A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Αν τον κόσμο τον διοικούν οι ανίκανοι…..

E-mail Εκτύπωση PDF

a karalis-baiosΤου Βάιου Καραλή

¨ Αν τον κόσμο τον διοικούν οι ανίκανοι, φταίνε οι ικανοί  Αν για την αξία μιλάνε μόνο οι ανάξιοι, ηαπαξίωση είναι γενική ¨. ...

Ελένη Αρβελέρ

Όλοι μας έχουμε απογοητευτεί στον μέγιστο βαθμό από την κεντρική πολιτική σκηνή. Αυτά, που συμβαίνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο, αποτελούν την μεγαλύτερη ηθική κατάπτωση, που μπορεί να ζήσει ο πολίτης μιας χώρας, που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή. Σχεδόν κανείς από εμάς, βαθιά μέσα του, δεν πιστεύει ότι μπορούν να έρθουν καλύτερες μέρες. Η απογοήτευση είναι αυτή που κυριαρχεί σε όλους μας.
Άρα τι μένει στον απλό Έλληνα πολίτη να ελπίζει; Η πιο κοντινή του και άμεση εξουσία. Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά η αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού.
Είχαμε την τύχη όλα αυτά τα χρόνια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας να έχουμε άξιους <<υπηρέτες >> των πολιτών......
Στην πιο κοντινή, λοιπόν, εξουσία και ελπίδα στον πολίτη, ο Δήμος μας, αλλά και κάθε Δήμος, θα πρέπει να απαρτίζεται από ανθρώπους άξιους και ικανούς σε αυτό που αντιπροσωπεύουν, αλλά και σε αυτό που θέτουν ως στόχο. Και πώς αναγνωρίζουμε έναν τέτοιο άνθρωπο; Μα φυσικά από την προσωπικότητά του, τις σπουδές του, την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Από το εάν έχει καταφέρει αυτός ο άνθρωπος να γνωρίσει το παγκόσμιο γίγνεσθαι ή η πνευματική του <<όραση>> έχει μόνο εικόνα από την κουκίδα, που λέγεται Καλαμπάκα και τα περίχωρά της. Από το πόσο έχει σκάψει βαθιά μέσα του και γνωρίζει για την ποιότητα ζωής, αλλά και για τον παράγοντα Άνθρωπο! Σε διαφορετική περίπτωση, έχουμε πολίτες, που τους έχουν πάρει <<αγκαλιά>> και τους έχουν διορίσει κάπου, που είναι βολεμένοι και οφείλουν υποχρέωση σε κάποιους..... Και αυτοί οι άνθρωποι μοχθούν για το προσωπικό τους μόνο <<εγώ>> και για τίποτα άλλο. Έτσι, δυστυχώς, δεν υπάρχει ούτε η θέληση ούτε και η ικανότητα να φτάσουν ποτέ στο <<εμείς>>. Και επειδή, όπως έγραψα και στον τίτλο αυτού του άρθρου, οι ανίκανοι έχουν κυριεύσει τα πάντα, ο μόνος τρόπος για να καταφέρουν όλοι αυτοί να υπάρχουν είναι η διαπλοκή και η ηθική κατάπτωση.
Όμως δεν υπάρχουν μόνο αυτοί οι πολίτες γύρω μας. Νέα παιδιά βραβεύονται για την έρευνά τους σε όλα τα επίπεδα και οι έρευνες αυτές δεν είναι δουλειά μηνών αλλά αγώνας γενεών, για να έχουν αυτά τα αποτελέσματα. Πριν μερικές ημέρες άκουσα την συνέντευξη μιας ακόμα Ελληνίδας, που εργάζεται στο εξωτερικό για την έρευνά της πάνω στον καρκίνο. Δακρύζοντας, ευχαρίστησε τους γονείς της για τον αγώνα της και είπε ότι είναι υπερήφανη που είναι Ελληνίδα.......
Υ. Σ. Οι διεργασίες, για να βρεθούν οι άξιοι συνεργάτες, δεν γίνονται στα τσιπουράδικα της περιοχής, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα ξαναθυμίσω κάτι που είχα γράψει στο παρελθόν.
Εάν ζεις μέσα σε ένα κοτέτσι, θα μάθεις να σκέφτεσαι όπως οι κότες......

 

Καραλής Βάιος

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com