΣ

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com