A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Χριστούγεννα εν μέσω lockdown: Όλα όσα πρέπει να γνω-ρίζετε για μετακινήσεις, ρεβεγιόν, εκκλησίες

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11xristougΑντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα, που φέτος κα-λούμαστε να τα γιορτάσουμε εν μέσω  lockdown, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που έχει αλλάξει...

τις ζωές μας εδώ και πολλούς μήνες.
Μία "πρώτη γεύση" πήραμε σήμερα το πρωί, παραμονή Χριστουγέννων, που δεν ακούσαμε τα παραδοσιακά κάλαντα από μικρά και μεγάλα παιδιά που άλλες χρονιές ξεχύνονταν στους δρόμους, "πλημμυρίζοντας" τις γειτονιές με παιδικές φωνές, γέλια και μουσικές.
Πώς θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα
Φέτος το ρεβεγιόν μεταφέρεται το μεσημέρι και τα τραπεζώματα θα περιοριστούν σε μόλις 9 άτομα, προερχόμενα το πολύ από δύο οικογένειες.
Για τις μετακινήσεις προς το ρεβεγιόν και για την επιστροφή στο σπίτι, οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν sms στο 13033 με κωδικό "6".
Τα ρεβεγιόν θα έχουν διάρκεια... έως τις 10 μ.μ. καθώς έπειτα από εκείνη την ώρα και έως τις 5 π.μ. απαγορεύεται η κυκλοφορία με πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις για λόγους εργασίας ή υγείας.
Οι ειδικοί συνιστούν να γίνει επιλογή "κοινωνικής φούσκας", δηλαδή τα ίδια άτομα να γιορτάσουν μαζί στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς.
Η χρήση της μάσκας εξακολουθεί να παραμένει υποχρεωτική παντού.
Υποχρεωτική είναι και η τήρηση κανόνων υγιεινής και συνίσταται να υπάρχει πολύ καλός αερισμός του χώρου.
Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 διευκρίνισε ότι "Ιδιαίτερα για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα δοθεί διευκρινιστική οδηγία στους αστυνομικούς, ότι αν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι σε ένα αυτοκίνητο επιβαίνουν έως τέσσερα άτομα – μέλη της ίδιας οικογένειας – αυτό δεν θα συνιστά παράβαση ούτε θα επιδίδεται πρόστιμο".
Πώς θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες
Τα πλέον ασυνήθιστα Χριστούγεννα των τελευταίων δεκαετιών καλούνται να εορτάσουν αύριο οι χριστιανοί στην Ελλάδα, υπό τη σκιά της πανδημίας. Μεγάλο στοίχημα για τους ιερείς των ενοριών παραμένει η διαλογή που θα πρέπει να κάνουν μεταξύ των πιστών, αφού σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στους ναούς της χώρας θα επιτραπεί να εκκλησιαστούν έως και 25 πιστοί, με την τήρηση της αναλογίας ένας πιστός ανά 15 τμ ναού, ενώ στους μητροπολιτικούς ναούς ο αριθμός αυτός δύναται να φθάσει μέχρι τους 50 πιστούς, εφόσον βεβαίως τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας τούς το επιτρέπουν.
Ήδη, αρκετές ενορίες έχουν ενημερώσει τους πιστούς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιοι θα έχουν τη δυνατότητα αυτή, ενώ άλλες ενορίες, ειδικά οι μεγαλύτερες, έχουν δηλώσει πως οι πόρτες τους θα κλείσουν μόλις συμπληρωθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός. Προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους το δυνατόν περισσότερους πιστούς να συμμετάσχουν στη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, πολλοί ναοί έχουν προγραμματίσει να τελέσουν δύο και τρεις Θείες Λειτουργίες, αλλά αυτό θα είναι εφικτό μόνο στις ενορίες όπου υπάρχει ο αντίστοιχος αριθμός ιερέων. Οι οδηγίες που έχει δώσει η Ιερά Σύνοδος στις κατά τόπους Μητροπόλεις είναι ιδιαίτερα αυστηρές, με τους ιερείς να καλούνται να τηρήσουν κατά γράμμα όσα προβλέπει η ΚΥΑ ώστε να αποφευχθούν προβλήματα.
Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.: 5.000 αστυνομικοί, drones και έλεγχοι στα σπίτια παρουσία εισαγγελέα
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά τις προηγούμενες ημέρες, η ΕΛ.ΑΣ. θα πραγματοποιεί ακόμη πιο αυστηρούς και εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, τόσο σήμερα όσο και ανήμερα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, «εισβάλλοντας» μάλιστα και στο τραπέζι με τη γαλοπούλα, αν υπάρξει καταγγελία για παραβίαση του ορίου των 9 ατόμων.
Σε περιπτώσεις μάλιστα, που διαπιστωθεί ότι έχει στηθεί κάποιο κορονο-πάρτι, πέρα από τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται, υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, λένε εκπρόσωποι της αστυνομίας.
Επισημαίνεται βέβαια ότι για να εισέλθουν σε κάποιο σπίτι οι αστυνομικοί, πρέπει να είναι παρών εισαγγελέας.
Στους δρόμους της Αθήνας θα κυκλοφορούν περίπου 5.000 αστυνομικοί, οι οποίοι θα διενεργούν ελέγχους και θα επιβάλουν πρόστιμα. Επίσης σε επιφυλακή θα βρίσκονται και τα drones για την επιτήρηση περιοχών προκειμένου να αποτραπούν οι συγκεντρώσεις σε οικίες. Μπλόκα θα υπάρχουν στις κύριες οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου, όπως την Κηφισίας, τη Μεσογείων, την Ποσειδώνος και άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας. Στη Δυτική Αττική, θα υπάρχουν μέτρα με αστυνομική παρουσία σε εκκλησίες, πλατείες και τους κεντρικούς δρόμους. Σαρωτικοί θα είναι εξίσου οι έλεγχοι σε διόδια, εισόδους και εξόδους των πόλεων, αλλά και σε σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ), προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προσπάθειες μετακίνησης εκτός νομών.
enikos.gr

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com