A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι! Νέα κακοκαιρία από αύριο Τετάρτη

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1ameteo kakokairiaΑλλάζει ξανά ο καιρός από αύριο το πρωί.  Μέχρι και τα 9 μποφόρ θα φτάσουν οι άνεμοι.  Έρχεται  σκόνη από  την Αφρική. Τι προβλέπει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. ...

Ο καιρός δεν λέει να... ησυχάσει και ξανά προς νέα επιδείνωση τραβά! Δεν προλάβαμε να ηρεμήσουμε από τη Ζηνοβία και τον Ηφαιστίωνα και έρχεται νέα κακοκαιρία, "αβάπτιστη" για την ώρα.
Με νέο έκτακτο δελτίο, η ΕΜΥ προειδοποιεί πως από το πρωί της Τετάρτης (15.01.2020) ο καιρός αλλάζει και κακοκαιρία εξπρές θα επηρεάσει κυρίως την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από την Τετάρτη και μετά θα είναι οι βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες, τις οποίες θα συνοδεύουν χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι.
Καιρός: Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ
Κακοκαιρία προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (15-01-2020) στη νότια νησιωτική χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους.
1. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (15-01-2020)
α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.
β. Θυελλώδεις άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 8 μποφόρ θα επικρατήσουν βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο.
2. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (16-01-2020) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (17-01-2020)
α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα την Πέμπτη (16-01-2020) στις Κυκλάδες, την Κρήτη, και τα Δωδεκάνησα. Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (17-01-2020) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.
β. Θυελλώδεις άνεμοι με ένταση 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ θα πνέουν την Πέμπτη (16-01-2020) στο νότιο Αιγαίο.
Έρχεται και σκόνη από την Αφρική!
Σύμφωνα με το meteo.gr, ο καιρός αλλάζει εξαιτίας ενός βαρομετρικού χαμηλού που θα κινηθεί γρήγορα από τις βόρειες ακτές της Αφρικής προς την Κρήτη.
Η δημιουργία των βαρομετρικών χαμηλών αυτού του είδους οφείλεται στη διαφορά των χαρακτηριστικών των επιφανειακών ξηρών αερίων μαζών πάνω από την έρημο Σαχάρα και των υγρών πάνω από τα νερά της Μεσογείου.
Οι άνεμοι στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα πηδαλιουχούν αυτά τα συστήματα, τα οποία έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από τα υπόλοιπα κοινά βαρομετρικά χαμηλά της Μεσογείου.
Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας και η μεταφορά σκόνης ανατολικά τους, καθώς το θερμό τους μέτωπο κινείται γρήγορα προς τη Μεσόγειο.
Μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης θα επηρεάσουν όλη την Ανατολική Μεσόγειο και στη χώρα μας ιδιαίτερα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπως φαίνεται στον χάρτη που παρουσιάζει την συγκέντρωση σκόνης κοντά στο έδαφος το μεσημέρι της Τετάρτης.

 

Με πληροφορίες και από meteo.gr

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com