.gif

secretary_16-3-2020.gif

kosta-famissi-hotel-L.3.gif

psistiri.gif  

skepsoudiaforetika.gif

antilogos-bunn

rousanou.jpg

meteora-thessaly.jpg

A+ R A-

Στεγαστικά δάνεια: Ομπρέλα προστασίας με επιδότηση των δόσεων - Όλες οι λεπτομέρειες

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1astegasiΟμπρέλα προστασίας με επιδότηση των δόσεων στεγαστι-κών δανείων  πρώτης κατοικίας που θα φθάνει ακόμα και το 90% ανοίγει η κυβέρνηση και θα επιβραβεύει...

για πρώτη φορά τους συνεπείς δανειολήπτες που πλήττονται από την κρίση που αφήνει πίσω της η πανδημία.
Το οικονομικό επιτελείο επιχειρώντας να αποτρέψει μια νέα γενιά κόκκινων δανείων κλειδώνει τις επόμενες ημέρες το νέο πρόγραμμα στήριξης πράσινων και κόκκινων δανειοληπτών το οποίο θα διαρκέσει για το διάστημα 9 μηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", το μέτρο θα αρχίσει να τρέχει από τα τέλη Ιουλίου με την κυβέρνηση να επιδιώκει αξιοποιήσει πόρους από το ΕΣΠΑ προκειμένου να χρηματοδοτήσει με περίπου 500 εκατ. ευρώ την επιδότηση των δόσεων ενυπόθηκων δανείων νοικοκυριών και επαγγελματιών που αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού. Με το πρόγραμμα αυτό όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών , "ενισχύονται για πρώτη φορά οι συνεπείς δανειολήπτες με εξυπηρετούμενα δάνεια οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημία υποστηρίζεται το σύνολο των δανειοληπτών που επλήγησαν από τη υγειονομική κρίση και έχουν κόκκινο δάνειο ακόμα και μετά το τέλος του 2018 καλλιεργείται η κουλτούρα πληρωμών, αποτρέπεται η εκμετάλλευση του νέου πλαισίου από στρατηγικούς κακοπληρωτές, περιορίζεται ο κίνδυνος δημιουργίας μιας νέας γενιάς κόκκινων δανείων ενισχύεται η κοινωνική συνοχή και καλύπτονται πολλαπλάσιοι δανειολήπτες σε σχέση με το υφιστάμενο πλαίσιο". Πρόκειται για ένα πρόγραμμα γέφυρα που αποσκοπεί στη στήριξη όσων έχουν λάβει δάνειο βάζοντας υποθήκη την κύρια κατοικία τους. Κάθε μήνα και για διάστημα 9 μηνών το κράτος θα καλύπτει για όσους ενταχθούν στο μέτρο μεγάλο μέρος της δόσης του δανείου τους.
Το σχέδιο
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", το σχέδιο της κρατικής επιδότησης δόσεων δανείων με υποθήκη στη κύρια κατοικία θα προβλέπει:
-Επιδότηση μηνιαίας δόσης
Θα αφορά κόκκινους και πράσινους δανειολήπτες και συγκεκριμένα:
- Όσους ήταν συνεπείς στις δανειακές υποχρεώσεις τους έως τις 29 Φεβρουαρίου.
-Όσους είχαν δάνεια σε καθυστέρηση έως 90 ημερών έως τις 29 Φεβρουαρίου
- Όσους είχαν δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών.
-Κριτήρια
Το καθεστώς της επιδότησης των δόσεων στεγαστικών δανείων αφορά αποκλειστικά όσους έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού. Για τους αυτοαπασχολούμενους θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη λίστα των πληττόμενων ΚΑΔ ενώ για τους εργαζόμενους θα πρέπει να είχε ανασταλεί η σύμβαση εργασίας και να είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Πάντως από το πρόγραμμα θα εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι από το δημόσιο τομέα και οι συνταξιούχοι οι οποίοι δεν είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται με το ξέσπασμα της κρίσης.
-Ποσοστό επιδότησης
Θα φθάνει ακόμα και το 90% της δόσης ανάλογα με την εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση των δικαιούχων. Τη μεγαλύτερη κρατική επιδότηση θα κερδίζουν οι ενήμεροι δανειολήπτες, μικρότερη θα είναι επιδότηση για τα δάνεια που βρίσκονται σε ρύθμιση η οποία τηρείται ενώ ακόμα πιο μικρό θα είναι το ποσοστό της επιδότησης για τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται ή δεν είναι σε ρύθμιση.
-Διάρκεια
Η επιδότηση της δόσης που θα αναλάβει το Δημόσιο θα ισχύσει για 9 μήνες αλλά θα βαίνει μειούμενη ανά τρίμηνο. Αυτό σημαίνει ότι για τους συνεπείς δανειολήπτες το ποσοστό της επιδότησης της μηνιαίας δόσης του δανείου θα ξεκινάει από 90% για το πρώτο τρίμηνο, θα μειώνεται το δεύτερο τρίμηνο ενώ θα περιορίζεται ακόμα περισσότερο το τρίτο τρίμηνο. Για παράδειγμα ένα ενήμερος δανειολήπτης που έχει πληγεί από τη κρίση και πληρώνει σήμερα 400 ευρώ τον μήνα για το στεγαστικό δάνειο της κύριας κατοικίας του, με την έναρξη του προγράμματος και κατά τους τρεις πρώτους μήνες το κράτος θα του καλύπτει τα 360 ευρώ της μηνιαίας δόσης και ο δανειολήπτης θα πληρώνει μόνο 40 ευρώ τον μήνα στη τράπεζα.

 

KDAP_256X214.gif

banner_Epimelitirio_Trikalon.gif

ABRAMOPOYLOS_256X214.gif

vamal.gif

300x250_maska_1.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

Sarroy17-1.jpg

chamber_trikala_web.jpg

Xlivas.gif

polizos.gif

aliagas copy

faltakas

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com