A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Ανοίγει και έκτος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής – Τι είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας για την εστίαση

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11episteptea"Όσο συνεχίζονται οι περιορισμοί στην οικονομία και αυ-τοί είναι ασφυκτικοί, τόσο επιβαρύνεται η λειτουργία της πραγματικής οικονομίας" τόνισε ο υπουργός...

Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στον RealFm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, είπε μεταξύ άλλων ότι "όσο οι περιορισμοί επεκτείνονται παρατείνονται και διευρύνονται γεωγραφικά και σε κλάδους, τόσο η επιβάρυνση σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε εργαζόμενο θα είναι μεγαλύτερη. Προφανώς το κράτος θα καλύψει ένα κομμάτι αυτής της απώλειας, αλλά όλες τις απώλειες δεν μπορούμε να τις καλύψουμε. Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει καλύψει αυτές τις απώλειες γι' αυτό και όλες οι χώρες στο τέλος του 2020 θα μπουν σε πολύ βαθιά ύφεση".
Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή επισημαίνοντας ότι "για τις Επιστρεπτέες ό,τι κομμάτι είναι να αποδοθεί, να επιστραφεί δηλ. το 50%, είναι για το 2022. Τον Ιανουάριο θα γίνει η πέμπτη Επιστρεπτέα Προκαταβολή – εκτιμούμε το πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου- και θα ακολουθήσει τουλάχιστον άλλη μια Επιστρεπτέα Προκαταβολή μέσα στο 2021. Για την πέμπτη ισχύει το 50%. Με τα σημερινά δεδομένα θα υπάρξει και άλλη μία. Στόχος του ΥΠΟΙΚ να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις ακόμη κι όταν ανοίξουν". Ο κ. Σταϊκούρας απάντησε και σε ερωτήματα ακροατών σχετικά με τις νέες επιχειρήσεις που "πέταξε" έξω το σύστημα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Συγκεκριμένα είπε ότι "σε αυτή την επιστρεπτέα βάλαμε και τις νέες επιχειρήσεις αλλά δεν μπορέσαμε να τις καλύψουμε όλες, ειδικά αυτές που άνοιξαν πολύ πολύ πρόσφατα, καθώς δεν υπάρχει κάποιο συγκρίσιμο μέγεθος ως προς τον τζίρο. Στην πέμπτη Επιστρεπτέα θα καλύψουμε ακόμη περισσότερες που αφορούν στους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο".
Για το αίτημα ιδιοκτητών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων να είναι μη επιστρεπτέα η προκαταβολή, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι "αυτή τη στιγμή έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα και λειτουργούμε με συγκεκριμένα δεδομένα. Η αποπληρωμή του 50% θα γίνει από το 2022 και μετά σε πολύ μικρές δόσεις και για μεγάλο χρόνο. Αλλά να δούμε πρώτα πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση το 2021. Περίπου 450.000 αιτήσεις έχουν γίνει στην τελευταία Επιστρεπτέα, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας".
Για την εστίαση
Σχετικά με την εστίαση και αν θα υπάρξει κάποιο ΕΣΠΑ ή άλλη μορφή ενίσχυσης, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι "δεν μπορώ να ξέρω τις επιλογές που θα κάνει η κυβέρνηση στο υγειονομικό πεδίο για να τοποθετηθώ για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τις επόμενες εβδομάδες. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι για την εστίαση έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητες που είχαμε για να τη στηρίξουμε. Μέσα στην 4η Επιστρεπτέα βάλαμε χαρακτηριστικά για να στηρίξουμε την εστίαση, έχουμε χειριστεί το θέμα των εργαζομένων και των ενοικίων σε αυτές τις περιπτώσεις. Ανάλογα με τα μέτρα που θα ληφθούν σε υγειονομικό επίπεδο το επόμενο διάστημα θα πρέπει η Πολιτεία να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να τις στηρίξει από τον Ιανουάριο και μετά".
Για το επίδομα των 800 ευρώ
Για το επίδομα 800 ευρώ και εκείνους που δεν το έχουν λάβει ακόμα ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι "300.000 εργαζόμενοι στις κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή τον μήνα Νοέμβριο, έχουν λάβει την αναλογία αυτού του ποσού. Υπήρχαν και υπάρχουν μικρές εκκρεμότητες. Από πρόσφατες δηλώσεις αυτών των επιχειρήσεων που ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες και αφορούν πολύ μικρό κομμάτι αυτών των εργαζομένων, οπότε και θα πάρουν σειρά να πληρωθούν. Υπάρχει επίσης μια κατηγορία εργαζομένων για επιχειρήσεις που δεν έκλεισαν με κρατική εντολή και έβαλαν εργαζομένους σε αναστολή. Εκεί υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και ανακοινώσεις από το υπουργείο Εργασίας. Γίνεται διασταύρωση των στοιχείων και θα καταβληθούν τα ποσά και σε αυτούς τους συμπολίτες μας μέσα στον Δεκέμβριο".
Σε ερώτηση συνταξιούχων αν θα υπάρξει "δώρο" για αυτούς τον Δεκέμβριο, ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι "δεν υπάρχει καμία πρόσθετη πρόβλεψη πέραν αυτών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και προβλέπονται στον Προϋπολογισμό.
Για την κριτική της Αντιπολίτευσης
"Τι να απαντήσει κανείς σε ένα κόμμα που έχει κάνει ως χόμπι την ανεύθυνη πλειοδοσία και τον παραλογισμό. Ό,τι ανακοινώνει η κυβέρνηση έρχεται και διπλασιάζει τα ποσά. Αν ακολουθούσαμε αυτή την τακτική θα είχαμε σοβαρά προβλήματα σήμερα και δεν θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις γιατί θα είχαν εξαντληθεί τα διαθέσιμα. Δεν νομίζω ποτέ στο παρελθόν να έχουν πέσει τόσοι πόροι στα πορτοφόλια νοικοκυριών και επιχειρήσεων όσο τα τελευταία εννέα χρόνια. Θα είμαστε εδώ για όσο χρειαστεί και ό,τι χρειαστεί για να στηρίξουμε τον κόσμο" τόνισε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στην κριτική της Αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δίνει πολύ λιγότερα στον κόσμο για να τον στηρίξει.
enikos.gr

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com