A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Τιμητικός προσκεκλημένος σε εκδήλωση για τους άτα-φους Ήρωες του 40 ο Χρίστος Λιάπης

E-mail Εκτύπωση PDF

1unlinamedΤιμητικός προσκεκλημένος του π. Υπουργού Υγείας, και Επι-τίμου Προέδρου της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41, Γεώργιου Σούρλα, ήταν ο...

Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Πολεμικό Μουσείο την Παρασκευή 4 Μαΐου, για τους άταφους ήρωες του Έπους του 1940, ως εγγονός του Ήρωα Υπολοχαγού Δημητρίου Ζιώγα, σε αναγνώριση της θυσίας του οποίου, το όνομά του έχει δοθεί στο στρατόπεδο της Καλαμπάκας.
Ο π. Υπουργός κ. Σούρλας, ο οποίος έχει συγγράψει σχετικά βιβλία, βραβευθέντα από την Ακαδημία Αθηνών και έχει πρωτοστατήσει στις προσπάθειες οι οποίες κατέληξαν στη Συμφωνία που υπεγράφη προ μηνών μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας, για την περισυλλογή και τον ενταφιασμό των οστών των 7.976 πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41, στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου, που σχεδόν στο σύνολό τους παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι όλα αυτά τα χρόνια, συνεχάρη τον Δρα Λιάπη, για τις διαρκείς δημόσιες παρεμβάσεις του με τις οποίες έχει προσπαθήσει, μέσα από τις αναφορές στην ηρωική πολεμική δράση του ήρωα προγόνου του, να κρατήσει ζωντανό το ηρωικό πνεύμα των νεκρών της Πίνδου. Το ηρωικό πνεύμα του Οροσήμου «Σμαρδεύς, 28η Οκτωβρίου», το οποίο κατέλαβε με την ομάδα μάχης του ο Υπολοχαγός Πεζικού Δημήτριος Ζιώγας.
Σε ανάλογη εκδήλωση, η οποία είχε λάβει χώρα στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο Παπάγου -Χολαργού, είχε παρευρεθεί και η κόρη του Ηρωικού Αξιωματικού, Φρειδερίκη Λιάπη - Ζιώγα, τιμηθείσα με εκτενή αναφορά από τον κ. Σούρλα, ο οποίος παρεχώρησε το βήμα στον κ. Λιάπη, «ως εγγονό Ήρωα Εφέδρου Αξιωματικού του 40, ως Έφεδρο Ανθυπίατρο και ως έναν νέο άνθρωπο και επιστήμονα που αγωνίζεται για να κρατήσουμε ζωντανό το ένδοξο παρελθόν αλλά και το μαχητικό παρόν και το μέλλον της χώρας μας». Ο Δρ. Λιάπης, στην ομιλία του διάβασε αποσπάσματα από την Ημερήσια Διαταγή η οποία προήγαγε επ´ ανδραγαθία τον Ήρωα Ανθυπολοχαγό παππού του, σε Υπολοχαγό. Στάθηκε στο «φονεύσας ιδιοχείρως τον επικεφαλής του Ιταλικού τμήματος Ιταλόν αξιωματικόν». Θυμίζοντας πως «αυτή η αναμέτρηση των επικεφαλής αξιωματικών, άνδρα προς άνδρα, αξιωματικού προς αξιωματικό, στρατιώτη με στρατιώτη, φέρνει στον νου μας τις μονομαχίες των Ομηρικών Ηρώων. Του Διομήδη με τον Γλαύκο, του Αχιλλέα με τον Έκτορα, με τους γενναίους να βγαίνουν πρώτοι εμπρός, σε μια ιστορική μαχητική πορεία αδιάσπαστης συνέχειας του Ελληνισμού που μας καλεί να κρατήσουμε ψηλά στις καρδιές μας, το πνεύμα «αυτοθυσίας και ικανότητος» που απαιτείται και στους καθημερινούς ειρηνικούς αγώνες μας, για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση.
Χρειάζονται «προσόντα αρίστου ηγήτορος» επί του πεδίου της σύγχρονης οικονομικής μάχης, στη δίνη της οποίας βρίσκεται η χώρα μας, για να μπορέσει να ξεπεραστεί η κρίση που στοχοποιεί την πατρίδα μας, σέρνοντάς την στον μαρασμό τα τελευταία 8 χρόνια. Δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε πόσοι στα αλήθεια από τους ηγέτες ή από τους επίδοξους πολιτικούς διαθέτουν το απαιτούμενο «πνεύμα ανωτέρου αυτοθυσίας», το οποίο διέκρινε τους ήρωες του 40 -όπως ανέφερε και η σχετική με τον ηρωικώς πεσόντα παππού μου Ημερησία Διαταγή- ώστε να μπορέσουν να μας εμπνεύσουν να βαδίσουμε πέρα από τις παλιές διαχωριστικές γραμμές και τις αναπαλαιωμένες διαιρέσεις, κρατώντας ψηλά τα εθνικά μας ορόσημα. Ανάμεσά τους και το Ορόσημο Σμαρδεύς «28η Οκτωβρίου» το οποίο κατέλαβε, «μετά θαυμαστής ψυχραιμίας και ικανότητος», ο ήρωας παππούς μου Δημήτριος Ζιώγας."

2unnamed

3unnamed

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com