A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Χαίρε. . .

E-mail Εκτύπωση PDF

1α1αΧαίρε Νύμφη Ανύμφευτε 1Της Ελένης Σκαρλάτου*
Λίγες μέρες μας χωρίζουν από το Πάσχα του 2020, ένα Πάσχα διαφορετικό.  Σε λίγο, η σειρά των αλλεπάλληλων «χαίρε» που απευθύνονται στην Παναγία μας, ...

θα τελειώσουν κάπως διαφορετικά. Το διαφορετικό είναι ορατό και μοναδικό. Όλοι οι χριστιανοί μένουμε μακριά από τις εκκλησίες μας όπως ο ιός ''διατάσσει''.
Όπως κι αν έχει την Παρασκευή, 3 Απριλίου το βράδυ, τον Ακάθιστο Ύμνο πρέπει να τον ψάλουμε και είμαι σίγουρη πως κι αυτή τη φορά, θα πάρουμε το μήνυμα από την Παναγία μας.
Ο Ακάθιστος Ύμνος πρωτοαπευθύνθηκε στη Θεοτόκο μας τον 7ο αιώνα στην Κωνσταντινούπολη, όταν η πόλη σώθηκε από τους Αβάρους που ήταν ένα ταταρομογγολικό φύλο. Ήταν τότε που εμφανίστηκε η Παναγία μας για πρώτη φορά ντυμένη στα λευκά και περπατούσε πάνω από τη θάλασσα του Κεράτιου κόλπου και τα τείχη της πόλης.
Αύριο Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020, που ψάλλεται στις Εκκλησίες μας ο ''Ακάθιστος Ύμνος'', και είναι από τις δημοφιλέστερες βραδινές ακολουθίες, λίγο πριν την Ανάσταση του Λαζάρου, όπου εκτός από τη χαρούμενη ποίηση και την πολυφωνική ψαλτική των τροπαρίων και τούτο το απρόσμενο φετινό δειλινό θα είναι μοναδικό και θα το κάνει έτσι η γλυκιά προσμονή της Ανάστασης, ας παρακαλέσουμε την Παναγία μας, με kραυγή Ικεσίας, να προστατεύσει την Ανθρωπότητα και την Ελλάδα μας από αυτή την Πανδημία, ψάλλοντας το «ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ».
Τούτη τη χρονιά τη διαφορετική, όπου ο κοραναιός μπήκε στη ζωή μας, δεν άνθισαν πολλά λουλούδια και η μοβιά πόλη μας, είναι σαν να κοιμήθηκε βαριά.
Τα λιγοστά ζουμπούλια καθώς τα κρίνα και τα γιασεμιά τα πάγωσε ο καιρός, ο καιρός και ο ιός, κανένας δεν έχει όρεξη γιατί μαζί με το θρησκευτικό πάγωμα, αφού βρισκόμαστε έξω από τις εκκλησίες μας και τα Μοναστήρια μας που παραμένουν κλειστά, όλα στέκουν βουβά και μελαγχολικά.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι αύριο το βράδυ να ψάλουμε το «Χαίρε» ώστε η φωνή μας με τους ζευγαρωτούς στοίχους των χαιρετισμών να φτάσει ψιλά στους αιθέρες και από εκεί στον ουρανό και όσο θα μας εντυπωσιάζει αυτή η περίεργη αντιζυγία των στίχων του Ακάθιστου που αρέσουν στο λαό, με τις ποιητικές μεταφορές και τα αντίστοιχα ομοιοκατάληκτα Χαίρε, αυτά όλα θα τα εισπράξει και η Παναγία μας και τότε όλα θα αλλάξουν, εφήμερα και παντοτινά γιατί θα είναι θέλημα της.
«Χαίρε δι' ης νεουργείτε η κτήσις,
Χαίρε δι' ης βρεφουργείται ο Κτίστης,
Χαίρε νύμφη ανύμφευτε».
Ας ζητήσουμε λοιπόν τούτη τη δύσκολη χρονιά από την Παναγία μας και ας είμαστε εκτός εκκλησιών, όπως οι περιστάσεις επιβάλουν, να κάνει το θαύμα της για τη σωτηρία των ανθρώπων έτσι ώστε να προστεθεί και τούτο τα θαύμα στα αναρίθμητα και σύγχρονα θαύματά Της τα οποία βίωσαν και βιώνουν καθημερινά συνάνθρωποι μας που συγκλονίζουν.
Ας παρακαλέσουμε όλοι για την σωτηρία μας και την απομάκρυνση αυτού του μεγάλου κακού που μας βρήκε.
Ας το κάνουμε και είμαι σίγουρη πως τέτοια μέρα του χρόνου θα έχουμε να λέμε.
Τι θα λέμε;
Έτσι απλά.

Είμαστε όλοι εδώ και είμαστε καλά, γιατί είναι θέλημα της Παναγιάς μας.

*Η Ελένη Σκαρλάτου είναι δημοσιογράφος

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com