A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Ο Σύλλογος «Μετεώρων Λιθόπολις» έκοψε τη βασιλό-πιτα

E-mail Εκτύπωση

sev1Στην αίθουσα ''Νίτσα Λιάπη'' έκοψε τη βασιλόπιτα ο Σύλ-λογος «Μετεώρων Λιθόπολις», την οποία ευλόγησε ο Σεβα-σμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων...

κ. Θεόκλητος, και ευχήθηκε στα μέλη του Συλλόγου καλή χρονιά.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γρηγόρης Καλύβας, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:
sev2«Σεβασμιώτατε
Άγιε Πρωτοσύγκελε
Άγιοι Καθηγούμενοι
Σεβαστοί Πατέρες
Σεβαστές Γερόντισσες
Κύριε Δήμαρχε
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη
Κύριε Θεματικέ Αντιπεριφερειάρχη
Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄ Βαθμού
Κύριε Διοικητά
Αξιότιμε καθηγητά και εκλεκτέ φίλε του Συλλόγου μας κ. Λυγερέ
Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου
Κυρίες και κύριοι
Καλή και καρποφόρα χρονιά, δημιουργική και ευλογημένη !!!
Δοξολογούμε τον κύριό μας που μα αξιώνει και πάλι εφέτος να συναχθούμε επί το αυτό και να ανταλλάξουμε ευχές και λόγους καρδιάς.
Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και εξαιρετική τιμή, που βρίσκετε μαζί μας απόψε για να ευλογήσει την αγιοβασιλόπιτά μας και να μας δώσει τις άγιες ευχές του για το νέο έτος, ο Ποιμενάρχης μας κ.κ. Θεόκλητος.
Θα θέλαμε και από αυτό το βήμα να του ευχηθούμε για μια ακόμη φορά καλή και καρποφόρα ποιμαντορία και να εκφράσουμε την πεποίθησή μας ότι, με την βοήθεια του Θεού, θα αναδειχθεί αντάξιος συνεχιστής της πλουσιοτάτης και μακράς ιστορίας και παράδοσης της Επισκοπής των ΣΤΑΓΩΝ.
Ο Σύλλογός μας είναι πάντοτε στην διάθεσή σας, Σεβασμιώτατε, για οποιαδήποτε βοήθεια και συνεργασία για το καλό της Μητρόπολής μας, της πόλης και επαρχίας μας, της πατρίδας μας και των Αγίων Μετεώρων.
Η απελθούσα χρονιά ήταν μια χρονιά αγωνιστική για την διαφύλαξη του ιερού χώρου των αγίων ΜΕΤΕΩΡΩΝ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ» - με βάση και το καταστατικό μας πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εθνική και πνευματική μας αφύπνιση, η επιστροφή μας στις αγνές και αληθινές εθνικές μας παρακαταθήκες και αξίες, στην ξεχασμένη μας παράδοση, στην Ορθοδοξία μας, στα μοναστήρια μας, στην γλώσσα και την ιστορία μας, είναι ουσιαστικά η μόνη οργανωμένη αντίστασή μας στην απόπειρα της νέας άλωσης του Ελληνισμού και στην οργανωμένη προσπάθεια αλλοίωσης όλων όσων συνδιαμορφώνουν την εθνική, θρησκευτική και πολιτισμική μας ταυτό¬τη¬τα.
Η απελθούσα χρονιά ήταν μια αγωνιστική χρονιά, καθώς με αφορμή το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τις δράσεις εντός του ιερού χώρου των Αγίων Μετεώρων, ο Σύλλογός μας, ανταποκρινόμενος στο καθήκον του και τις απαιτήσεις των στιγμών, προέβη σε ποικίλες παρεμβάσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς με σκοπό την προάσπιση και την διαφύλαξη του ιερού χαρακτήρα των Αγίων Μετεώρων.
Και θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι – στο μέτρο των δυνατοτήτων μας – θα συνεχίσουμε αυτόν τον ιερό αγώνα στο μέλλον, όπου και όπως κι αν χρειαστεί.
Για την χρονιά που ξεκινάει, ο Σύλλογός μας έλαβε την απόφαση να την αφιερώσει στην Πατρίδα μας, την Ελλάδα μας και να επικεντρώσει τις δράσεις του σε εκδηλώσεις, επισκέψεις και ομιλίες που θα τονίσουν την ιστορική μας μνήμη και θα συμβάλλουν στην εθνική μας αφύπνιση και εγρήγορση.
Σ΄ αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, διοργανώνουμε μια εκδήλωση για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, για τον ερχόμενο μήνα με την γνωστή αγωνίστρια Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών κ. Μαρία Μαντούβαλου και άλλους διακεκριμένους ομιλητές και ένα ειδικό αφιέρωμα στην ιστορία και την παράδοση της Μακεδονίας μας, στους αγώνες για την απελευθέρωσή της, με μακεδονίτικους χορούς και τραγούδια.
Για τον ερχόμενο Μάρτιο προσκαλέσαμε τον Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη, για να μας μιλήσει για κρίσιμα εθνικά προβλήματα και για τον μήνα Μάιο διοργανώνουμε εκδρομή στα οχυρά ΡΟΥΠΕΛ για να παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση της μάχης των οχυρών.
Και επειδή έχουμε την τιμή και την χαρά να βρίσκεται απόψε ανάμεσά μας ο γνωστός σε όλους στρατηγικός σύμβουλος κ. Νίκος Λυγερός, τον δεσμεύουμε από τώρα να μας μιλήσει σε μια από τις προσεχείς εκδηλώσεις του Συλλόγου μας, που θα αφορά τα εθνικά μας θέματα, σε ημερομηνία που αυτός θα μας ορίσει.
Για τον Οκτώβριο προετοιμάζουμε μια πολύ σημαντική ημερίδα – Αφιέρωμα στην μάχη των οχυρών, στο έπος του ΄40 και στις καταστροφές που υπέστη η περιοχή μας από τις κατοχικές δυνάμεις.
Παράλληλα βέβαια, δεν θα λείψουν και οι ομιλίες πνευματικού περιεχομένου, όπως αυτήν τον μήνα Απρίλιο που θα μας μιλήσει η πολύ αγαπητή συγγραφέας Μαρία Μουρζά.
Σε εκκίνηση όλων αυτών των προσπαθειών και στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε έχουμε ανάγκη τον Θεόπνευστο και θεραπευτικό πνευματικό λόγο της Εκκλησίας μας.
Γι΄ αυτό και παρακαλέσαμε τον Πατέρα Αθανάσιο να μας τον μεταφέρει όπως εκείνος γνωρίζει και τον ευγνωμονούμε που αποδέχθηκε για ακόμη μια φορά την πρόσκλησή μας.
Πριν απ΄όλα, όμως, παρακαλούμε τον Σεβασμιώτατο κ. Θεόκλητο να απευθύνει τις δικές του πατρικές ευχές για το νέο έτος στα μέλη και στο Διοικητικό Συμβούλιο και να ευλογήσει την Βασιλόπιτα του Συλλόγου μας.
Σεβασμιώτατε, παρακαλώ ......»
Ακολούθησε ομιλία του προηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμ. Αθανασίου Αναστασίου, με θέμα: «Προσευχή και άσκηση, χωρίς μετάνοια, είναι καταστροφικές».

Η ομιλία του π. Αθσνασίου θα δημοσιευθεί σύντομα

sev3

sev4

 

sev5

sev6

sev8

sev10

sev9

sev11

sev12

sev13

sev14

sev15

sev18

sev16

sev17

 

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com