A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΟΑΕΔ: Επιδότηση έως 500 ευρώ σε 15.000 νέους άνεργους για νέες θέσεις εργασίας

E-mail Εκτύπωση PDF

oaed-1-Εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΟΑΕΔ το πρόγραμμα για την επι-δότηση επιχειρήσεων που θα προσλάβουν νέους ηλικίας μετα-ξύ 18 και 29 ετών. Αναλυτικά οι όροι...

συμμετοχής και οι προϋποθέσεις χρηματοδότησης.
Τη μείωση της ανεργίας των νέων και την αντιμετώπιση του brain drain έθεσε ως μία από τις κεντρικές του προτεραιότητες ο νέος υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, κατά τη χθεσινή τελετή στο υπουργείο, δήλωσε πως είναι αδιανόητο να σχεδιάζεις μια καινούργια μέρα για την οικονομία, όταν χάνεις εκπαιδευμένο επιστημονικό δυναμικό, που μπορεί να συμβάλει στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.
Λίγο νωρίτερα άλλωστε, η Eurostat δημοσιοποιούσε τα στοιχεία για την ανεργία, σύμφωνα με τα οποία, ενώ η ανεργία στη χώρα μας τον Νοέμβριο του 2017 παρέμεινε σταθερή στο 20,9% έναντι του Οκτωβρίου, υπήρξε σημαντική αύξηση του δείκτη ανεργίας των «νέων κάτω των 25 ετών» καθώς από το 42% ανέβηκε στο 43,7%.
Στο πλαίσιο αυτό, ήδη στον ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, έχουν σχεδιάσει πρόγραμμα επιδότησης έως 500 ευρώ σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για να προσλάβουν 15.000 νέους, άνεργους, κατά κύριο λόγο πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ. Το νέο πρόγραμμα έχει ήδη εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ και αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός του επόμενου διαστήματος.
Αναλυτικά το πρόγραμμα ορίζει το ποσό επιχορήγησης στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 400 ευρώ μηνιαίως για τους νέους έως 25 ετών και τα 500 ευρώ για τους νέους άνω των 25 ετών. Αυτό σημαίνει πως καλύπτονται κατά 50% μεικτοί μισθοί έως και 800 ευρώ για τους νέους έως 25 ετών (βασικός κατώτατος μισθός 510 ευρώ) και έως 1.000 ευρώ για τους νέους άνω των 25 ετών (βασικός κατώτατος μισθός 586 ευρώ). Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με 10.000 θέσεις, των οποίων η κατανομή μεταξύ πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υπόλοιπων άνεργων νέων θα προσδιοριστεί στη δημόσια πρόσκληση. Οι υπόλοιπες 5.000 θέσεις θα προκηρυχθούν σε δεύτερο χρόνο.
Βάσει της απόφασης, το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις όσο και φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ( Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια τριμήνου πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:
* Άνεργοι, με έμφαση στους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.
* Μακροχρόνια άνεργοι, με έμφαση στους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών μέχρι την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.
* Άνεργοι, με έμφαση στους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μίας ημέρας πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Διάρκεια του προγράμματος
Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται ως εξής:
α) Δώδεκα μήνες για πρόσληψη ανέργων ηλικίας 18-29 ετών, που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα 3 έως 12 μηνών. Μετά τη λήξη της επιχορήγησης, οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό τους (προϋπάρχον και επιχορηγούμενο) για 3 επιπλέον μήνες χωρίς επιχορήγηση.
β) Δεκαπέντε μήνες για πρόσληψη μακροχρόνιων ανέργων και δικαιούχων ΚΕΑ, χωρίς δέσμευση διατήρησης του προσωπικού μετά τη λήξη της επιχορήγησης.

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com