A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Οι υποψήφιοι για τη Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων

E-mail Εκτύπωση

mitropoliiΤην Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, τελευταία μέρα της συνεδρίας της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα πραγματοποι-ηθούν οι εκλογές ανάδειξης νέου...

Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων.
Ήδη τους τελευταίους 6 μήνες και από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Σεραφείμ λαμβάνουν χώρα πολλές διεργασίες και συζητήσεις στους χώρους της Εκκλησίας. Ο τοποτηρητής του Θρόνου των Σταγών κ. Μάξιμος κατήγγειλε μάλιστα δημόσια τον Απρίλιο, με συνέντευξή του στο trikalavoice.gr προσπάθεια παρέμβασης συγκεκριμένων κέντρων και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος θα διασφαλίσει την ομαλή διαδοχή.
Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έχει διαμηνύσει σε Αρχιερείς μα και σε τοπικούς φορείς που τον έχουν επισκεφτεί πως ο ίδιος θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις και θα καταθέσει τη πρότασή του μετά την εορτή του Τιμίου Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου).
Υποψήφιοι για τη Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων, πάντως, είναι εξαιρετικοί κληρικοί οι οποίοι έχουν καταγράψει μια σημαντική πορεία στην Εκκλησία μας.
Ο σημερινός Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Σταγών, Ηγούμενος της Μονής Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτης Νήφωνας Καψάλης, είναι ο πρώτος υποψήφιος. Πνευματικό ανάστημα του Μακαριστού Σεραφείμ, ο οποίος και είχε εκφράσει δημοσίως την επιθυμία του να τον διαδεχθεί στο Θρόνο. Έχει πανεπιστημιακές σπουδές, τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και μιας σημαντικής μερίδας Ιεραρχών.

Ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Λαμπρινάκος, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας σήμερα. Ήταν υποψήφιος και για την εκεί Μητρόπολη το 2007, ωστόσο δεν κατάφερε να εκλεγεί έναντι του σημερινού Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Έχει τη σθεναρή στήριξη του Μητροπολίτου Μεσσηνίας, ο οποίος επηρεάζει μια σημαντική «ομάδα» Αρχιερέων.

O Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης, 61 ετών, απόφοιτος της Ριζαρείου Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1991, κλήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο και υπηρέτησε δύο χρόνια στην Εκκλησία της Αλβανίας, διδάσκοντας στη Θεολογική Σχολή Δυρραχίου. Παράλληλα, διετέλεσε εκπρόσωπος του Αρχιεπίσκοπου Αναστάσιου στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου. Από το 1990 έως σήμερα, είναι Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού & Αγίου Όρους. Από το 2011, είναι μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί των αιρέσεων στην Αθήνα.
Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης, 45 ετών, εκ των πλέον καταρτισμένων κληρικών της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο οποίος και υπηρετεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Κωνσταντίνου, γέννημα θρέμμα Τρικαλινός, εκ των λογίων της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο οποίος διεκδίκησε τη Μητρόπολη Τρίκκης & Σταγών το 2015 «κόντρα» στην επιλογή του Αρχιεπισκόπου (Χρυσόστομο Νάση) και την έχασε για μερικές μόλις ψήφους. Υπηρετεί στη Μητρόπολη Κασσανδρίας και τηρεί στάση διακριτική για τη Μητρόπολη της Καλαμπάκας.
ΑΞΙΖΕΙ: Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους κόλπους της Ιεραρχίας συζητείται και μια μεγάλη έκπληξη για τη Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων. Υπομονή!

trikalavoice.gr

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com