A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Έρχεται ο τρίτος κύκλος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1aexoikonomo kaΝέος κύκλος «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» έρχεται το φθι-νόπωρο, ο τρίτος στη σειρά, ο οποίος αναμένεται να έχει ορισμένες τροποποιήσεις. ...

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση με την ΟΝΝΕΔ (ONNED talks), με θέμα «Η πράσινη ατζέντα της κυβέρνησης» ανακοίνωσε πως το φθινόπωρο θα τρέξει ο τρίτος κύκλος «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον». Συγκεκριμένα ανέφερε πως το υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με το Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να βγει με σημαντικό προϋπολογισμό.
Μάλιστα σημείωσε πως ήδη έχουν δοθεί 600-650 εκατ. ευρώ για δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης και εκτιμά πως το ποσό αυτό με τον τρίτο κύκλο θα φτάσει το 1 δισ. έως το τέλος της χρονιάς. Αυτό σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός για τον τρίτο κύκλο αναμένεται να φτάσει τα 350 – 400 εκατομμύρια ευρώ.
Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί σημαντική στήριξη για τα νοικοκυριά, για τον κατασκευαστικό κλάδο και για το περιβάλλον, διότι τα προγράμματα αυτά είναι φιλικά στο περιβάλλον. Ο υπουργός, επίσης, ανέφερε πως στην περίοδο 2021-2027 τα κονδύλια θα πολλαπλασιαστούν και δεν θα προέρχονται μόνο από κοινοτικά προγράμματα, αλλά και από δύο άλλες πηγές: «φιλικά» προς τους καταναλωτές δάνεια και φορολογικά κίνητρα από το Υπουργείο Οικονομικών.
Επιδότηση για αγορά ηλεκτρικών Ι.Χ. και σκούτερ
Εκτός από το «Εξοικονομώ» έρχεται και ειδικό πρόγραμμα επιδότησης της αγοράς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, σκούτερ και ποδηλάτων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλώντας στην ίδια διαδικτυακή συζήτηση.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη το υπουργείο Περιβάλλοντος εργάζεται μαζί με τα τα Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών από το φθινόπωρο, προκειμένου να αναπτύξουν το σχετικό νομοσχέδιο. Μάλιστα δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στον Ιούνιο να παρουσιαστεί για διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο.
Ο υπουργός τόνισε πως έχουν βρεθεί τα χρήματα, που θα προέλθουν από το Ταμείο των Ρύπων τα οποία θα είναι αρκετά. Με αυτά θα κινητροδοτηθεί η αγορά, όχι μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και ηλεκτρικών σκούτερ και ηλεκτρικών ποδηλάτων. Η επιδότηση για τα ΙΧ δεν θα είναι κλιμακωτή, δεν θα συναρτάται δηλαδή με την αξία του αυτοκινήτου. Θα είναι συγκεκριμένη και θα ισχύει για όλους τους τύπους αυτοκινήτων. Συγκριτικά με την επιδότηση από το κράτος για την αγορά ηλεκτρικού ΙΧ, η ενίσχυση για την αγορά σκούτερ ή ποδηλάτου θα είναι μεγαλύτερη ποσοστιαία και πιο ωφέλιμη για τον αγοραστή.
Της Φαίδρας Μαυρογιώργη ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

 

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com