A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Λεφτά για τα Σχολεία

E-mail Εκτύπωση PDF

dritseliΕρώτηση ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα «Άμεση ανάγκη νέας, επαρκούς χρηματοδότησης σχολικών επιτροπών για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων»

Ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Τρικάλων Δριτσέλη Παναγιώτα κατέθεσαν ερώτηση στους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Οικονομικών για το ζήτημα της άμεσης ανάγκης νέας, επαρκούς χρηματοδότησης σχολικών επιτροπών για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές, « οι σχολικές μονάδες στην πλειονότητά τους είναι πλήρως ανέτοιμες και ακατάλληλες, αφού οι συνεχιζόμενες περικοπές στις χρηματοδοτήσεις των Δήμων και η μη απόδοση των απαραίτητων κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές στερούν τα σχολεία από τους αναγκαίους πόρους για την κάλυψη θεμελιωδών λειτουργικών τους αναγκών. Οι συνέπειες της κατάστασης αυτής είναι τραγικές, με τα υπερχρεωμένα σχολεία να αδυνατούν να καλύψουν έξοδα για τις συντηρήσεις και επισκευές των μονάδων, τη θέρμανση, την προμήθεια αναγκαίας γραφικής ύλης, την αποπληρωμή λογαριασμών ρεύματος και νερού. Πολλοί είναι οι Διευθυντές σχολείων που αναγκάζονται να κάνουν περικοπές δαπανών από την ασφάλεια, υγιεινή και καθαριότητα των χώρων, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των μαθητών και των εργαζομένων.»

Συγκριμένα οι βουλευτές ερωτούν τους αρμοδίους υπουργούς,

«Θα λάβουν άμεσα απόφαση για τη νέα, επαρκή χρηματοδότηση των δήμων και των σχολικών επιτροπών ώστε να καλυφθούν οι θεμελιώδεις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων της χώρας;

Θα προβούν σε ενέργειες ώστε να εξαιρεθούν οι σχολικές επιτροπές από τον αυξημένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που επιβλήθηκε στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς και από τον ΦΠΑ στο φυσικό αέριο και στις ΔΕΚΟ;»

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com