A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Αυτοκτόνησε ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Τζανής

E-mail Εκτύπωση PDF

tzanisΤο όνομα του ήταν εντός της λίστας των 36 που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ

Αυτοκτόνησε δια απαγχονισμού την Πέμπτη το βράδυ, ο πρώην υφυπουργός του ΠαΣοΚ Λεωνίδας Τζανής, στο υπόγειο της κατοικίας του, στο Βόλο. Η αυτοκτονία του κατά κάποιο τρόπο είχε προαναγγελθεί, καθώς, όπως είχε εμπιστευτεί σε στενό του πρόσωπο: «δεν αντέχω να περάσω για δεύτερη φορά τον διασυρμό».

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, την περασμένη Παρασκευή, ο πρώην υφυπουργός είχε προειδοποιήσει δύο τουλάχιστον στενούς φίλους του, ενώ με μια φίλη του είχε την ακόλουθη συνομιλία:

-Τζανής: «Δεν μπορώ, δεν αντέχω να διασυρθεί το όνομα μου άδικα για δεύτερη φορά. Θα δώσω τέλος στη ζωή μου».

-Φίλη: «Μην λες ανοησίες. Θα έρθω από τον Βόλο το Σαββατοκύριακο να τα πούμε»

-Τζανής: «Δεν θα με προλάβεις. Να προσέχετε τα παιδιά μου»

Αλλά και το μεσημέρι της Πέμπτης, λίγες ώρες πριν κρεμαστεί στο υπόγειο του σπιτιού του, ο Λεωνίδας Τζανής κάλεσε στενό του φίλο στον οποίο γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει και του ζήτησε να προσέχει την οικογένειά του. Εκεί είχαν τον ακόλουθο διάλογο:

-Τζανής: «Δεν αντέχω. Θα αυτοκτονήσω»

-Φίλος: «Τι είναι αυτά που λες, υπουργέ; Εσύ δεν μου έλεγες να μην σκύβω το κεφάλι και να παλεύω»

-Τζανής: «Να προσέχεις τη Μαρία και τα παιδία», φαίνεται ότι είπε χαρακτηριστικά.

Ο Λεωνίδας Τζανής είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για υπόθεση με «φρουτάκια», όταν ήταν πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης του καζίνου του Φλοίσβου.

Ο ίδιος φαίνεται ότι γνώριζε ότι διενεργείται σε βάρος του οικονομικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ καθώς το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα με τους 36 πολιτικούς που πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτό τον κατάλογο, η εισαγγελία Θεσσαλονίκης είχε παραγγείλει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του.

Ο Λεωνίδας Τζανής διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, επί κυβερνήσεων Σημίτη από το 1999 ως το 2001 όταν υπουργός ήταν η κυρία Βάσω Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της λίστας ο Λ. Τζανής επισκέφθηκε τον προϊστάμενο της Εφορίας Χρήστο Τσαμπρινό με τον οποίο τους συνέδεε πολύχρονη οικογενειακή φιλία και ζήτησε πληροφορίες για το θέμα του. Ο κ. Τσαμπρινός του είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και απλώς γίνεται μια έρευνα από το ΣΔΟΕ, μετά από καταγγελία πολίτη, για παράνομο πλουτισμό. Το ΣΔΟΕ από το Μάιο είχε ζητήσει να ανοιχθούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.

Τον 57χρονο δικηγόρο και πολιτικό, βρήκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, η σύζυγός του Μαρία, κρεμασμένο με καλώδιο στο υπόγειο γκαράζ του σπιτιού του, επί των οδών Χατζηδάκη και Κατράκη, στη συνοικία Καραγάτς, στο Βόλο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, η σύζυγος του Λεωνίδα Τζανή, με το που τον εντόπισε κρεμασμένο σε δωματιάκι του γκαράζ, άρχισε να φωνάζει έντρομη, με αποτέλεσμα να την ακούσουν οι γείτονες και να σπεύσουν να δουν τι συμβαίνει.

Επί τόπου, όπως αναφέρουν μάρτυρες, πήγε ένας γείτονας και μια γειτόνισσα καρδιολόγος, προκειμένου να τον βοηθήσουν, αλλά, δυστυχώς, διαπίστωσαν ότι ήταν ήδη νεκρός και το σώμα του είχε υποστεί ακαμψία, κάτι που επιβεβαίωσε και το ΕΚΑΒ, που κλήθηκε και πήγε επί τόπου.

Στο μεταξύ, επί τόπου είχε φτάσει και η Αστυνομία, που απέκλεισε το χώρο, ενώ έξω από το σπίτι άρχισαν να καταφθάνουν τα αδέλφια του, συγγενείς, φίλοι, γνωστοί και γείτονες του Λ. Τζανή και της οικογένειας.

Ο χώρος έξω από το σπίτι παρέμεινε αποκλεισμένος από την Αστυνομία, ενώ ειδοποιήθηκε ιατροδικαστής από τη Λάρισα που έφτασε στο σπίτι στις 10.10 το βράδυ. Ο Λ. Τζανής σύμφωνα με την ιατροδικαστή κατέληξε γύρω στις 5.30μ.μ. και ενώ η σύζυγός του δεν ήταν στο σπίτι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Λ. Τζανής δεν άφησε σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή του.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com