A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Επιστολή παραίτησης του κτηνιάτρου Γ. Θεοδώρου από την 5μελή επιτροπή διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων

E-mail Εκτύπωση

1α1αΘεοδώρου Γιάννης200Επιστολή παραίτησης του κτηνι-άτρου Γιάννη Θεοδώρου από την 5μελή επιτροπή διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Μετεώρων. ...

Αξιότιμε Δήμαρχε κύριε Θ. Αλέκο και αντιδήμαρχε Αγροτικής Ανάπτυξης κύριε Δ. Κόττη, με την παρούσα επιστολή, σας γνωστοποιώ ότι υποβάλω την παραίτησή μου ως υπεύθυνος κτηνίατρος από την 5μελή επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που συστήθηκε την 23/1/2020 (Αρ. Πρωτ.867 Αρ.αποφ. 39) όπως προβλέπεται από τον Ν.4039/2012 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).
Ο λόγος της παραίτησής μου είναι οι παλινωδίες από την μεριά σας και η ασυνέπεια λόγων και πράξεων όσον αφορά το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και συγκεκριμένα:
Ενώ αρχικά είχατε υποσχεθεί ότι θέλετε να ρυθμίσετε με τον σωστό και νόμιμο τρόπο το θέμα των αδέσποτων, κατά την πορεία αποδείχτηκε ότι δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε τίποτα διαφορετικό από τους προκατόχους σας.
Επί ένα μήνα προσπαθούσαμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα φιλοξενίας των αδέσποτων, που είναι ήδη υπό περιορισμό και φιλοξενούνται σε ακατάλληλους -παράνομους χώρους, σε άθλιες συνθήκες που κατά το παρελθόν είχαν ασκηθεί μέχρι και διώξεις για κακοποίηση ζώων.1 Όταν βρέθηκε μια λύση (ιδιωτικό κυνοκομείο) που πληρεί τόσο τις προϋποθέσεις νομιμότητας όσο και των κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης των ζώων, ενώ αρχικά συμφωνήσατε και κάνατε σύμβαση με το ιδιωτικό κυνοκομείο2, αιφνιδίως και χωρίς καμία ενημέρωση, αλλάξατε γνώμη και αποφασίσατε ότι τα πράγματα θα παραμείνουν όπως στο παρελθόν3 (χωρίς να σας ενδιαφέρει η νομιμότητα ,οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων και η ενόχληση των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται κοντά σε αυτούς τους χώρους).1,3
Τα αδέσποτα έξω στην πόλη και τα χωριά του Δήμου, είναι ανεξέλεγκτα, γίνονται επιθέσεις σε πολίτες, σε τουρίστες, σε ανθρώπους που βγάζουν βόλτα το κατοικίδιό τους και εκτός από κάποιες αποσπασματικές ενέργειες δεν έχετε κανένα πρωτόκολλο ελέγχου αυτών.
Δεν τηρείτε κανένα Κτηνιατρικό πρωτόκολλο κατά την σύλληψη ενός ζώου, δεν ακολουθείτε οδηγίες κτηνιάτρων , οι υπάλληλοι σας προβαίνουν παράνομα σε κτηνιατρικές πράξεις χωρίς την καθοδήγηση κτηνιάτρου , με αποτέλεσμα την κακοποίηση των ζώων ακόμη και τον θάνατο (τουλάχιστον ενός σκύλου που έτυχε να πέσει στην αντίληψή μου).
Δεν έχετε καμία γνώση των σκυλιών που είναι καταχωρημένα στον Δήμο,ούτε πόσα είναι ,ούτε που είναι. Υπάρχουν πολλά σκυλιά που έχουν microchip χωρίς να είναι καταχωρημένα στη βάση δεδομένων, υπάρχουν σκυλιά που καταχωρήθηκαν στο Δήμο Μετεώρων αυθαίρετα, χωρίς ο Δήμος να ενημερωθεί γι αυτό. Όταν προσπαθήσαμε να βάλουμε μια τάξη ,εκτός από την αμέριστη και πραγματικά πολύτιμη βοήθεια των αρμόδιων υπάλληλων εσείς δεν μας βοηθήσατε καθόλου.
Όσο για τα λεφτά που ποτέ δεν υπάρχουν και συνεχώς σπαταλώνται, με έναν απλό υπολογισμό μετρήσαμε (στην 5μελή επιτροπή) πόση τροφή χρειάζονται κάποια από τα σκυλιά του Δήμου για την άριστη διατροφή τους και σας ενημερώσαμε ότι σπαταλάτε περί τα τετρακόσια με πεντακόσια κιλά τροφή την εβδομάδα, κάθε εβδομάδα. Εσείς λοιπόν αντί να περικόψετε την σπατάλη τροφής, φροντίσατε να "περικόψετε" εμάς που το είπαμε3. Κι ενώ μέχρις ενός σημείου θεωρούσα ότι είχαμε μια καλή επικοινωνία κ. Κόττη φτάσατε να μην σηκώνετε ούτε το τηλέφωνο χωρίς να εξηγήσετε τίποτε (εκτός κι αν υπήρξε άνωθεν εντολή και δεν μπορούσατε να εξηγήσετε τίποτε!).
Στο σημείο αυτό θεωρώ σκόπιμο να σας ενημερώσω, ότι όλα αυτά τα χρόνια, από τότε που στον Δήμο τρέχουν προγράμματα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, προσπάθησα να βοηθήσω με όλους τους τρόπους που μπορούσα, χωρίς ποτέ να έχω το οποιοδήποτε οικονομικό πάρε – δώσε με τον Δήμο. Αντίθετα όπου και όποτε μπορούσα πρόσφερα και την εργασία μου, αλλά και υλικά για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων (οι πρώτες στειρώσεις στο Δήμο ξεκίνησαν από το κτηνιατρείο μου με εθελοντική εργασία δική μου και άλλων συναδέλφων μου, πρόσφερα φάρμακα για "επείγουσες" καταστάσεις κτλ). Ακόμη σας τονίζω ότι η επαγγελματική, η προσωπική και η κοινωνική μου πορεία στη ζωή είναι τέτοια που δεν μου επιτρέπει να γίνω κομπάρσος κανενός, γι αυτό και παραιτούμαι από την επιτροπή σας. Δεν μου ταιριάζει δεν σας ταιριάζω.
Κλείνοντας θέλω να σας υπενθυμίσω, για ακόμη μία φορά, ότι το θέμα των αδέσποτων ζώων αφορά όλους τους Δημότες, αυτούς που αγαπάνε τα ζώα, αυτούς που νοιάζονται για τα ζώα, αυτούς που τα φοβούνται, αυτούς που τα σιχαίνονται, ακόμη κι αυτούς που αδιαφορούν γι' αυτά. Από την άλλη τα ζώα είναι εδώ μαζί μας και εσείς ως Δημοτική Αρχή έχετε υποχρέωση να φροντίσετε τόσο για το καλό των Δημοτών, όσο και για την καλή διαβίωση των Ζώων. Όσο γρηγορότερα το καταλάβετε, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους. Ανθρώπους και Ζώα.

Με τιμή
Ιωάννης Θ. Θεοδώρου
Κτηνίατρος Π.Θ. – Γεωπόνος Γ.Π.Α.
Καλαμπάκα 23-4-2020

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com