A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Έρχονται 16.789 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από την εφορία

E-mail Εκτύπωση PDF

plisΗ εφορία ετοιμάζεται να προχωρήσει από την 1η Μαΐου σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων και κινητών περι-ουσιακών στοιχείων οφειλετών. ...

Στο στόχαστρο βρίσκονται κυρίως τα περιουσιακά στοιχεία 72.932 φορολογουμένων που χρωστούν στα ταμεία της εφορίας πάνω από 50.000 ευρώ ο καθένας ή 91,5 δισ. ευρώ συνολικά σε σύνολο 99,97 δισ. ευρώ. Η ΑΑΔΕ έχει έτοιμα 16.789 προγράμματα πλειστηριασμών που θα αρχίσουν να εκτελούνται σταδιακά τους επόμενους μήνες.
Είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στο κάδρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και νιώθουν ήδη τον κλοιό του φοροεισπρακτικού μηχανισμού να σφίγγει απειλητικά γύρω τους.
Όσοι έχουν περιουσιακά στοιχεία – κατοικίες, οικόπεδα, χωράφια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής –, εάν δεν φροντίσουν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα χρέη τους, θα τα δουν από την Πρωτομαγιά να βγαίνουν στο σφυρί με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διενεργούνται τρεις ημέρες κάθε εβδομάδα (Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή).
Τα δικαστικά τμήματα των εφοριών έχουν πάρει φωτιά και επιβάλλουν με ρυθμό πολυβόλου τα αναγκαστικά μέτρα στους οφειλέτες. Πάνω από 4.100 υποθήκες σε ακίνητα οφειλετών ενέγραψαν πέρυσι οι εφοριακοί. Πολλοί από τους φακέλους αυτούς θα οδηγηθούν σε πλειστηριασμό.
Την ώρα που οι φορολογούμενοι αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους, καθώς 2,2 εκατ. εμφανίζονται να χρωστούν στην εφορία έως 500 ευρώ, το κύμα των κατασχέσεων στα χέρια τρίτων εξελίσσεται σε τσουνάμι.
Το 2017 έγιναν 1.721.911 κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ενοικιαστές, προμηθευτές κ.λπ. Είναι δυόμισι φορές περισσότερες από τις μόλις 670.728 που έγιναν το 2015 και εξαπλάσιες από τους 289.544 φορολογουμένους που χρωστούν πάνω από 10.000 ευρώ ο καθένας ή συνολικά 96 δισ. ευρώ σε σύνολο 99,97 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων χρεών.
Από τις 1,7 εκατ. κατασχέσεις, οι 1.643.553 έγιναν ηλεκτρονικά, γεγονός που δείχνει και την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών μεθόδων είσπραξης.

 

cnn

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com