A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Εκδρομή με τις «Φίλες της Αγάπης» σε Άνδρο – Τήνο

E-mail Εκτύπωση PDF

F  a1Μία ακόμα όμορφη εκδρομή διοργάνωσε το φιλανθρωπι-κό σωματείο «ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»  και έδωσε σε ό-λες όσες συμμετείχαμε τη δυνατότητα για δύο...

μέρες να αφήσουμε πίσω μας τα προβλήματα τη καθημερινότητας και να ζήσουμε μία αξέχαστη εμπειρία.
Η εκδρομή μας ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου συγκεντρωθήκαμε, στη 01:00 π.μ. - αθρόα η προσέλευση - 50 μέλη και φίλες του σωματείου και με συνοδό την καλή διάθεση ξεκινήσαμε το ταξίδι μας. Μετά από 5 περίπου ώρες φθάσαμε στο λιμάνι της Ραφήνας και επιβιβαστήκαμε στο πλοίο για Άνδρο. Η διαδρομή μας ευχάριστη χωρίς ιδιαίτερα μποφόρ, με τον Αίολο ωστόσο να κάνει αισθητή την παρουσία του στο Κάβο-Ντόρο.
Η πρώτη εικόνα μας στην Άνδρο είναι το γραφικό Γαύριο. Η αρχαία Υδρούσα που αποτελεί το κυριότερο λιμάνι του νησιού. Πρώτη στάση μετά το Γαύριο - και αφού έχει προστεθεί στην παρέα μας η ξεναγός μας η Φραντζέσκα - οι Μαίνητες, ένα από τα πιο γραφικά και καταπράσινα χωριά της Άνδρου, στο οποίο δεσπόζουν οι γνωστές πηγές με τις κεφαλές των λεόντων.
Επόμενη στάση μας τα Αποίκια και η Ι.Μ. της Αγίας Μαρίνας, με το Αγίασμα και τη θαυματουργή Εικόνα Της. Αφού απολαύσαμε τη ζεστή φιλοξενία των μοναχών στο αρχονταρίκι της μονής, αναχωρήσαμε για την Ι.Μ. της Αγίας Ειρήνης. Στη συγκεκριμένη μονή λατρεύονται παράλληλα, η Αγία Ειρήνη και η Αγία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου. Εντυπωσιακή η εικόνα με τις δύο Αγίες, όπως επίσης και τα 4 μουσεία που βρίσκονται εντός της μονής.
F  a3Καθ' οδόν προς τη χώρα της Άνδρου, δε θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μία στάση στη μαρμάρινη πηγή Σάριζα, με το νερό της να συναγωνίζεται όπως λένε οι ντόπιοι το γνωστό γαλλικό Evian. Μεσημεράκι πλέον ξεκινάει η ξενάγησή μας στην πρωτεύουσα του νησιού. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Τα γραφικά καλντερίμια και τα επιβλητικά αρχοντικά της θυμίζουν το εφοπλιστικό της παρελθόν και παρόν. Οι πάμπολλες εκκλησίες της με το έντονο αιγαιοπελαγίτικο χρώμα, η Καϊρειος Βιβλιοθήκη, η Λέσχη Ανδρείων και φυσικά τα δύο μουσεία της το αρχαιολογικό και το σύγχρονης τέχνης του ιδρύματος Γουλανδρή κέρδισαν τις εντυπώσεις όσων τα επισκέφθηκαν. Το άγαλμα του Αφανούς Ναύτη και ο επιβλητικός φάρος Τουρλίτης δεν μπορούσαν παρά να κερδίσουν το θαυμασμό μας μια και αποτελούν τα κατατεθέντα σύμβολα της πόλης.
Το απόγευμα και αφού έχουμε γευματίσει σε κάποιο από τα πολλά ταβερνάκια της χώρας, φθάνουμε στο χώρο διαμονής μας, το γραφικό και κοσμοπολίτικο Μπατσί. Τέλος μετά από ολιγόωρη ξεκούραση κλείνουμε τη μέρα μας σε μία από τις πιο γνωστές ταβέρνες του Γαυρίου. Όλες μαζί, μία παρέα, τρώμε υπό τους ήχους παραδοσιακού Κυκλαδίτικου βιολιού και φυσικά όταν το κέφι και η καλή διάθεση είναι μόνιμοι συνοδοί μας, δεν αργεί να έρθει και ο χορός. Χορτασμένες από εικόνες και εμπειρίες επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.
F  a2Ξεκινάει πλέον η δεύτερη ημέρα της εκδρομής μας, και από το πρωί παίρνουμε το πλοίο για το νησί της Παναγιάς. Μετά από περίπου δύο ώρες φθάνουμε στην Τήνο. Ο περικαλλής και επιβλητικός Ναός της Σκέπης του Κόσμου, της Παναγιάς μας, μας περιμένει λουσμένος στο φως του φθινοπωρινού ήλιου. Η αναμονή πολύωρη, ο πόθος όμως να προσκυνήσουμε τη σεπτή Της εικόνα, δυνατός. Το μεσημέρι και αφού έχουμε προσκυνήσει φεύγουμε από το νησί γεμάτες αισθήματα πληρότητας και αγαλλίασης.
Παίρνουμε πλέον το δρόμο της επιστροφής. Μετά από ένα πολύωρο ταξίδι με το πλοίο και το λεωφορείο μας, επιστρέφουμε στην πόλη μας γεμάτες από όμορφες εικόνες και συναισθήματα.
Μία ακόμα εκδρομή έφθασε στο τέλος της και ήδη ξεκίνησαν οι σκέψεις για την επόμενη. Ως συμβούλιο θα θέλαμε για μία ακόμα φορά να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη και τις φίλες του συλλόγου που με την παρουσία τους στηρίζουν τις εκδηλώσεις και τις εκδρομές μας. Χωρίς την καθοριστική και πολύτιμη συμβολή τους θα ήταν αδύνατο να συνεχίσουμε το έργο μας.

 

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

F  a4

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

12ο_Afisa.jpg

2_2.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com