A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Στο «κυνήγι» των οφειλετών η εφορία – Κατασχέσεις και για χρέη 500 ευρώ

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1akatasxΠερισσότεροι από 1,2 εκατ. φορολογούμενοι έχουν υπο-στεί κατασχέσεις ενώ περίπου 1,77 εκατ. οφειλέτες είναι εκτεθειμένοι σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. ...

Το φορτίο των φόρων έπεσε ιδιαίτερα βαρύ στις πλάτες των Ελλήνων και το 2019.
Την ίδια στιγμή, η εφορία «αγριεύει»και στοχεύει πλέον στα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών του Δημοσίου για να διασφαλισθούν τα έσοδα του προϋπολογισμού.
Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στη διάρκεια του περασμένου έτους μπήκαν στον «κουβά» των ληξιπρόθεσμων απλήρωτοι φόροι 7,497 δισ. ευρώ, ποσό μειωμένο κατά περίπου 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με τις αντίστοιχες επιδόσεις του 2018, παρ' όλα αυτά εξίσου εφιαλτικό. Μάλιστα μόνο το Δεκέμβριο το ποσό αυτό αυξήθηκε κατά 1 δισ. ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή μάλιστα έρχεται μετά την ενεργοποίηση του σχήματος εξόφλησης οφειλών σε 120 δόσεις, το οποίο φαίνεται να έκλεισε κάποιες «πληγές» χωρίς όμως να γιατρέψει το πρόβλημα της υπερφορολόγησης. Το μεγαλύτερο μέρος των φρέσκων ληξιπρόθεσμων οφειλών οφείλεται σε φόρους εισοδήματος.
Οι κατασχέσεις
Από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει ότι το πλήθος των οφειλετών περιορίστηκε δραστικά τον περασμένο Δεκέμβρη από 4.239.724 σε 4.068.908 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις ενώ ο εισπρακτικός μηχανισμός με βασικό όπλο τις κατασχέσεις έβαλε στο ταμείο του δημοσίου 5,3 δισ. ευρώ.
Οι οφειλέτες οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι σε κατασχέσεις ανέρχονται σε 1.770.813 ΑΦΜ (από 1.821.683 τον Νοέμβριο) ενώ υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης βρίσκονται 1.251.660 (από 1.244.583 τον Νοέμβριο).
Να σημειωθεί ότι οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία φτάνουν τα 105 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία Δεκεμβρίου που παρουσίασε η ΑΑΔΕ, από τα συνολικά 105 δισ. ευρώ, τα 21,5 δισ. κρίνονται ανεπίδεκτα είσπραξης, κάτι που σημαίνει ότι το «πραγματικό» χρέος υπολογίζεται σε 85 δισ. ευρώ.
Στο «σφυρί» ακίνητα από τον Μάιο
Από την 1η Μαΐου σπίτια, οικόπεδα και αυτοκίνητα θα βγαίνουν στο «σφυρί» για χρέη σε τράπεζες, δημόσιο και λογαριασμούς ΔΕΚΟ, εφόσον ο οφειλέτης δεν μπορεί να ενταχθεί στην αυστηρή ρύθμιση που θα νομοθετήσει η κυβέρνηση.
Πρόκειται για το τον πτωχευτικό κώδικα των νοικοκυριών που θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, με τη διαφορά ότι θα συμπεριλάβει το σύνολο των χρεών του νοικοκυριού.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για το περιεχόμενο του πτωχευτικού κώδικα των ιδιωτών, από την 1η Μαΐου απελευθερώνονται πλήρως οι πλειστηριασμοί ακινήτων ακόμη και αν πρόκειται για την πρώτη κατοικία του οφειλέτη, ανεξαρτήτως εμβαδού και ανεξαρτήτως εισοδημάτων.
Από την ίδια ημερομηνία χάνεται κάθε δικαίωμα προσφυγής για τη λήψη προστασίας των δανειοληπτών, αφού δεν θα ισχύει ο νόμος Κατσέλη, αλλά το νέο πλαίσιο, ένα πτωχευτικό δίκαιο που θα επιτρέπει την πτώχευση ενός φυσικού προσώπου, όπως δηλαδή πτωχεύει σήμερα και μια επιχείρηση, χωρίς όμως πρόβλεψη για την προστασία της περιουσίας του.
Θα εξαιρούνται από το νέο πτωχευτικό δίκαιο τα νοικοκυριά που έχουν κάνει μέχρι τα τέλη Απριλίου αίτηση να ενταχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που λειτουργεί στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και αυτούς που έχουν κάνει αίτηση ένταξης στον νόμο Κατσέλη και έχουν πάρει προσωρινή ή μόνιμη προστασία από το δικαστήριο.

(in.gr)

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com