A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Ποιοι θα υποστούν «κούρεμα» του εφάπαξ μετά τις εκλογές

E-mail Εκτύπωση PDF

    Ένα από τα πρώτα μέτωπα που θα πρέπει να ανοίξει η νέα κυβέρνηση αμέσως μετά την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαρτίου, είναι αυτό του εφάπαξ βοηθήματος. Σύμφωνα με τοfpress.gr, η χώρα έχει δεσμευτεί να δίνει στους υπαλλήλους ποσά που θα «ταιριάζουν» με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου. Αυτός ο κανόνας από μόνος του, μπορεί να οδηγήσει μετεκλογικά σε νέες μειώσεις του εφάπαξ ακόμη και άνω του 20-30%.

   Ήδη, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», έχει συνταχθεί μελέτη της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής η οποία «μετράει» την απόκλιση εισφορών που έχει καταβάλλει ένας ασφαλισμένος με τις παροχές του ταμείου όπου έχουν καταβληθεί οι εισφορές. Οι πίνακες που δημοσιεύει η εφημερίδα, δείχνουν ότι σε κάποια ταμεία, οι αποκλίσεις φτάνουν ακόμη και στο 60%. Για να κλείσει αυτό το άνοιγμα, δύο πράγματα μπορούν να συμβούν:

• Να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνει ο ασφαλισμένος

• Να μειωθεί το ύψος του εφάπαξ βοηθήματος

   Μπορεί φυσικά να γίνει συνδυασμός των δύο μέτρων ενδεχόμενο στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί ο σημερινός υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

   Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη γίνει μειώσεις εφάπαξ τόσο στο ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων όσο και στα ταμεία της Εμπορικής, της ΔΕΗ κλπ. Μετά από αυτές τις μειώσεις, η εικόνα που διαμορφώνεται είναι μικτή: τα στοιχεία για το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων, δείχνουν ότι απαιτούνται και νέες μειώσεις στο ύψος του εφάπαξ (ή αύξηση των εισφορών που να κλείνει το κενό) ενώ στο ταμείο της Εμπορικής προκύπτει ότι πλέον το εφάπαξ υπολείπεται έστω και οριακά του ποσού των εισφορών.

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com