k_f_banner.jpg

katerina-Papakosta-4.jpg

11a1vlax.jpg

xrisanthi_-_orthia300.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3.gif

beefactor-2

Ntirogiannis

thraka

anesis

mamalis

Kiskinis

sto-xilaki

to-avlaki

editpc

eko-market

rapsodia

martsela-mpaz

psistiri

FOTO-ODISEAS

o-kokoras

cupcinoclip

mesoxori

koukourava

skepsoudiaforetika
antilogos-bunn
A+ R A-

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: «Όραμα και στρατηγική»

E-mail Εκτύπωση PDF

alekos thodoris200Του συνδυασμού «Νέο Ξεκίνη-μα - Ανεξάρτητος Δήμος Του υ-ποψηφίου δημάρχου του Δή-μου Μετεώρων ΘΟΔΩΡΗ ΑΛΕ-ΚΟΥ
Η υγεία δεν είναι αμιγώς ιατ-ρικό θέμα, αλλά και...

κοινωνικό, ανθρωπιστικό και πολιτικό και υπό αυτή την έννοια μας αφορά όλους. Η ισότιμη πρόσβαση όλων σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο δικαίωμα.
Ως νέα δημοτική αρχή του δήμου Μετεώρων οραματιζόμαστε να αναζητήσουμε αποτελεσματικότερους και οικονομικά αποδοτικότερους τρόπους παροχής υγειονομικής περίθαλψης στους ασθενείς που θα διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα και προσβασιμότητα και δεν θα επιβαρύνουν αδικαιολόγητα τον υφιστάμενο προϋπολογισμό.
Είναι γεγονός ότι όσο ο καιρός περνάει θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα αποστελέχωσης ιατρικού και νοσηλευτικού – βοηθητικού προσωπικού -μην ξεχνάμε πως ήδη ένα μεγάλο μέρος γιατρών και νοσηλευτών έχουν φύγει εκτός χώρας ¬- και ως εκ τούτου το κεντρικά ελεγχόμενο σύστημα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις δημογραφικές και κοινωνικές αλλαγές που συντελούνται. Αν δεν το συνειδητοποιησούμε και δεν αναλάβουμε πρωτοβουλίες για νέα μοντέλα σύντομα θα διαπιστώσουμε την κατάρρευση.
Θέλουμε λοιπόν να προτάξουμε ως όραμα ένα μοντέλο υγείας που δεν θα περιμένει το κεντρικό κράτος να αποφασίζει, αλλά θα οργανώνεται τοπικά και φυσικά διεκδικώντας ( εμείς οι ίδιοι), από το κράτος και την πολιτεία τη δική της συμμετοχή με πόρους και επιμερισμό ευθυνών.
Για τον συνδυασμό μας, έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης – το τονίσαμε και σε προγενέστερο δελτίο τύπου- αποτελεί η δέσμευσή μας για τη λειτουργία κοινωνικού ιατρείου και κοινωνικού φαρμακείου. Στο σημείο αυτό θα προσθέσουμε και τη δημιουργία Δημοτικής Τράπεζας αίματος.
Βασική μας επιδίωξη επίσης αποτελεί το γεγονός ότι ως νέα δημοτική αρχή, στις εκλογές της 26ης το Μάη του 2019, θα ερευνήσουμε τις ανάγκες και τις πιθανές ιδιαιτερότητες των πολιτών μας και θα προτείνουμε προγράμματα αγωγής υγείας στην περιφέρεια, η οποία ως καθ'ύλην αρμόδια οφείλει να τα υλοποιεί.
Τα προγράμματα θα έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους συνδημότες μας και να τους προσφέρουν γνώσεις, ώστε να τροποποίησουν την συμπεριφορά τους για την βελτίωση του επιπέδου υγείας και της ποιότητας ζωής τους.
Η εκπ/ση στην ενεργό συμμετοχή του ατόμου σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία του, η σχολική διδ/λία, η υγιεινή διατροφή, η άσκηση και η επαφή με την φύση, αποτελούν βασικούς θεματικούς τομείς που πρέπει να εστιάζουν αυτά τα προγράμματα.
Επίσης γινόμαστε δέκτες και φορείς, ως επόμενη δημοτική αρχή, να υλοποιήσουμε σημαντικό αριθμό προτάσεων που περιλαμβάνει η εισήγηση γα την πρότυπη οργάνωση των Δημοτικών υπηρεσιών με καινοτόμες εφαρμογές για την εξυπηρέτηση του πολίτη, μερικές εκ των οποίων, μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους και είναι:
1)Εκστρατεία κατά του καπνίσματος σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
2) Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την αντιμετώπιση του εθισμού των παιδιών στο διαδίκτυο.
3) Ενημερωτική εκστρατεία για την απεξάρτηση των νέων από τα ναρκωτικά σε συνεργασία με αντίστοιχες μονάδες (ΚΕΘΕΑ,ΙΘΑΚΗ κ.α.)
4) Ενημερωτική εκστρατεία για την αντιμετώπιση των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων από τους νέους και ιδιαίτερα στην πόλη της Καλ/κας που είναι κατ'εξοχήν τουριστική περιοχή όπου ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι ιδιαίτερα αυξημένος.
5) Ενημερωτικές εκδηλώσεις και μετρήσεις του σακχάρου το αίματος για την αντιμετώπιση του διαβήτη.
6) Σχεδιασμός και εφαρμογή προγράμματος αντιμετώπισης της παχυσαρκίας με έμφαση στην παιδική και μαθητική ηλικία.
7)Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος υγιεινής διατροφής για όλες τις ηλικίες με έμφαση στους ενήλικες.
8)Διενέργεια ενημερωτικής εκδήλωσης και εθελοντική αιμοδοσία κάθε έξι μήνες σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό ή με το Κοινωφελές Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Γραμμή Ζωής».
Βεβαίως και θα γίνουμε δέκτες και άλλων προτάσεων στον τομέα της υγείας και όχι μόνον ,με σκοπό την ουσιαστική προσφορά στην τοπική κοινωνία και στους συνδημότες μας.
Η δύναμη των επιχειρημάτων μας βρίσκει απήχηση στην τοπική κοινωνία ολοένα και περισσότερο.!
Η φρεσκάδα των προτάσεών μας συγκινεί και κατακτά στο σύνολό τους όλους τους νέους!
Κλείνοντας τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι ως αυριανή δημοτική αρχή θα νοιαστούμε για την υλοποίηση όλων όσων επισημαίνουμε γιατί θέλουμε τη διατήρηση της υγείας, την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες, την πρόληψη και πρωτοβάθμια φροντίδα, που δεν θα καταστρέφει την ζωή και την προσωπική οικονομία των συνδημοτών μας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

_ΦΑΜΙΣΗΣ_1.jpg

300x250-PapakostaGIF.gif

Banner_Vlahogiannis.jpg

xrisanthi_-_orthia300.jpg

Mikelis-ekloges.gif

Skrekas246b.gif

Hartopoulou_300.jpg

lioytas.gif

_ΦΑΜΙΣΗΣ_2.jpg

Sarroy17-1.jpg

car_rent.gif

Pisina_1.jpg

Xlivas.gif

loutrrra

aliagas copy

kanalion-geysis-2

faltakas

ipati1111

perivoli

vainas

holy-meteora

ALIAGAS1.png

Pisina_2.jpg

selfhelpbanner.gif

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που έχουμε αφιερώσει για να σας ενημερώνουμε.

                               Υπεύθ. Επικοινωνίας: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη

                               Τηλ. & Fax : 2432 400 094 - Κιν.: 698 24 94 413 -- e-mail: antilogos.news@gmail.com