A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

120 δόσεις: Μην ... υπερτιμάτε τις δυνάμεις σας

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a120dΣταδιακά, εντός του Σεπτεμβρίου χιλιάδες οφειλέτες που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 120 δόσεων θα δουν το μη-νιαίο ποσό που αντιστοιχεί στις ανεξόφλητες...

δόσεις τους να μειώνεται, λόγω του νέου ετήσιου επιτοκίου.
Η σχετική διάταξη του υπουργείου Εργασίας περιορίζει το επιτόκιο από 5% που ήταν έως τώρα σε 3% κατ' έτος.
Το νέο επιτόκιο της τάξης του 3% θα εφαρμόζεται άμεσα στις νέες αιτήσεις υπαγωγής, καθώς και στις ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις για τις οποίες οι οφειλέτες επιλέξουν την εφάπαξ εξόφληση του υπολοίπου των δόσεων τους.
Για όλες τις υπόλοιπες ενεργές ρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν βάσει του νόμου για τις 120 δόσεις, οι ανεξόφλητες δόσεις θα αναπροσαρμοστούν αυτόματα ωστόσο η διαδικασία θα ξεκινήσει σταδιακά, τον Σεπτέμβριο, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο εντός του Οκτωβρίου.
Τα νέα ποσά των δόσεων θα αφορούν βεβαίως το εναπομείναν διάστημα, από την ψήφιση του νόμου και μετά.
Το νέο μειωμένο ετήσιο επιτόκιο που οδηγεί σε σημαντική ελάφρυνση, η οποία στα 10 έτη μπορεί να φθάσει και τις 8 ποσοστιαίες μονάδες, αφορά μόνο όσους ενταχθούν στις 120 δόσεις. Όσοι εξυπηρετούν κανονικά τις δόσεις τους για κάποια από τις παρελθούσες ρυθμίσεις, μπορούν να κάνουν χρήση της νέας ευνοϊκής διάταξης μόνο εάν υποβάλουν νέα αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση ή αν αποφασίσουν να εξοφλήσουν εφάπαξ το υπόλοιπο της οφειλής.
Αξίζει να σημειωθεί πως το ΚΕΑΟ ξεκαθαρίζει πως δεν απαιτούνται ενέργειες των ενδιαφερομένων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ωστόσο, πίσω όμως από αυτή τη σημαντική ελάφρυνση και πρωτοβουλία της Κυβέρνησης που δίνει «ανάσα» σε χιλιάδες οφειλέτες κρύβονται πολλές ... «παγίδες».
Αρκετοί οφειλέτες «υπερτιμούν» τις δυνατότητες τους και επιλέγουν λιγότερες δόσεις και μεγαλύτερα ποσά αποπληρωμής των δόσεων τους με αποτέλεσμα να βγαίνουν... εκτός της ευνοϊκής ρύθμισης.
«Τα πάντα ρει και ουδέν μένει...»
Οι επιχειρήσεις που θα εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε λιγότερες δόσεις θα κερδίσουν μεγαλύτερο κούρεμα στις προσαυξήσεις και τους τόκους, ενώ σε όλους δίνεται μπόνους προκαταβολής. Και εκεί είναι που την ... «πατάνε» αρκετοί οφειλέτες.
Με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες της χώρας μας καλό θα ήταν να είμαστε πιο προσεχτικοί. Είναι πολλά τα παραδείγματα φορολογουμένων που μπήκαν «ζεστοί» και έτοιμοι να αποπληρώσουν τις δόσεις τους αλλά μία απρόσμενη απόλυση από την εργασία τους ή ακόμα και οι καθημερινές αυξήσεις στην έμμεση φορολογία τους έκαναν να αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους και ως αποτέλεσμα να χάσουν μία για πάντα την ρύθμιση των 120 δόσεων.
Ο κ. Γιάννης Χατζησαλάτας Εκπρόσωπος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων μίλησε στο Newsbomb.gr για τους κινδύνους των 120 δόσεων.
«Ιδιαίτερα προσεχτικοί θα πρέπει να είναι οι οφειλέτες που έχουν
σκοπό να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Πριν αποδεχθούν
την ρύθμιση θα πρέπει να κάνουν ένα αυστηρό οικονομικό
προϋπολογισμό διότι η υπερεκτίμηση της ικανότητας αποπληρωμής
κρύβει κινδύνους» τόνισε ο κ. Χατζησαλάτας.
Το σύστημα που υπολογίζει το ύψος και τον αριθμό των δόσεων
εφαρμόζει μείωση προσαυξήσεων που ξεκινά από 10% και καταλήγει
σε ποσοστό 100% σε περίπτωση εφ΄απαξ εξόφλησης. Επίσης δίνει την
δυνατότητα στον οφειλέτη να μειώσει τον αριθμό των δόσεων
προκειμένου να αυξήσει το ποσοστό διαγραφής των προσαυξήσεων.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζησαλάτα «Εδώ είναι που πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός ο οφειλέτης διότι εάν χάσει δυο δόσεις τότε χάνει και την ρύθμιση αλλά επίσης επανέρχονται οι προσαυξήσεις» και συνεχίζει «πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι χάνει το δικαίωμα προοδευτικής αύξησης του ακατάσχετου» και συνέχισε «από 1 η Οκτώβρη πλέον το ακατάσχετο ποσό των 1250 ευρώ θα είναι συνδεδεμένο με την αποπληρωμή των μηνιαίων δόσεων, δηλαδή το μηνιαίο ποσό που θα καταβάλλουμε στη ρύθμιση θα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή από 3 έως 4,5, ανάλογα την πρόοδο της ρύθμισης, και αυτό θα προσδιορίζει το μηνιαίο ακατάσχετο» διευκρίνισε ο κ. Χατζησαλάτας.
Προσοχή: Η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση λήγει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, δεν θα υπάρξει καμία παράταση.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας θα ενεργοποιηθούν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης με στόχο την αύξηση των εσόδων του ΕΦΚΑ, καθώς, παρά τις εισπράξεις, τα χρέη παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη και συγκεκριμένα στα 35,1 δισ. ευρώ.

 

 

Newsbomb.gr

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com