A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Αναδρομικά συντάξεων 2018: Πότε θα δοθούν

E-mail Εκτύπωση PDF

syntaxeisΑνοίγει ο  κύκλος για την  επιστροφή των  παρακρατημένων ποσών που έχασαν οι συνταξιούχοι  παρατύπως μέσα σε δυο χρόνια (2016-2018) και η πρώτη «φουρνιά» φέρνει...

αναδρομικά που ξεκινούν από 200 ευρώ και φτάνουν έως και 1.804 ευρώ και αφορούν στις μειώσεις του νόμου 3986/2011.
Τα ποσά των αναδρομικών θα πιστωθούν, εκτός απροόπτου, με την πληρωμή των επικουρικών μηνός Ιουλίου 2018. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να δοθούν με την επικουρική μηνός Αυγούστου, δηλαδή το μεθεπόμενο μήνα, ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα του προϋπολογισμού.
Στον πάγο μένουν μέχρι νεωτέρας οι διορθώσεις των παράτυπων μειώσεων και τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις, όπου ο λογαριασμός είναι μεγαλύτερος.
Στις επικουρικές, και εφόσον τα αναδρομικά πληρωθούν τον επόμενο μήνα (Ιούλιο), το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 67 εκατ. ευρώ.
Επιστροφή μειώσεων για 22 μήνες (από Ιούνιο 2016 έως και Απρίλιο 2018) θα έχουν 198.349 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης ενώ αντίστοιχο ποσό δικαιούνται να πάρουν και οι συνταξιούχοι με επικουρική λόγω θανάτου.
Τα ποσά των επιστροφών στις συντάξεις
Τα ποσά των αναδρομικών και ποιοι θα τα πάρουν με την επικουρική Ιουλίου που είναι ο αρχικός σχεδιασμός (ή Αυγούστου εκτός απροόπτου) δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος στο σχετικό πίνακα. Οι επιστροφές που έχουν λαμβάνειν οι δικαιούχοι είναι:
έως 440 ευρώ έχουν λαμβάνειν 144.727 συνταξιούχοι
από 441 έως και 880 ευρώ δικαιούνται 40.683 συνταξιούχοι
από 881 έως και 1.320 ευρώ αναλογούν σε 12.862 συνταξιούχους
από 1.320 έως και 1.826 ευρώ θα πάρουν 77 συνταξιούχοι.
Ποιους αφορούν
Τα αναδρομικά αφορούν συνταξιούχους των παρακάτω Ταμείων:
του Δημοσίου (πρώην ΤΕΑΔΥ και ΤΑΔΚΥ)
των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ)
της Αγροτικής Τράπεζας (πρώην ΕΛΕΜ-ΑΤΕ)
των ασφαλιστικών Ταμείων και Οργανισμών (πρώην ΤΕΑΠΟΚΑ)
του Εμπορικού Ναυτικού (ΤΕΑΠΙΕΝ)
των χημικών (ΤΕΑΧ)
της Ελληνικής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΤΕΑΠΕΡΤ) και άλλων μικρότερων φορέων.
Δεν θα πάρουν επιστροφές όσοι είχαν πριν και μετά την περικοπή του νόμου Κατρούγκαλου, ποσό επικουρικής κάτω από 300 ευρώ, διότι δεν προβλεπόταν και ως εκ τούτου δεν επιβαλλόταν η κράτηση νόμου 3986.
Αντίθετα, όσοι είχαν επικουρική άνω των 300 ευρώ και πήραν τις γνωστές επιστολές «Κατρούγκαλου» τον Οκτώβριο του 2016 με τις περικοπές, θα έχουν επιστροφή από μειώσεις του ν. 3986, διότι το υπουργείο Εργασίας διατήρησε τις παλιές και μεγαλύτερες κρατήσεις σε χαμηλότερες επικουρικές συντάξεις.
Οι επικουρικές του ΙΚΑ δεν έχουν αναδρομικά ούτε διορθώσεις κρατήσεων γιατί ο νόμος Κατρούγκαλου επέβαλε πολύ μεγαλύτερες περικοπές απ' ό,τι στις επικουρικές άλλων Ταμείων. Ως εκ τούτου δεν χρειάστηκε να προβούν και στις παράτυπες μειώσεις, αναφέρει το corfutvnews.gr.

 

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com