A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Τα γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων του Νομού, επι-σκέφτηκε ο υπ. δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος

E-mail Εκτύπωση

11alepolyt1Τα γραφεία του  Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Τρικάλων, επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος και οι υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι. ...

Σε ένα μικρό αλλά γεμάτο ζεστασιά χώρο είχαν μια πολύ εποικοδομητική συνομιλία με τον πρόεδρο κ. Βήτα Κωνσταντίνο, τον Γ. γραμματέα κ. Παπαχρήστο Θανάση και το μέλος κ. Ντίνα Άρη.
Συζητήθηκαν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες γενικά και ο σύλλογος ειδικότερα. Ανοίγοντας τη κουβέντα ο κ. Βήτας είπε χαρακτηριστικά: «Στην Ελλάδα πλέον είναι γνωστό ότι οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις. Με αυτό το ρυθμό, μοιραία, θα καταλήξουμε να γίνουμε μία χώρα γερόντων. Με αυτά τα δεδομένα οι σύλλογοι πολυτέκνων είναι ουσιαστικά οι αιμοδότες του ελληνικού κράτους και όμως η πολιτεία μας έχει ξεχάσει τελείως».
Εδώ και πολλά χρόνια η Πολιτεία σταδιακά καταργεί επιδόματα, φοροαπαλλαγές και διάφορες διευκολύνσεις. Με τις αλλαγές των νομοθεσιών, πλέον η διαχείριση διαφόρων παροχών, υλικών και προϊόντων που είχαν αποδέκτες τις πολύτεκνες οικογένειες δεν γίνεται μέσω των συλλόγων αλλά μέσω των Δήμων. Παλαιότερα, η συλλογή για παράδειγμα και ο διαμοιρασμός ενός προϊόντος γινόταν με την κινητοποίηση των μελών του συλλόγου και ολοκληρωνόταν με απόλυτη επιτυχία. Δυστυχώς όμως η έλλειψη συνεργασίας και ενδιαφέροντος από πλευράς Δήμων δημιουργεί έντονα προβλήματα, με αποτέλεσμα και οι οικογένειες να ταλαιπωρούνται και τα προϊόντα να μην διανέμονται έγκαιρα και με ορθό τρόπο και έτσι να χαλάνε.
Επισημάνθηκε ότι αποτελεί πρόβλημα η έλλειψη ενός ενεργού συνδέσμου του Συλλόγου με τη πόλη της Καλαμπάκας, όπου με την παραχώρηση μίας βάσης, θα επιλύονταν διάφορα προβλήματα με τις πολύτεκνες οικογένειες του πολύ μεγάλου, γεωγραφικά, Δήμου Μετεώρων.
Σε ερώτηση από τη μεριά της ομάδας του κ. Αλέκου για το πώς θα πρέπει να διαχειριστούμε τον έντονο προβληματισμό των νέων ζευγαριών σήμερα στην απόκτηση παιδιών, απάντησε ο κ. Ντίνας λέγοντας χαρακτηριστικά: «πολύ συχνά πλέον ξεχνούμε ότι τα παιδιά είναι ευλογία Θεού και δεν αποτελούν πρόβλημα, αλλά συχνά τη λύση στα προβλήματα της ζωής, δίνοντάς της, πραγματικό νόημα».
Ο κ. Αλέκος δήλωσε πολύ ικανοποιημένος με τη συνάντηση αλλά και προβληματισμένος για την κατάσταση που επικρατεί σε βάρος των πολύτεκνων. Δεσμεύτηκε ότι ακόμη και στα πλαίσια της οικονομικής στενότητας που υπάρχει, μπορεί να επιτευχθεί μείωση στα δημοτικά τέλη ύδρευσης και να δοθεί προτεραιότητα και διευκολύνσεις σε διάφορες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα στην εγγραφή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.
Σημειώνεται ότι στο Νομό Τρικάλων έχουμε περίπου 3500 πολύτεκνες οικογένειες.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΣ»

 11alepolyt2

11alepolyt3

11alepolyt4

11alepolyt5

11alepolyt7

11alepolyt8

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com