A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

Source: SYMBAN WORLD RADIO

tsamourasΜαύρα  σύννεφα εμφανίζονται στις σχέσεις  τής  Ελληνικής Πολιτείας  με τούς Ομογενείς 'Ελληνες οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό σύμφωνα με τον καθηγητή Ορέστη Σεϊμένη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον Ομογενειακό ραδιοσταθμό SYMBAN WORLD RADIO του Σίδνευ.

Σύμφωνα με τον κ. Σεϊμένη οι περισσότεροι από τούς Ομογενείς έχουν στην κυριότητά τους περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα  (π.χ. ενοίκια) στην Ελλάδα για τα οποία υποβάλλουν από παλιά Φορολογική Δήλωση στην Ελλάδα.  Η Ελληνική Πολιτεία με συνεχείς  Νομοθετικές  ρυθμίσεις  αλλά και με ερμηνευτικές εγκυκλίους  της  στα έτη 2011 και 2012, ζήτησε...και από τούς Ομογενείς,  που είναι μόνιμοι κάτοικοι  εξωτερικού, να προσκομίσουν διάφορα δικαιολογητικά  με τα οποία θα επιβεβαιώνεται ότι  είναι  μόνιμοι κάτοικοι  εξωτερικού  και ότι έχουν υποβάλλει  εκεί, στο εξωτερικό, την Φορολογική τους Δήλωση,  για τό παγκόσμιο εισόδημά τους.

Eιδικότερα, η Βουλή ψήφισε στις 31/3/2011 τον νόμο 3943 και  με  σχετική διάταξη  εξουσιοδοτούσε τον Υπουργό των Οικονομικών να καθορίσει ποια ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ   πρέπει να προσκομίζουν από εδώ και στο εξής κάθε χρόνο, όσοι κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό, με απώτερο σκοπό να μην φορολογηθούν στην Ελλάδα και τα εισοδήματα που αποκτά ο φορολογούμενος στην Αλλοδαπή.

Ο Υπουργός Οικονομικών, εξέδωσε το 1012 τρεις Ερμηνευτικές Εγκυκλίους  με τις  οποίες ζητά   από τούς κατοίκους Εξωτερικού,αλλά και από τούς Ομογενείς,  να προσκομίσουν στην Ελλάδα «Πιστοποιητικό Φορολογικής Κατοικίας» από την εφορία της φορολογικής κατοικίας του στο εξωτερικό. ΄Ετσι στην ουσία ο Υπουργός θέλει να ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ εάν έχουν δηλωθεί καιστο εξωτερικό και τα ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (π.χ. έσοδο από ενοίκιο που εισπράττει στην Ελλάδα ο ΄Ελληνας Ομογενής που διαμένει π.χ. στην Αυστραλία). Εάν δεν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Ελλάδα , η εφορία τής Ελλάδος θα τον φορολογήσει για το παγκόσμιο εισόδημά του.

Στην περίπτωση μάλιστα που δεν έχει υπογραφεί Διμερής Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στο άλλο Κράτος (π.χ. Αυστραλία) το Υπουγείο ζητά από τον ξένο κάτοικο (και τον ΄Ελληνα Ομογενή) να του προσκομίσει το αντίγραφο τής φορολογικής του δήλωσης που υπέβαλλε στο άλλο Κράτος στην οποία να έχει δηλώσει και το εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα (το οποίο ούτως ή άλλως έχει φορολογηθεί στην Ελλάδα).

Με τα παραπάνω κάποιοι προσπαθούν  να δημιουργήσουν προβλήματα στους φιλήσυχους  Ομογενείς ΄Ελληνες, οι οποίοι είναι μονίμως εγκατεστημένοι σε άλλα κράτη και έχουν και κάποιο εισόδημα στην Ελλάδα. Είναι πρόβλημα φορολογίας που μέχρι σήμερα δεν είχαν. Είναι πρόβλημα φορολογίας που ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ θα δημιουργήσει στους ΄Ελληνες Ομογενείς ενώ δεν υπάρχει στην Ελλάδα κάποια παρανομία δεδομένου ότι τα εισοδήματα που προκύπτουν στην Ελλάδα  έχουν δηλωθεί και έχουν φορολογηθεί στην Ελλάδα.

Δηλαδή, η μαμά - Πατρίδα Ελλάδα πρόκειται να δημιουργήσει-φορολογικά και άλλα- προβλήματα στα παιδιά της που κατοικούν μόνιμα στο Εξωτερικό !!!!!!!!!!!!!! Και μάλιστα οι Ελληνικές Αρχές εμφανίζονται ως εκπρόσωποι  των Ξένων φορολογικών Αρχών!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σαν δεν φτάνει αυτό, η  εμπλοκή των τοπικών ΔΟΥ στην φορολογία των εισοδημάτων των Ομογενών που κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό δημιουργεί έναν πρόσθετο λόγο ταλαιπωρίας  και εκνευρισμού  κυρίως των  ομογενών Ελλήνων του Εξωτερικού οι οποίοι ενώ φορολογούνται στο άλλο κράτος για το εισόδημά που αποκτούν εκεί,  ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ  με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν όλα τα πλεονεκτήματα που τούς δίνει ο νόμος από αυτή τους την ιδιότητα.

Οι υπάλληλοι των τοπικών  ΔΟΥ στην Ελλάδα , βρέθηκαν  απροετοίμαστοι σε αυτό τον ρόλο γιατί δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς ούτε έχουν την πείρα σε υποθέσεις και θέματα κατοίκων εξωτερικού, πράγμα που δημιουργεί καθυστερήσεις, γραφειοκρατίες και πρόσθετα προβλήματα, κυρίως στους Ομογενείς μας.

Τελειώνοντας, ο κ. Σεϊμένης δήλωσε "Δεν είμαι σίγουρος εάν όλοι τους γνωρίζουν ποιες θα είναι οι συνέπειες που θα προκύψουν εάν τα παραπάνω μέτρα εφαρμοστούν στο μέλλον. ΄Ενα είναι σίγουρο, ότι θα διαταραχθούν οι σχέσεις των Ελλήνων τής διασποράς με την μητέρα πατρίδα, την Ελλάδα, δηλαδή με εμάς όλους που τους αγαπάμε γιατί είναι αδέλφια μας , διότι είναι ΄Ελληνες"!

Το ραδιοσταθμός  SYMBAN WORLD RADIO δεσμεύτηκε να έρθει σε επαφή με τον  υφυπουργό οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη με την ελπίδα ότι η παρέμβασή του θα προλάβει το κακό που θα έλθει αν δεν υπάρξει μια αλλαγή στα μέτρα που προτείνονται.

Θωμάς Τσαμούρας

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com