A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Επιστολή Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων για τα Υποθηκοφυλακείο Καλαμπάκας

E-mail Εκτύπωση

dikhgorikos syllogos trikalwn 0ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Προς
Τους κ. κ. Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας
και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και
Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Κοιν.
1. κ. κ. Βουλευτές Τρικάλων
2. κ. Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,
Στο Σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης με τίτλο «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή την 09-01-2018, δεν εμπεριέχεται η σύσταση Κτηματολογικού Υποκαταστήματος Καλαμπάκας. Τούτο συνεπάγεται την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Καλαμπάκας και συνένωσής του με το νεοσυσταθέν Κτηματολογικό Υποκατάστημα Τρικάλων.
Οφείλουμε, εκ νέου, να Σας υπενθυμίσουμε την υπ' αρ. 26/2013 Γνωμοδότηση – Απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Πρωτοδικών Τρικάλων, διά της οποίας απορρίφθηκε η πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης περί μεταφοράς του Υποθηκοφυλακείου Καλαμπάκας, η οποία στο σκεπτικό της έχει λάβει υπ' όψη όλα τα νομικά και πραγματικά περιστατικά και κριτήρια που κατατείνουν στην αναγκαιότητα διατήρησης του εν λόγω Υποθηκοφυλακείου στην πόλη της Καλαμπάκας.
Πρόκειται για ένα Δήμο που αριθμεί άνω των 20.000 δημοτών και η κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου, διά της εμμέσου μη συστάσεως Κτηματολογικού Υποκαταστήματος, θα δημιουργήσει πλείστα όσα προβλήματα στους πολίτες του Δήμου Καλαμπάκας και στους Δικηγόρους που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Καλαμπάκας, καθότι, όπως ρητώς κρίθηκε και από την Ολομέλεια του Συμβουλίου Πρωτοδικών Τρικάλων, συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι λόγω του γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής (μεγάλοι ορεινοί όγκοι και δυσκολία εξυπηρέτησης των κατοίκων των απομακρυσμένων ορεινών χωριών με μέσα μαζικής μεταφοράς). Σημειώνεται δε, ότι στο εν λόγω Υποθηκοφυλακείο υπάγονται και οι Ιερές Μονές των Μετεώρων, ο ρόλος των οποίων είναι κομβικός για την εν γένει ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, και η απομάκρυνσή του θα επιβαρύνει υπέρμετρα τις συναλλαγές αυτών. Περαιτέρω, ο Δήμος Καλαμπάκας καταλαμβάνει έκταση άνω των 1.650 τετρ. χλμ., περιλαμβάνοντας άνω των 75 τοπικών κοινοτήτων και οικισμών και χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων, και διά τούτο συνάγεται ότι τα εμπράγματα δικαιώματα του αιτούμενου προς σύσταση Κτηματολογικού Υποκαταστήματος Καλαμπάκας ουδόλως θα είναι αμελητέα, τουναντίον αφενός θα αποτελεί ένα Υποκατάστημα που θα εξυπηρετεί το σύνολο των πολιτών του οικείου Δήμου, χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρίες και έξοδα μετακίνησης προς την πόλη των Τρικάλων, αφετέρου θα επιφέρει στο Κράτος τα αναμενόμενα έσοδα που επιφέρει ένα επιδιωκόμενο προς σύσταση, με το προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου, Υποκατάστημα.
H ανωτέρω αντίθεσή μας σαφώς αφορά την κατάργηση και των Υποθηκοφυλα- κείων Φαρκαδόνας και Πύρρας, καθώς και αυτά εξυπηρετούν πλείστους πολίτες επιφέροντας ταυτόχρονα στο κράτος πληθώρα εσόδων, χωρίς ουδεμία επιβάρυνση του Δημοσίου. Το Κτηματολογικό Γραφείο Τρικάλων, σε περίπτωση κατάργησης των εν λόγω Υποθηκοφυλακείων, θα επιφορτισθεί με εξυπηρέτηση πολιτών που ο αριθμός του θα ξεπερνά τις 120.000, γεγονός που θα δυσχεραίνει τα μέγιστα την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του κοινού, λόγω και του μεγάλου όγκου αρχείου που θα προκύψει.
Διά των ως άνω, Σας καλούμε να τροποποιήσετε τις εν λόγω προτεινόμενες διατάξεις, λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω εκτιθέμενα και τη ρητή αντίθεση μας προς αυτές.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ν. ΓΟΥΓΟΥΛΑΚΗΣ                              Γ. ΤΣΑΓΚΟΥΛΗΣ

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com