A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Έχετε συνάχι; Πονόλαιμο; Κρυάδες; Μήπως θα μπορού-σε να είναι COVID-19;

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11kororonoiosΈχετε συνάχι; Πονόλαιμο; Κρυάδες; Μήπως θα μπορούσε να είναι COVID-19; ...

"Η πραγματικότητα είναι ότι οποιοδήποτε σύμπτωμα αυτές τις μέρες μας φαίνεται πιθανό να είναι COVID-19", λέει η δρ. Kathryn Boling, ειδική οικογενειακής ιατρικής στο Mercy Hospital στη Βαλτιμόρη.
Η δρ. Boling είχε ασθενείς που πίστευαν ότι είχαν αλλεργίες, κοινό κρυολόγημα ή στρεπόκοκκο, και τελικά βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19. "Λέω στους ασθενείς μου, ότι εάν έχετε κάτι που νομίζετε ότι είναι απλά συνάχι, ή αλλεργίες, ή ένας πονόλαιμο που νομίζετε ότι είναι κρυολόγημα, θα πρέπει να συμπεριφέρεστε σαν να είναι COVID-19, μέχρι να αποδειχθεί ότι δεν είναι", είπε η ίδια.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι μερικά όχι τόσο κοινά συμπτώματα της COVID-19 είναι:
• ρίγη
• ζάλη
• ρινική συμφόρηση
• διάρροια
Υπάρχουν και πολλά άλλα συμπτώματα, που είναι όλα δείκτες ότι μπορεί να υπάρχει κορoνοϊός στον οργανισμό.
Αυτός ο πόνος στο σώμα και ο πονόλαιμος μπορεί να είναι στρεπτόκοκκος, βακτηριακή λοίμωξη ή COVID-19, ιογενής λοίμωξη ή μπορεί να είναι και τα δύο. Η δρ. Boling εξήγησε ότι οι συν-λοιμώξεις είναι απολύτως δυνατές.
Έτσι, είναι απίστευτα σημαντικό όταν οι άνθρωποι αισθάνονται άρρωστοι, να συμπεριφέρονται σαν να έχουν κορονοϊό, έως ότου κάνουν το σχετικό τεστ και αποδειχτεί ότι δεν έχουν κορονοϊό.
Πώς γίνεται να ξέρεις αν έχεις COVID-19;
Από τη στιγμή που τόσα πολλά συμπτώματα μπορεί να είναι ενδείξεις κορονοϊού, πώς γίνεται οι άνθρωποι να ξεχωρίζουν τις ασθένειες; Η δρ. Boiling λέει να αρχίζετε να σκέφτεστε τις πιθανές επαφές σας αφότου περάσουν περίπου πέντε ημέρες από τα πρώτα συμπτώματα.
"Εάν κρυώσετε, αυτό σημαίνει ότι ήρθατε σε επαφή με έναν ιό, ακόμα κι αν είναι απλά κρυολόγημα", εξήγησε. Έτσι, εάν έχετε μια ασθένεια όπως μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, ή κάτι που εξελίσσεται με τον άνθρωπο ως ξενιστή και μερικά ενοχλητικά βακτήρια, η επίσκεψη σε γιατρό είναι η ενδεδειγμένη επιλογή. Εάν κρυολογήσετε ή έχετε γρίπη ή κάτι τέτοιο, αυτό σημαίνει ότι κάποιος σας κόλλησε, πράγμα που επίσης σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι και COVID-19".
Έτσι, αν ανησυχείτε ότι έχετε συμπτώματα COVID-19, κάντε στον εαυτό σας πρώτα αυτές τις δύο ερωτήσεις:
Τι έκανα τις τελευταίες μέρες; Ήμουν εκτός σπιτιού, γύρω από άλλους ανθρώπους; Μήπως κάποιο μέλος του σπιτιού σας βγήκε έξω και βρέθηκε γύρω από άλλους ανθρώπους; Εάν οι απαντήσεις είναι ναι, θεωρήστε τον κορονοϊό ως πιθανότητα.
Μοιάζει αυτό που νιώθω να είναι ασθένεια που κόλλησα από κάποιο άλλο άτομο; Ο κορονοϊός εξαπλώνεται μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων, όπως γίνεται και με το κοινό κρυολόγημα και ιδιαίτερα με τη γρίπη. Εάν τα συμπτώματά σας δεν απαιτούν μετάδοση από άλλο άτομο, π.χ. ημικρανία ή βακτηριακή λοίμωξη, τότε το να έχετε κορονοϊό είναι λιγότερο πιθανό.
Συμπερασματικά, εάν μπορεί να έχετε εκτεθεί στο κορονοϊό, απευθυνθείτε σε γιατρό και αυτό-απομονωθείτε για τουλάχιστον δέκα μέρες. Επίσης, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, κάντε το εμβόλιο της εποχικής γρίπης.
Πηγή: iatropedia

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com