A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Παρουσίαση της Ψηφιοποίησης των Χειρόγραφων Κω-δίκων της Ι.Μ. Ρουσάνου Μετεώρων

E-mail Εκτύπωση

1a1apsif1Πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, η εκδήλωση για την παρουσίαση του πιλοτικού έργου «Ψηφιοποίηση, Διαχείριση και Καταλογογράφηση της...

συλλογής χειρογράφων της Ι.Μ. Ρουσάνου.»
Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιείται από τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας σε συνεργασία με το Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης.
Σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη του πνευματικού πολιτιστικού πλούτου των Μονών των Μετεώρων και η διατήρησή τους για τις επόμενες γενιές.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης Δρ. Φίλιππος Τσιμπόγλου, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη κ. Μαζαράκης-Αινιάν Κωνσταντίνος, με τη συνεργάτιδά του κα Κλεοπάτρα Κυρτάτα, ο κ. Κωνσταντίνος Πατσέας υπεύθυνος του έργου «Αθωνική Ψηφιακή Κιβωτός», ο κ. Αγαμέμνων Τσελίκας, προϊστάμενος του Ιστορικού και Παλαιογραφικού Αρχείου του ΜΙΕΤ, καθώς και εκπρόσωπος της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων.
Ιδιαίτερη χαρά έδωσε το γεγονός ότι την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους η ηγουμένη της Ι.Μ. Ρουσάνου μοναχή Φιλοθέη, η ηγουμένη της Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου μοναχή Χρυστονύμφη και εκπρόσωποι από την Ι.Μ. Βαρλαάμ.
Η Πρόεδρος της KDK και Δωρήτρια της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας κα Κατερίνα Δημουλά-Μέρριαμ, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και o Aντιπρόεδρος κ. Απόστολος Ηλιόπουλος εισηγήθηκε της παρουσίασης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μέσω διαδικτύου στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://www.youtube.com/watch?v=kB1T4jxwc_A

1a1apsif2

1a1apsif3

1a1apsif4

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com