A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Αντιγριπικό εμβόλιο: Ξεκινά σήμερα η συνταγογράφη-ση – Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11emvolioΞεκινά σήμερα 28 Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική συνταγογ-ράφηση για το εμβόλιο της γρίπης, το οποίο όμως θα αρ-χίσει να χορηγείται στις 15 Οκτωβρίου με βάση...

απόφαση του υπουργείου Υγείας. Μέχρι τότε, όμως, φαίνεται ότι αυξάνεται και η ανησυχία των πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και πρέπει να εμβολιαστούν. Μία ανησυχία που εστιάζεται κυρίως στο αν θα μπορούν να βρουν το εμβόλιο στο φαρμακείο της γειτονιάς τους. Άλλωστε, κάθε χρόνο υπάρχουν κάποια διαστήματα που το εμβόλιο της γρίπης αδειάζει από τα ράφια των φαρμακείων, αλλά η αγορά τροφοδοτείται σύντομα και πάλι.
Γι' αυτό εξάλλου και έχουν δημιουργηθεί εδώ και μέρες άτυπες λίστες στα φαρμακεία από πολίτες που προπαραγγέλνουν στον φαρμακοποιό τους το εμβόλιο ώστε να είναι διαθέσιμο. Ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνει ότι θα υπάρχει επάρκεια του εμβολίου καθώς για τη φετινή περίοδο έχουν εξασφαλιστεί 4,2 εκατ. δόσεις, πολύ περισσότερες σε σχέση με άλλες χρονιές.
Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν
Με βάση και τις φετινές οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, δεν θα πρέπει να παραλείψουν να κάνουν το εμβόλιο οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Οι ομάδες αυτές είναι:
• Ηλικία >60 ετών
• Ενήλικες που παρουσιάζουν έναν η περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:
• Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες
• Καρδιακή νόσο με σοβαρή αιμοδυναμική διαταραχή
• Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη)
• Μεταμόσχευση οργάνων
• Δρεπανοκυτταρική αναιμία και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες
• Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα
• Χρόνια νεφροπάθεια
• Νευρολογικά ή νευρομυϊκά νοσήματα
• Έγκυες ανεξαρτήτως ηλικίας κύησης, λεχωΐδες, θηλάζουσες
• Άτομα με δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) >40 kg/m2
• Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά < 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα που τους κατατάσσει σε ομάδα υψηλού κινδύνου o Κλειστοί πληθυσμοί όπως το προσωπικό και οι εσωτερικοί σπουδαστές σχολείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών και ειδικών σχολείων, νεοσύλλεκτοι στις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και οι τρόφιμοι και το προσωπικό ιδρυμάτων, κλπ.
• Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι) και σε κέντρα διαμονής προσφύγων – μεταναστών
• Κτηνίατροι καθώς και επαγγελματίες στον χώρο της ζωϊκής παραγωγής και ειδικά: πτηνοτρόφοι, χοιροτρόφοι, εκτροφείς, σφαγείς και γενικά άτομα που έρχονται σε συστηματική επαφή με πουλερικά.

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com