POS

BEEFACTORiek-thessaliko

tetreada-2

saroy-flass-Banner-1

mouzaki-palas-hotel 2

laios cards

beefactor-2

tsotsola

Ntirogiannis

thraka

anesis

mamalis

Kiskinis

sto-xilaki

to-avlaki

editpc

eko-market

rapsodia

martsela-mpaz

psistiri

FOTO-ODISEAS

o-kokoras

kosta-famissi-hotel-L.3

cupcinoclip

mesoxori

karta-gas-1

koukourava

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα
skepsoudiaforetika
parathrhthrio seismon
antilogos-bunn
A+ R A-

Εθνικής σημασίας η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερι-κού

E-mail Εκτύπωση PDF

profilΠλήθος λαών που κατακτήθηκαν από τον Μέγα Αλέξανδρο διατή-ρησαν τη δική τους ιστορική τα-υτότητα μέσα στον χρόνο. Ένα μονάχα κράτος σήμερα, τα Σκό-πια, ...

σλαβικός λαός, φαινομενικά αναζητά την ιστορική του ταυτότητα στην ξένη ελληνικότητα του αρχαίου του κατακτητή αλλά ουσιαστικά συντάσσεται με τον επεκτατικό σχεδιασμό της Τουρκίας, ενός πολύ πιο πρόσφατου κυρίαρχου της περιοχής του επί πεντακόσια χρόνια.
Παράλληλα, στα φαινόμενα ανθελληνικής προκλητικότητας στη Θράκη, στον ασφυκτικό κλοιό από λαθρομετανάστες ή πρόσφυγες στα νησιά του βορείου Αιγαίου και στο ζήτημα της ΑΟΖ του νότιου Αιγαίου, διακρίνεται η παρεμβατικότητα της Τουρκίας με την ελπίδα της να διεισδύσει στα πλούσια και σημαντικά στρατηγικά εδάφη που κατείχε στο παρελθόν. Η οικονομική και θρησκευτική ενίσχυση των μουσουλμανικών πληθυσμών χωρίς ελληνική εθνική συνείδηση στις ίδιες περιοχές οφθαλμοφανώς εντάσσεται στην εξωτερική πολιτική της γείτονας χώρας και δυστυχώς εξυπηρετείται σήμερα από την απεριόριστη ελληνική κυβερνητική αρωγή.
Όσο η οικειοποίηση των ελληνικών εδαφών εκ μέρους της Τουρκίας δεν δύναται σήμερα να γίνει με στρατιωτικές επεμβάσεις, λόγω του ότι αυτό θα σήμαινε αυτομάτως επίθεση εναντίον εδαφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άλλο τόσο χρησιμοποιεί πολιτικές μεθοδεύσεις, διμερείς και διεθνείς, για να ακυρώσει στην πράξη τις αποφάσεις των ιστορικών συμφωνιών που η ίδια συνυπέγραψε μετά την καταστροφή της ως οθωμανική αυτοκρατορία. Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας παραμένει σταθερή και μακροπρόθεσμη άλλωστε, ανεξαρτήτως της πολιτικής της κατάστασης. Σύγχρονο πολιτικό της εργαλείο σε αυτή την κατεύθυνση φαίνεται ότι είναι η προώθηση στην Ελλάδα χιλιάδων μελλοντικών ψηφοφόρων με μειωμένη εθνική συνείδηση, ώστε «δημοκρατικά» να εκλέγουν περισσότερους «χαλαρούς» πολιτικούς, πρόθυμους να αγνοούν τα ελληνικά συμφέροντα.
Στο πλαίσιο αυτό έχει αυξημένη εθνική σημασία να παρασχεθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και να διευκολυνθεί με σοβαρότητα η απαραίτητη διαδικασία, αναγνωρίζοντας σε αυτούς ανεπτυγμένη εθνική συνείδηση, διεθνές βίωμα και υψηλές προσδοκίες για την ανταγωνιστικότητα και πρόοδο της χώρας μας. Η άμεση άρση της σημερινής κυβερνητικής υπηρεσίας των συμφερόντων όσων επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία, η ανασύνταξη της οικονομίας μας με ταχείς ρυθμούς, η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας και μια σύμφωνη με το Σύνταγμα δημόσια εκπαίδευση θα φέρουν πίσω όσους Έλληνες οικονομικούς μετανάστες το επιθυμούν και θα προσδώσουν σύγχρονο νόημα στην ελληνική φιλοξενία προς τους πολίτες όλου του κόσμου που διαμένουν στην Ελλάδα και σέβονται τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της χώρας μας. Εμπνεόμενοι από τις ιστορικές μας καταβολές θα καταφέρουμε να διαμορφώσουμε την κοινή μας ευημερία.

 

Ζέφη Νικολάου

Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας
Διευθύντρια Λυκείου

kolitsas

 5 f

liapis

polizos

lafazanis

xarisis-2

fortounis

agora-2

klimataria

melissa

karagiannis-elin

oiko-market

dorodiafimisi

rapsody new

mallioras

PETRO-THERM

Xlivas

loutrrra

aliagas copy

kanalion-geysis-2

faltakas

karoutas

ipati1111

perivoli

vainas

holy-meteora

petranisSA

LAMDA2small

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που έχουμε αφιερώσει για να σας ενημερώνουμε.

                               Υπεύθ. Επικοινωνίας: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη

                               Τηλ. & Fax : 2432 400 094 - Κιν.: 698 24 94 413 -- e-mail: antilogos.news@gmail.com