A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Προχωρούν σε ρυθμίσεις δανείων οι τράπεζες

E-mail Εκτύπωση PDF

bank euro7Σπριντ πρέπει να κάνουν από το νέο έτος οι τράπεζες προ-κειμένου να μειώσουν το τεράστιο απόθεμα των μη εξυπηρε-τούμενων δανείων τους. ...

Οι τράπεζες μέσα στην επόμενη διετία θα προχωρήσουν σε συνολικές διαγραφές μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους 10,6 δισ. ευρώ προκειμένου να επιτύχουν το στόχο για υποχώρηση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στα 64,6 δισ. ευρώ από 101,8 δισ. ευρώ τον Ιούνιο 2017.
Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των εποπτικών αρχών να προχωρήσουν μέσα στην επόμενη διετία σε πάνω από 30.000 πλειστηριασμούς ακινήτων και να πουλήσουν σε funds δάνεια ονομαστικής αξίας 10 δισ. ευρώ.
Άλλωστε και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική που έδωσε στη δημοσιότητα την παρελθούσα εβδομάδα και στην οποία κάλεσε τις τράπεζες να επωφεληθούν από τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και να αξιοποιήσουν όλα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να επιταχύνουν τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν οριστικά παλαιότερα χρέη τους από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, αποπληρώνοντας μόλις το 1/10 της συνολικής οφειλής, έχουν περίπου 60.000 πελάτες της Eurobank.
Όπως προκύπτει από τις επιστολές που απεστάλησαν μαζικά τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, η τράπεζα προτίθεται να προχωρήσει σε διαγραφές ύψους 70% με 75% της βασικής οφειλής, αλλά και του συνόλου των τόκων και λοιπών εξολογιστικών χρεώσεων, προσφέροντας εντέλει «κούρεμα» της τάξεως του 90%.
Το παράδειγμα της Eurobank για μαζικές ρυθμίσεις δανείων, και δη στο χαρτοφυλάκιο λιανικής, φέρεται να εξετάζουν και οι υπόλοιπες συστημικές.
Τι προσφέρουν οι τράπεζες
Γενναίες διαγραφές και κουρέματα δανείων προτείνουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες που έχουν λάβει καταναλωτικά δάνεια, μικρά επιχειρηματικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις ή κάνουν χρήση πιστωτικών καρτών.
Μεταξύ άλλων, οι τράπεζες προσφέρουν:
Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου τόσο, ώστε η µμέγιστη διάρκεια να ανέλθει σε 40 έτη
Μείωση της µμηνιαίας δόσης κατά 60%-70% για χρονική διάρκεια από 1,5 έως 3 έτη, ανάλογα την τράπεζα
Πληρωμή µόνο τόκων για 3 χρόνια
Μείωση του επιτοκίου από 0,50% έως 0,80%. Η µμείωση γίνεται, σύμφωνα µε τραπεζικές πηγές, διότι τα περισσότερα µη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια έχουν ήδη χαµηλά επιτόκια, καθώς η βάση τους είναι το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Ετήσιο «κούρεμα» µε βάση την αξία της περιουσίας του δανειολήπτη
«Κούρεµα» έως 70%: Στις πλέον ευάλωτες ομάδες, όπως οι άνεργοι, οι ασθενείς και όσοι δεν διαθέτουν άλλα περιουσιακά στοιχεία πλην της κατοικίας που αγοράσθηκε µε το δάνειο, προβλέπεται κούρεµα από 40% έως και 70% και ρύθµιση του υπολοίπου ποσού µε αύξηση της διάρκειας του δανείου, µείωση του επιτοκίου και µείωση της µμηνιαίας δόσης.
Σταθάκης: Προστατευμένη η πρώτη κατοικία
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι «πάνω από το 70% των πρώτων κατοικιών είναι προστατευμένο από τους πλειστηριασμούς» και μίλησε για τις βασικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.
Η μία είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες. «Πρώτη κατοικία έως 200.000 αξία και εισόδημα έως 40.000 ευρώ είναι προστατευμένοι», είπε αναφερόμενος στις κατοικίες που έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη και προστατεύονται μέχρι και τις 31 – 12- 2018.
Σχετικά με τις αλλαγές που έγιναν στο νόμο Κατσέλη, είπε για την υπαγωγή των «ελεύθερων επαγγελματιών στο νόμο», την προσθήκη κριτηρίων και την αποπληρωμή των δόσεων των τριών πρώτων ετών από το κράτος.
Υπογράμμισε ότι, «υπάρχει συμφωνία με τις τράπεζες να μη βγει πρώτη κατοικία κάτω των 300.000 ευρώ» και απαντώντας στους συμβολαιογράφους που λένε πως δεν υπάρχει νόμος προστασίας της πρώτης κατοικίας είπε πως υπάρχουν «τρεις νόμοι προστασίας των πρώτων κατοικιών» και ανέφερε τον νόμο προστασίας «πρώτης κατοικίας, με εξαίρεση τους εμπόρους, το νόμο που αναγκάζει τις τράπεζες να τηρούν όλα τα διαδικαστικά και τον Κώδικα Δεοντολογίας τους», καθώς και στα Γραφεία Ενημέρωσης δανειοληπτών που λειτουργούν σε όλη τη χώρα».

 

 

in.gr

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com