POS

BEEFACTORiek-thessaliko

tetreada-2

saroy-flass-Banner-1

mouzaki-palas-hotel 2

laios cards

beefactor-2

tsotsola

Ntirogiannis

thraka

anesis

mamalis

Kiskinis

sto-xilaki

to-avlaki

editpc

eko-market

rapsodia

martsela-mpaz

psistiri

FOTO-ODISEAS

o-kokoras

kosta-famissi-hotel-L.3

cupcinoclip

mesoxori

karta-gas-1

koukourava

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα
skepsoudiaforetika
parathrhthrio seismon
antilogos-bunn
A+ R A-

Βακαλάος αγιορείτικος με πατάτες και κόκκινη σάλτσα

E-mail Εκτύπωση PDF

tromaktiko1Η σάλτσα είναι εναργής και λαμ-περή, κάτι που οφείλεται στη σύ-βραση όλων των υλικών χωρίς άλλη προεργασία, δια χειρός Μο-ναχού Επιφάνειου. ...

Υλικά

1.200 γρ. φιλέτο παστού μπακαλιάρου, καλά ξαρμυρισμένο από την προηγούμενη μέρα σε κρύο νερό και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (περίπου 10 εκ.)
4 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
4 - 6 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει)
1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
3 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
5 φύλλα δάφνης

60 - 70 ml χυμός λεμονιού (αυξομειώνουμε την ποσότητα, ανάλογα το γούστο μας)
1 κουτ. σούπας ξίδι
200 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι, σε κόκκους
1/3 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε 150 ml ζεστό νερό, τον ντοματοπελτέ, το κόκκινο πιπέρι, τη ρίγανη, το κύμινο, την κανέλα και το ξίδι και ανακατεύουμε. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (πλασοτέ) βάζουμε τον μπακαλιάρο και τακτοποιούμε ολόγυρα τις πατάτες.

Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει τις πατάτες και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού και 150 ml από το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε προσεκτικά τον μπακαλιάρο σε ένα σκεύος και τον αφήνουμε στην άκρη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν οι πατάτες.

Ξαναβάζουμε τον μπακαλιάρο στην κατσαρόλα, περιχύνουμε με τον αραιωμένο ντοματοπολτό και σείουμε την κατσαρόλα, να αναμειχθεί η σάλτσα με τα υπόλοιπα υλικά. Μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνει ο μπακαλιάρος και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκορπίζουμε το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για περίπου 10 λεπτά.

Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με τις πατάτες στα πιάτα, περιχύνουμε γενναιόδωρα με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας: Ενα ελαφρύ, ερυθρό κρασί, χωρίς έντονες τανίνες.

tromaktiko2

kolitsas

 5 f

liapis

polizos

lafazanis

xarisis-2

fortounis

agora-2

klimataria

melissa

karagiannis-elin

oiko-market

dorodiafimisi

rapsody new

mallioras

PETRO-THERM

Xlivas

loutrrra

aliagas copy

kanalion-geysis-2

faltakas

karoutas

ipati1111

perivoli

vainas

holy-meteora

petranisSA

LAMDA2small

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που έχουμε αφιερώσει για να σας ενημερώνουμε.

                               Υπεύθ. Επικοινωνίας: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη

                               Τηλ. & Fax : 2432 400 094 - Κιν.: 698 24 94 413 -- e-mail: antilogos.news@gmail.com