A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Κοινωνικό μέρισμα 700 ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1aakoinonikoΟ υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, από το βήμα της Βουλής, ανακοινώνει τι θα ισχύσει με το κοινωνικό μέρισμα και τη διανομή του. Πιο... σημαντικά ζητούμενα είναι ποιοι είναι οι δικαιούχοι, το ποσό και πότε θα γίνει η διανομή του.
Στην αρχή της ομιλίας του δήλωσε πως «η ελληνική Οικονομία προχωρά προς την κανονικοποίησή της και η κυβέρνηση προσδοκά πως η τροχιά στην οποία μπήκε θα είναι όλο και πιο ομαλή» στο προσεχές διάστημα. Επίσης, τόνισε η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζει πολιτικές για όλους τους πολίτες, την ίδια στιγμή κατά την οποία η μεσαία τάξη έχει καταρρεύσει στην Ελλάδα, ειδικά από τις λάθος επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Το υπερπλεόνασμα που μπορεί να διανεμηθεί ως κοινωνικό μέρισμα θα είναι μεγαλύτερο των εκτιμώμενων σήμερα 180 – 200 εκατ. ευρώ.
Το κοινωνικό μέρισμα θα μοιραστεί σε 250.000 νοικοκυριά και κυρίως σε οικογένειες μακροχρόνια ανέργων, πολυτέκνων και ΑμεΑ. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, αναμένεται και μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι 700 ευρώ ανά νοικοκυριό δικαιούνται τα εξής 250.000 νοικοκυριά με 953.000 μέλη:
• οικογένειες με 4 παιδιά και άνω, με εισόδημα έτους 2019 έως 20.000
• οικογένειες που ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος (άνω των 12 μηνών) περιλαμβάνονται και μονογονεϊκές οικογένειές με εισόδημα έως 15.000 ευρώ.
• οικογένειες και οι δυο γονείς βραχυχρόνια άνεργους (κάτω των 12 μηνών) με εισόδημα έως και 15.000 ευρώ
• οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑμεΑ έως 24 ετών
• Τα παραπάνω νοικοκυριά που τουλάχιστον ένας από τους δυο γονείς διαμένει μόνιμα και νόμιμα τα τελευταία δέκα έτη στην Ελλάδα όπως προκύπτει από τη φορολογική δήλωση και οι δυο γονείς πρέπει να είναι κάτοικοι της Ελλάδας. Το εισόδημά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.
Στο Eurogroup που έγινε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε η εκταμίευση του δεύτερου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, συνολικού ύψους 767 εκατ. ευρώ. Σε αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνεται η αποδέσμευση της επόμενης δόσης από τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, των γνωστών ANFAs και SMPs. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του -στο 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας- ότι 200.000 νοικοκυριά θα λάβουν το έκτακτο επίδομα πριν από τα Χριστούγεννα.
Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης είχε αποκαλύψει και τις τρεις κατηγορίες δικαιούχων:
-τους μακροχρόνια άνεργους,
-τις πολύτεκνες οικογένειες
-και τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

ethnos.gr

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com