A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Τιμητικού Τόμου «Χρυσούν Ιωβηλαίον»

E-mail Εκτύπωση PDF

iov1Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  παρουσίασης του  Τιμητικού Τόμου «Χρυσούν Ιωβηλαίον» του Σεβασμιωτάτου Μητρο-πολίτου Σταγών και Μετεώρων Κυρού...

Σεραφείμ στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΑΜΑΛΙΑ».
Με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων και του Δήμου Καλαμπάκας, πλήθος κόσμου προσήλθε για να παρακολουθήσει την εκδήλωση αποδίδοντας έτσι φόρο τιμής προς τον μακαριστό Ποιμενάρχη.
Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς Σταγών και Μετεώρων Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, ενώ ακολούθησαν ομιλίες του Σεβασμιότατου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, του καθηγητή της Θεολογικής σχολής Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτου και ο Αρχιμ. Δομέτιος Ντελλής ανέγνωσε το λόγο του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου όρους Αρχιμανδρίτη Αλεξίου Μαντζίρη ο οποίος απουσίαζε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους 19 Μητροπολίτες και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Χαιρετισμός Δημάρχου Καλαμπάκας στην εκδήλωση παρουσιάσεως του Τιμητικού Τόμου «ΧΡΥΣΟΥΝ ΙΩΒΗΛΑΙΟΝ»

sin1

Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς, Άγιοι καθηγούμενοι.
Σεβαστοί πατέρες και Σεβαστές Γερόντισσες.
Κύριε Περιφερειάρχη.
Κύριοι βουλευτές.
Κύριε αντιπεριφερειάρχη.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της τοπικής αυτοδιοίκησης ά και β΄ βαθμού.
Κύριοι εκπρόσωποι του δικαστικού σώματος.
Κύριοι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.
Ελλογιμότατοι κύριοι καθηγητές.
Σεβαστοί εκπρόσωποι του κλήρου και της μοναστικής κοινότητας.
Κυρίες και κύριοι.
Με εξαιρετική τιμή και χαρά, σας υποδεχόμαστε όλους και σας καλωσορίζουμε στην αποψινή αφιερωματική εκδήλωση που συνδιοργανώνουμε με την Ιερά Μητρόπολή μας, Σταγών και Μετεώρων και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ. Θεόκλητο.
Η αποψινή ημέρα σχεδιαζόταν να πραγματοποιηθεί, πριν από έναν περίπου χρόνο, για να είναι μια μέρα γιορτής.
Για να είναι μια μέρα αφιερωμένη σε έναν τριπλό εορτασμό. Τον ταυτόχρονο εορτασμό της μονιμοποίησης της Μητρόπολής μας, Σταγών και Μετεώρων, το Χρυσούν Ιωβηλαίο του μακαριστού Ποιμενάρχη μας, κυρού Σεραφείμ και την συμπλήρωση των πενήντα χρόνων της ιερατικής του διαδρομής.
Για το τριπλό αυτό εορταστικό γεγονός, ο Δήμος μας είχε προχωρήσει στην εκπόνηση ειδικού αφιερωματικού Τόμου, τον οποίο ήταν προγραμματισμένο να παρουσιάσει σε ειδική τιμητική τελετή τον περασμένο Μάιο.
Μεσολάβησε, δυστυχώς, το τραγικό γεγονός της απώλειας του μακαριστού Ποιμενάρχη μας, κυρού Σεραφείμ.
H παρουσίαση του αφιερωματικού Τόμου, πραγματοποιείται απόψε, ως ελάχιστος φόρος τιμής, προς τον εκλιπόντα Ποιμενάρχη μας και ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την ανεκτίμητη προσφορά του προς την Εκκλησία μας, την Πατρίδα μας αλλά και τον λαό της πόλης και της επαρχίας Καλαμπάκας.
Για μας προσωπικά, αποτελεί την ευτυχέστερη συγκυρία και την μεγαλύτερη ευλογία από τον Θεό, το γεγονός, ότι συνδέσαμε την παρουσία μας στην Δημοτική Αρχή αυτής της πόλης, με το σπουδαίο γεγονός της μονιμοποίησης της Μητρόπολής μας.
Για τον μακαριστό Σεραφείμ, η μονιμοποίηση της Μητρόπολής μας υπήρξε έργο ζωής. Υπήρξε όραμα και όνειρο και πόθος δυνατός και διακαής.
Υπήρξε αίτημα δίκαιο και ιστορικά επιβεβλημένο, για την υλοποίηση του οποίου, αγωνίστηκε μέχρι και την τελευταία του στιγμή.
Υπήρξε μία απόλυτα ανιδιοτελής και θυσιαστική προσφορά αυταπάρνησης, καθώς ο ίδιος, δεν θα αποκόμιζε κάποιο προσωπικό όφελος, αλλά αγωνιζόταν για το καλό της Μητρόπολης, για το καλό του τόπου και του λαού μας, που με τόση φροντίδα και αγάπη διεποίμανε.
Είχαμε την μεγάλη ευλογία να τον γνωρίσουμε από κοντά και να έχουμε μαζί του, μία άριστη, αγαστή και άκρως εποικοδομητική συνεργασία.
Διδαχθήκαμε πολλά από τα ανεκτίμητα χαρίσματα και τις μεγάλες αρετές του, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την άμεμπτη ηθική του, την ανιδιοτέλεια και την αφιλοχρηματία του.
Διδαχθήκαμε πολλά, από την αυταπάρνησή του, την αταλάντευτη πιστότητά του στον Θεό και την Εκκλησία, τον πηγαίο και θερμό πατριωτισμό του, την δωρικότητα της μορφής και της προσωπικότητάς του.
Η αποψινή ημέρα, λοιπόν, είναι ημέρα τιμής και μνήμης.
Τιμής και μνήμης για έναν άνθρωπο, πού σημάδεψε με την παρουσία του την σύγχρονη ιστορία του τόπου μας. Που άφησε βαθύ το αποτύπωμά του στην κοινωνία μας και κέρδισε τις καρδιές και τα αισθήματα όλων μας.
Και είναι ταυτόχρονα και μία εορταστική ημέρα για την Μητρόπολή μας, αλλά και για τον ίδιο τον μακαριστό Σεραφείμ, που συγχαίρει κι αυτός απόψε μαζί μας και καμαρώνει πνευματικά, για την ευλογημένη πορεία της Μητρόπολής του.
Για την εκπόνηση του αφιερωματικού τόμου, που απόψε παρουσιάζουμε, εργάστηκαν και συμμετείχαν διακεκριμένα πρόσωπα, από τον εκκλησιαστικό και επιστημονικό χώρο, θεολόγοι, φιλόλογοι, συγγραφείς, που συνεισέφεραν τα τεκμηριωμένα και άρτια επιστημονικά άρθρα τους.
Τους ευχαριστώ θερμά και τους συγχαίρω όλους.
Ευχαριστώ, επίσης, όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους αλλά και τους εισηγητές της αποψινής εκδήλωσης.
Τέλος ευχαριστώ και όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο, στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, αλλά και όλους εσάς, που μας τιμάτε απόψε με την παρουσία σας.

iov2

 

iov3

iov4

iov5

iov6

iov7

iov8

iov9

iov10

sin2

iov11

iov12

iov13

iov14

iov15

 

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com