A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Μαίνεται η κόντρα του υπουργείου Υγείας με τους οπτι-κούς

E-mail Εκτύπωση PDF

eopyyglasses17-660Αυστηρό μήνυμα προς τους οπτικούς που δεν δέχονται τα κουπόνια-vouchers αποζημίωσης για τη χορήγηση οπ-τικών ειδών σε ασφαλισμένους έστειλε, χθες, ο...

αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
Με αφορμή καταγγελίες που έχουν φτάσει στο γραφείο του για οπτικά καταστήματα που αρνούνται τη νέα διαδικασία αποζημίωσης (μέσω vouchers), απαιτώντας από τους ασφαλισμένους να πληρώνουν οι ίδιοι τη χορήγηση γυαλιών, ο κ. Πολάκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπογραμμίζει ότι «με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι πολίτες δικαιούνται να εκτελέσουν τις γνωματεύσεις τους στα καταστήματα οπτικών χωρίς να πληρώσουν, δίνοντας το voucher».
Παράλληλα, καλεί τους ασφαλισμένους να «σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια να σπάσει το κατεστημένο» και προειδοποιεί τους οπτικούς να μη χρησιμοποιήσουν για εκβιασμό τους ασφαλισμένους, σημειώνοντας: «Οι τακτικές προηγούμενων εποχών, που ο πολίτης χρησιμοποιείτο χωρίς να είναι εκείνος το επίκεντρο, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».
Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποτυχία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ να έρθει σε συνεννόηση με τους οπτικούς και τους επαγγελματίες ειδικής αγωγής (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.ά.) για τη σύναψη συμβάσεων, αποφασίστηκε να καθιερωθούν τα κουπόνια-vouchers, τα οποία θα παίρνει ο ασφαλισμένος μαζί με τη σχετική γνωμάτευση από τον γιατρό προκειμένου να λάβει αυτές τις υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, ο ασφαλισμένος δίνει στο κατάστημα οπτικών ή στον επαγγελματία ειδικής αγωγής το κουπόνι και εν συνεχεία ο πάροχος πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ. Η διαδικασία για τα οπτικά είδη ξεκίνησε από την 1η Οκτωβρίου 2018, ενώ για τις υπηρεσίες ειδικής αγωγής θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου 2018. Από την αρχή οι οπτικοί είχαν δηλώσει ότι δεν θα δεχθούν τα vouchers.
Διαμαρτύρονται για ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, ενώ προκαταλαμβάνουν καθυστερήσεις στις πληρωμές και επιβολή clawback (μηχανισμός επιστροφής της υπέρβασης της δαπάνης σε σχέση με τον κλειστό προϋπολογισμό).
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Πολάκης απαντά, μεταξύ άλλων, ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν χρωστάει ληξιπρόθεσμα στους οπτικούς, ότι πλέον ο Οργανισμός πληρώνει τους παρόχους σε διάστημα δύο μηνών από την υποβολή της δαπάνης και ότι η δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για οπτικά είδη εφέτος θα είναι εντός ορίων κλειστού προϋπολογισμού.
Ο αναπληρωτής υπουργός εστιάζει ιδιαίτερα και στο θέμα της πιστοποίησης των οπτικών που είναι και μία προϋπόθεση στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας.
Οπως τονίζει, «η πιστοποίηση είναι απαραίτητη, ώστε να υπάρχει η εγγύηση τόσο στους πολίτες όσο και στο ίδιο το σύστημα υγείας, ότι οι πάροχοι τηρούν τη νομοθεσία, εφαρμόζουν κανόνες και χορηγούν προϊόντα πιστοποιημένα και κατάλληλα για τις ανάγκες των πολιτών. Γιατί δεν το θέλουν αυτό οι οπτικοί;».

 

 

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com