970x90.gif

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

Antilogos200.jpg

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

meteora-thessaly.jpg

stocovid.jpg

A+ R A-

"ΓΕΦΥΡΑ 2":«Μαγειρεύουν» επιδοτήσεις επιχειρηματι-κών δανείων - Ποιοι θα μπορούν να ενταχθούν

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11danΤις δόσεις επιχειρηματικών δανείων σε ποσοστό μέχρι και 90% και  για διάστημα 9 μηνών έρχεται να καλύψει το κράτος μέσα από ένα νέο πρόγραμμα επιδοτήσεων:..

Η λεγόμενη «Γέφυρα 2» θα καλύπτει αυτή τη φορά επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είτε είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους είτε δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές.

 

Και ενώ το πρόγραμμα «Γέφυρα» για στεγαστικά δάνεια έχει «κλείσει» στο «κομμάτι» της υποβολής αιτήσεων και βρίσκεται πια στην φάση υλοποίησης, το υπουργείο Οικονομικών «μαγειρεύει» ένα ανάλογο πρόγραμμα που θα φέρει την ονομασία «Γέφυρα 2» και θα αφορά αυστηρά μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Μόνον που εδώ η ενίσχυση για διάστημα 9 μηνών δεν θα «μοιραστεί» σε στεγαστικά, αλλά σε επιχειρηματικά δάνεια.
Το ... «μαγείρεμα» για τη "Γέφυρα 2"
Η υλοποίηση ενός προγράμματος επιδότησης δόσεων για δάνεια επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων, αντίστοιχο με το πρόγραμμα που «έτρεξε» για τα φυσικά πρόσωπα, είναι στο τραπέζι, καθώς έχουν πληθύνει οι φωνές που υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητο να βγει κάτι τέτοιο στον «αέρα» ώστε να μην βαφτούν... κατακόκκινα χιλιάδες επιχειρηματικά δάνεια. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ιδέα έχει «προκριθεί» έναντι άλλων προτάσεων όπως εκείνη που συζητήθηκε να δοθεί «δώρο» το 70% της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5: Δεδομένου ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι .. απεριόριστα, από την στιγμή που αποφασίστηκε η Επιστρεπτέα να μείνει στο 50-50, άνοιξε ταυτόχρονα ο δρόμος για το πρόγραμμα «Γέφυρα 2».
«Πίεση» για να «τρέξει» άμεσα η "Γέφυρα 2"
Άλλο ένα στοιχείο που συνέβαλλε ώστε οι τελικές αποφάσεις να γείρουν υπέρ ενός νέου προγράμματος επιδότησης δανείων προσαρμοσμένου στους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις είναι το εξής: Η στήριξη μέσω της κρατικής επιδότησης της μηνιαίας δόσης θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη αυτή την στιγμή, γιατί υπολογίζεται πως 9 στα 10 δάνεια των εν λόγω κατηγοριών (ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων) που σήμερα τελούν σε αναστολή πληρωμής, από τον τρέχοντα μήνα χάνουν τη δυνατότητα να μην πληρώνουν δόσεις δανείου και θα πρέπει να αρχίσει εκ νέου η εξυπηρέτησή τους.
Γιατί είναι εκτεθειμένοι λοιπόν οι επαγγελματίες;
Σε δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις έχουν εξαντληθεί οι 9 μήνες αναστολής πληρωμών, καθώς σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα moratoria πληρωμών ισχύουν για 9 μήνες. Εδώ πρέπει να θυμίσουμε ότι η επέκταση της «προστασίας» και του «πάγου» στις καταβολές δόσεων -με βάση σχετική απόφαση- μέχρι την 31η Μαρτίου 2021 αφορούσε μόνον όσες επιχειρήσεις δεν εξάντλησαν το εννεάμηνο στα τέλη Δεκεμβρίου).
Τι ύψους δάνεια μπαίνουν στη "Γέφυρα 2"
Μέχρι ποιο ύψος δανείου όμως μπορεί να μπει στην ομπρέλα του νέου προγράμματος; Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες θα επιδοτείται για 9 μήνες η μηνιαία δόση δανείων ύψους έως 250.000 ευρώ ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων -με εξασφαλίσεις και μη- και με ετήσιο τζίρο έως 1 εκατ. ευρώ, που έχουν πληγεί από την πανδημική κρίση. Την προετοιμασία του νέου μέτρου στήριξης την «τρέχει» η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και οι τράπεζες βρίσκονται στη διαδικασία παροχής στοιχείων προς τις υπηρεσίες του υπουργείου, ώστε να οριστεί η περίμετρος των δικαιούχων του προγράμματος, το οποίο γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει σύντομα.
Ποιες οι προϋποθέσεις για τη "Γέφυρα 2"
Το νέο πρόγραμμα της εννεάμηνης κρατικής επιδότησης της δόσης θα απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες (δηλαδή ακόμη και σε φυσικά πρόσωπα που έχουν άλλου τύπου δάνεια, π.χ. επαγγελματικά, πλην στεγαστικών) και μικρές επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο έως 1 εκατ. ευρώ. Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στο γεγονός ότι δεν είναι απαραίτητο τα δάνεια να φέρουν ενέχυρο κάποιο ακίνητο. Αφορά, δηλαδή, σε εξασφαλισμένα και μη δάνεια αρκεί ο δανειολήπτης να έχει πληγεί από την πανδημία. Ο μοναδικός «κόφτης» που θα έχει το «Γέφυρα 2» μπαίνει στο ύψος του δανείου, το οποίο δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα 250.000 ευρώ.
Enikonomia.gr

 

anasabanner.gif

Για περισσότερες πληροφορίες 

πατήστε στα links: 

www.thessalia-espa.gr,

www.efepae.gr, 

www.aedep.gr, www.espa.gr

====================

ALIAGAS1_-_Αντιγραφή.png

aliagas_copy.jpg

KDAP_256X214.gif

_ΚΑΡΤΕΣ300.jpg

car_rent.gif

ABRAMOPOYLOS_256X214.gif

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

Xlivas.gif

polizos.gif

faltakas.jpg

 Afroditi_1.jpg

Afroditi2.jpg

ex1.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com