A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

«Κύμα» πλειστηριασμών: Αυτά είναι τα ακίνητα που βγαίνουν στο «σφυρί»

E-mail Εκτύπωση PDF

pleistiriasmoiΤρίμηνο – «φωτιά» με πλειστηριασμούς χιλιάδων ακινήτων – Ποια ακίνητα θα βγαίνουν με ένα κλικ στο «σφυρί». Με τα στρες τεστ των τραπεζών να ξεκινούν σε...

λίγες εβδομάδες και τις πιέσεις του SSM, του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ, να εντείνονται προς τις τράπεζες, έρχεται «κύμα» ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων.
Τα ακίνητα που έχουν προγραμματιστεί να βγάλουν στο «σφυρί» οι τράπεζες ανήκουν κυρίως σε στρατηγικούς κακοπληρωτές, σε όσους δεν υπάγονται στο νόμο Κατσέλη, όσους δεν σπεύδουν να ρυθμίσουν το κόκκινο δάνειό τους, σε επιχειρηματίες με μεγάλες οφειλές, αλλά και σε εγγυητές.
Μάλιστα, η αξία των ακινήτων που θα βγαίνουν στο «σφυρί» θα είναι μικρότερη των 300.000 ευρώ, καθώς η άτυπη συμφωνία τραπεζών και κυβέρνησης για το όριο έληξε στο τέλος του Δεκεμβρίου, αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ»
Από την Πρωτομαγιά εξάλλου θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου, χωρίς να προβλέπεται κανένα δίχτυ προστασίας για την πρώτη κατοικία.
Αναλυτικά ποια ακίνητα βγαίνουν στο «σφυρί»
Στη ηλεκτρονική πλατφόρμα των πλειστηριασμών θα βρεθούν το επόμενο τρίμηνο:
• Ακίνητα που ανήκουν σε στρατηγικούς κακοπληρωτές. Στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι περίπου οι μισοί από τους οφειλέτες των κόκκινων στεγαστικών δανείων, οι οποίοι ενώ έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν έστω και ένα μέρος της δόσης τους, αδιαφορούν.
• Ακίνητα κόκκινων δανειοληπτών που δεν προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη ή ακόμη και πολιτών που έχουν εγγυηθεί με την ακίνητη περιουσία τους για ένα δάνειο που έλαβε συγγενής τους, το οποίο στη συνέχεια «κοκκίνησε». Ειδικότερα, χωρίς καμία προστασία από τη λαιμητόμο των πλειστηριασμών βρίσκονται όσοι δανειολήπτες δεν έχουν προσφύγει στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ο νόμος προστατεύει την πρώτη κατοικία υπό την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης να έχει υπαχθεί σε αυτόν και να έχει δεχθεί εκποίηση κάθε άλλου περιουσιακού στοιχείου. Ουσιαστικά ο νόμος προστατεύει όσους ζουν στα όρια της φτώχειας και υπό το βάρος των χρεών τους προς τις τράπεζες είναι αναγκασμένοι να χάσουν όποιο περιουσιακό στοιχείο έχουν για να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία τους.
• Ακίνητα που συνδέονται με κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com