A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Μήνυμα του Χρίστου Χ. Λιάπη για την έναρξη του σχολικού έτους

E-mail Εκτύπωση PDF

xriiss liiaaΗ ημέρα έναρξης του σχολικού έτους, είναι κάθε χρονιά ημέρα συγκίνησης, χαράς, νοσταλγίας αλλα και προβληματισμού. Θυμό-μαστε όλοι τα δικά μας πρώτα...

βήματα, στα σχολεία του 20ου αιώνα, το ξεχωριστό ξεκίνημα του καθενός και της καθεμίας από εμάς στο προσωπικό μας ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, των βιβλίων και των δασκάλων.
Χιλιάδες Ελληνόπουλα, από άκρη σε άκρη της χώρας, ξεκίνησαν, μαζί με τους δασκάλους τους και τους γονείς τους, το ταξίδι τους στον δικό τους δρόμο της γνώσης. Ξεκίνησε, για τις μαθήτριες και τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η νέα σχολική χρονιά. Οι μαθητές πέρασαν και φέτος το κατώφλι του "σχολείου του 21ου αιώνα". Του αιώνα της γνώσης, των επιταχυνόμενων εξελίξεων, των αυξημένων δυνατοτήτων αλλά και απαιτήσεων. Η σκέψη μας είναι κοντά τους, μαζί με τις ευχές μας για κάθε πρόοδο και επιτυχία στον δρόμο της γνώσης, αλλά και στον δρόμο της ζωής.
Ευχές που πολλαπλασιάζονται, καθώς η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά εν μέσω της ακόμη σοβούσας κοινωνικοοικονομικής κρίσης, με τις δραματικές ελλείψεις του εκπαιδευτικού μας συστήματος να θέτουν εμπόδια στην απρόσκοπτη πρόοδο των παιδιών. Θέλουμε το σχολείο του 21ου αιώνα να ειναι το σχολείο της σύγχρονης εκπαίδευσης, το σχολείο που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να προετοιμάσει τους σημερινούς μαθητές και αυριανούς ακαδημαϊκούς πολίτες για μια κοινωνία που χρησιμοποιεί τη "γνώση ως καύσιμο", ανοίγοντας ξεχωριστές, σύνθετες και απαιτητικές προοπτικές. Για μια κοινωνία που οφείλουμε να τη διαμορφώσουμε μακριά από τις αγκυλώσεις του χθες, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τον ωχαδερφισμό και τις στρεβλώσεις της ήσσονος προσπάθειας. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι για το σχολείο της αριστείας, της ποιότητας, της όξυνσης της κριτικής ικανότητας και της συνολικής ανάπτυξης της προσωπικότητας των μαθητών. Δουλεύοντας μαζί με τους δασκάλους και τους καθηγητές που δίνουν καθημερινά έναν αξιέπαινο αγώνα παρά τις ελλείψεις και τις χρόνιες παθογένειες που αντιμετωπίζει η Ελληνική Εκπαίδευση. Πολύτιμος πάντοτε, συμπληρωματικός στο έργο του σχολείου και ο ρόλος των γονέων και της οικογένειας. Γιατί πάνω σε αυτό το σχολείο θα οικοδομηθεί η κοινωνία της ανάκαμψης, της εξόδου από την κρίση, της ανάπτυξης και της ευημερίας. Καλή πρόοδο και καλή σχολική χρονιά στα παιδιά και ιδίως στις Τρικαλινές και τους Τρικαλινούς μαθήτριες και μαθητές που γέμισαν και φέτος τη σκέψη και την καρδιά μας με συγκίνηση και ελπίδα.

 

Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ψυχίατρος - Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com