A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Αγωνία για 70.000 δημοσίους υπαλλήλους

E-mail Εκτύπωση PDF
simvasiouxeiΔιώχνουν 25.000 συμβασιούχους – Η εφεδρεία επιστρέφει για να βρεθούν 4 δισ. ευρώ
  •  Πρόταση για αύξηση της εφεδρείας από ένα σε τρία χρόνια
  •  «Βλέπουν» την έξοδο όσοι απέχουν 5 χρόνια από τη συνταξιοδότηση
  •  Φεύγουν 25.000 συμβασιούχοι από ΟΤΑ και Οργανισμούς
  •  Η τρόικα θέλει να φύγουν 30.000 εργαζόμενοι μέσα στο 2012
  •  Οι πολιτικοί αρχηγοί θα πάρουν την τελική απόφαση
  •  Ξεκίνησαν ήδη τα... όργανα, φραστικό επεισόδιο Κουβέλη - Στουρνάρα, με τον Σαμαρά παρατηρητή

Η εφεδρεία βάζει «φωτιές». Όχι μόνο στις σχέσεις των πολιτικών αρχηγών αλλά κυρίως στους δημοσίους υπαλλήλους, που κυριολεκτικά δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει! Η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει την εφεδρεία (που σαν αντιπολίτευση δεν ήθελε ούτε να ακούει) αλλά όλα παραμένουν στον αέρα.

Μαζί τους και σχεδόν 70.000 εργαζόμενοι. Το οικονομικό επιτελείο ψάχνει εναγωνίως 4 δισ. ευρώ και αποφάσισε ότι θα τα βρει μέσω της εφεδρείας. Επί της ουσίας, μέσω απολύσεων στο Δημόσιο. Απλά τις βαφτίζουν εφεδρεία...

Τι προβλέπει το σχέδιο; Διευρυμένη εργασιακή εφεδρεία από το 2013 και μαζική έξοδο συμβασιούχων με στόχο τη μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο κατά τουλάχιστον 70.000 μέχρι το 2015, γράφει το Έθνος. Κι όλα αυτά; για να γεμίσει η τρύπα των 4 δισ. ευρώ στο πακέτο του 2013-2014, αλλά και για να πείσει την τρόικα πως δε χρειάζεται να διώχνουν και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το σχέδιο προβλέπει ότι θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία περίπου 45.000 εργαζόμενοι στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα από την 1η Ιανουαρίου του 2013 μέχρι το 2015, ενώ δε θα ανανεωθούν συμβάσεις 25.000 συμβασιούχων.

Δεν αποκλείεται να δουν την πόρτα της εξόδου ακόμη κι εκείνοι που απέχουν 5 χρόνια από τη σύνταξη έναντι του ενός που προβλεπόταν μέχρι σήμερα. Μελετάται επίσης η επιμήκυνση της διάρκειας της εφεδρείας σε τρία χρόνια από έναν χρόνο και το «τσεκούρι» των αποδοχών κάτω από το 60% του βασικού μισθού!

Τι θα γίνει με τους συμβασιούχους

Δε θα ανανεωθεί τουλάχιστον το 50% των συμβάσεων και σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάνει μέχρι και το 90% όπως των αναπληρωτών καθηγητών και των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται.

Θα παραμείνει μόνο ο απόλυτα αναγκαίος αριθμός για να μη νεκρώσουν νευραλγικές υπηρεσίες του Δημοσίου έλεγε χαρακτηριστικά κυβερνητική πηγή στο Έθνος.

Η κυβέρνηση αναγκάζεται να βγάλει από το συρτάρι την εφεδρεία αφενός λόγω της εμμονής της τρόικας για απολύσεις αφετέρου (σύμφωνα με πληροφορίες) γιατί οι τροϊκανοί απέρριψαν μεγάλο μέρος των κυβερνητικών προτάσεων για την εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ από την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και τη συρρίκνωση του Δημοσίου μέσω συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών και φορέων, αναφέρει το Έθνος.

Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τις άμεσες απολύσεις. Και με την εφεδρεία προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Πηγή που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αποκάλυψε –σύμφωνα με το Έθνος- ότι έκθεση των τεχνικών κλιμακίων κάνει λόγο για την ανάγκη απομάκρυνσης από το Δημόσιο 30.000 εργαζόμενων εντός του 2012 μέσω του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για τη μείωση της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου.

newsit

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com