A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Πανηγυρίζει το Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων Κα-λαμπάκας

E-mail Εκτύπωση

ag th1Με κατάνυξη, μεγάλος αριθμός προσκυνητών, παρακολούθησε τις εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλα-μπάκας με την ευκαιρία της εορτής των...

Αγίων Θεοδώρων, που έσπευσαν να προσκυνήσουν την Τιμία ΚΑΡΑ του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου που κατά το εορταστικό τριήμερo θα είναι στην Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων.
Κατά τον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης «ΣΤΑΓΩΝ και ΜΕΤΕΩΡΩΝ» κ. Θεόκλητος, ο οποίος αναφέρθηκε στους δύο Αγίους Προστάτες της Μονής που αποτελούν παράδειγμα χριστιανικής ομολογίας και ορθής πίστης.
Αύριο Σάββατο 19 Μαρτίου
Α' Στις 5 το πρωί θα τελεστεί η πρώτη Θ. Λειτουργία.
Β' Στις 7. 30 Όρθρος, Χοροστατούντος και Θεία Λειτουργία Λειτουργούντος του οικείου ποιμενάρχου κ. Θεοκλήτου. Τον Θείο λόγο παρηγοριάς και ενισχύσεως των πιστών θα εκφωνήσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Μετεώρων Αρχ. Δομέτιος Ντελλής.
Γ' Στις 5.00 μ.μ. θα ψαλεί ο Εσπερινός του Σαββάτου.
Μεθαύριο Κυριακή της Ορθοδοξίας
Α' Στις 7.30 το πρωί ο Όρθρος και Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας στο προαύλιο της Μονής θα τελεσθεί η αρτοκλασία και η ευλόγησις των Κολλύβων (ύψωμα) των Αγίων.
Β' Στις 5 00 το απόγευμα θα γίνει Κατανυκτικός Εσπερινός και κλείσιμο του τριημέρου.

Ιερά Mονή Αγίων Θεοδώρων

monastΒρίσκεται ανατολικά των Μετεώρων πάνω σε ένα αποκομμένο Μετεωρίτικο γίγαντα λες και απομακρύνθηκε από την συστάδα των βράχων για κάποιο σκοπό.
Η Ι.Μονή Αγίων Θεοδώρων (γυναικεία) με το περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο δημιουργήθηκε την εποχή που ήκμασαν και τα Μοναστήρια των Μετεώρων.
Έτος 1540 και κάτι ξεπρόβαλλε αναπάντεχα ανάμεσα σε μικρά χωριά και πάνω σε έναν ξεκομμένο βράχο για να ηρεμεί τον ανεμοτάραχο Θεσσαλικό βοριά και να αλλάξει για πάντα το περίγραμμα της Θεσσαλικής γης.
Ξεχωριστή λοιπόν αυτή η Μονή. Τα τελευταία χρόνια φεγγοβολεί, αστράφτει, ξεχωρίζει , σύμβολο ανανέωσης και πίστης.
Είναι λοιπόν κι αυτή η Μονή πολύτιμο δώρο προς όλους εμάς τους «ανυποψίαστους»
Νεοέλληνες, άξιους άραγε δικαιούχους αυτής της μοναδικής στον κόσμο και ιερής κληρονομιάς;
Το τελείωμα των βράχων υποταγμένο στο γεωλογικό χρόνο και παραδομένο στην πίστη που δεν υποχωρεί, δεν διαβρώνεται, ενώνεται όμως με αόρατες δυνάμεις και συμφιλιώνεται με τη γη ψιθυρίζοντας στους αιθέρες τα δεσποτικά μυστικά μιας άλλης εποχής που άφησε τα χνάρια της ήρεμα, γλυκά, απύθμενα και καθησυχαστικά σε εποχές δύσκολους και χρόνους χαλεπούς, εκτιμώντας την αξεπέραστη συνταγή της ελληνικής φύσης με το δυνατό «κοκτέιλ» της πίστης.

Ελένη Σκαρλάτου

ag th2

 

ag th3

ag th4

ag th5

ag th6

ag th7

ag th8

ag th9

ag th10

 

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com