A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΨΗΦΙΣΜΑ Του Συλλόγου ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ ενά-ντια στη συμφωνία των Πρεσπών

E-mail Εκτύπωση

1pit1Ψήφισμα, ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου για την Ανάδειξη και Διαφύλαξη της...

Αγιομετεωρίτικης Κληρονομιάς «Μετεώρων Λιθόπολις» κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της κοπής της Αγιοβασιλόπιτας για το νέο έτος, τον απολογισμό και προγραμματισμό δράσεων και ομιλία του προηγουμένου της Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτου π. Αθανασίου Αναστασίου με θέμα: ''Κρίσεις για την κρίση'' την 27-1-2019, στην αίθουσα ''Νίτσα Λιάπη''. 

Ψήφισμα

Διά του παρόντος Ψηφίσματος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου για την Ανάδειξη και Διαφύλαξη της Αγιομετεωρίτικης Κληρονομιάς «Μετεώρων Λιθόπολις» και αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως αυτή κυρώθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο,

ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΟΤΙ

Η παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία του πολυσπερματικού κρατιδίου των Σκοπίων καταπατά κάθε ιστορική και λογική πραγματικότητα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Δεν είναι δυνατόν το ψεύδος να κατισχύσει της ιστορικής Αλήθειας.
Η, κατά το Σύνταγμα, εντολοδόχος Βουλή και Κυβέρνηση της Χώρας, θα έπρεπε να έχει αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο της χρήσης του όρου «Μακεδονία», σεβόμενη τη βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε στα 2 μεγαλειώδη Συλλαλητήρια του παρελθόντος έτους, ως και στο τελευταίο των Αθηνών.
Το όνομα της Μακεδονίας είναι η ταυτότητα του έθνους μας και αποτελεί ιερά κιβωτό και φορέα των ενδοξότερων σελίδων της ελληνικής ιστορίας. Γι' αυτό και δεν εκχωρείται ούτε δανείζεται. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ!
Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αυτοπροσδιορίζεται ως Μακεδών πλην των γνησίων Ελλήνων κατοίκων της Μακεδονίας.
Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να επικαλείται το δικαίωμα – τάχα – του αυτοπροσδιορισμού για να δικαιολογήσει τις πολιτικές και ιδεολογικές του αγκυλώσεις, όταν αυτές έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την πραγματικότητα και τη βούληση του λαού μας.
Δεν συναινούμε στον ψευδή και ανιστόρητο χαρακτηρισμό της βουλγαρικής διαλέκτου των Σκοπίων ως «μακεδονική γλώσσα». Η γλώσσα των Μακεδόνων από την Αρχαιότητα μέχρι και σήμερα ήταν μόνο η ελληνική.
Συντασσόμαστε με την πλειάδα των εγκρίτων δημοσίων προσώπων, πολιτικών, ακαδημαϊκών και επιστημόνων, οι οποίοι με ατράνταχτα επιχειρήματα αποδόμησαν κατ' επανάληψη το υπογραφέν Προσύμφωνο.
1psif400Δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή μιας Συμφωνίας που αντιστρατεύεται τα συμφέροντα της πατρίδας μας, που βιάζει την Ιστορία μας, που δημιουργεί πολλά περισσότερα προβλήματα στην περιοχή μας από όσα υποτίθεται ότι επιλύει. Το γεγονός ότι στις δηλώσεις ευρωπαίων και Σκοπιανών αξιωματούχων για το θέμα ο γεωγραφικός προσδιορισμός στην ονομασία της γείτονος έχει σκοπίμως απαλειφθεί, είναι ενδεικτικό της συνέχειας.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι, ως απόγονοι των ηρώων Ελλήνων Μακεδονομάχων, να υπερασπισθούμε μέχρις εσχάτων τα δίκαια του Γένους μας έναντι κάθε επιβουλής, εγχώριας ή μη.
Η -διά της τελικής επικύρωσης της Συμφωνίας- μη συμμόρφωση των εντολοδόχων του λαού στην εκπεφρασμένη εντολή του λαού, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών αξιών και των συνταγματικών επιταγών και απαράδεκτη αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου, όπως αυτοί ορίζονται στη Δημοκρατία μας.
Δεν θα μείνουμε σε καμία περίπτωση απαθείς. Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλλουμε την απόφαση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει.
Αποφασίζουμε να δράσουμε ενεργώς, με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο, για να ακυρώσουμε στην πράξη την κατάπτυστη αυτή Συμφωνία.
Επισημαίνουμε ότι οι εμπνευστές, οι υποστηρικτές και υπογράψαντες, όποιοι και όσοι κι αν είναι αυτοί, αργά ή γρήγορα θα βρεθούν ως υπόλογοι ενώπιον του ελληνικού λαού και της Ιστορίας. Και τους διαβεβαιώνουμε ότι η κρίση θα είναι δικαία και αμείλικτη.
Βροντοφωνάζουμε με πόνο και οργή αλλά και με όλη τη δύναμη της ψυχής μας:
Η Συμφωνία αυτή ΔΕΝ μας δεσμεύει.
ΔΕΝ την υπογράφουμε.
ΔΕΝ την αναγνωρίζουμε.
ΔΕΝ την επικυρώνουμε.

Με τη βοήθεια του Χριστού και τις πρεσβείες της Παναγίας Μητέρας του,
ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ!

Εγκρίνετε;
Εγκρίνεται.

apit2

apit3

apit5

apit6

a pit7

a pit8

apit9

apit10

 

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com