A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Επιστρεπτέα 7: Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα, Μ. Πέμπ-τη οι πληρωμές

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11covid-epistreptea07Τη Μεγάλη Πέμπτη αναμένεται να δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς περίπου 300.000 επιχειρήσεις και ελε-ύθεροι επαγγελματίες την οικονομική...

ενίσχυση που δικαιούνται μέσω του 7ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, το αργότερο τη Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, «myBusinessSupport», για την υποβολή των αιτήσεων από τους τελικούς δικαιούχους. Όσοι κάνουν τις αιτήσεις έως και την Μεγάλη Τετάρτη, τη Μεγάλη Πέμπτη θα εισπράξουν το ύψος της ενίσχυσης που δικαιούνται, η οποία κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 3.390 ευρώ. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.
Ο τελικός αριθμός των δικαιούχων, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, εκτιμάται ότι θα είναι λίγο πάνω από 300.000 σε σύνολο αρχικών αιτήσεων 704.604. Όπως εξήγησε, από τις 704.604 αιτήσεις, 250.816 επιχειρήσεις αποκλείστηκαν καθώς το α΄ τρίμηνο του 2021 κατέγραψαν αύξηση τζίρου σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Επίσης, 148.394 επιχειρήσεις και επαγγελματίες δεν μπόρεσαν να καταγράψουν το ελάχιστο ύψος τζίρου που απαιτούνταν δηλαδή 450 ευρώ. Από τους πάνω από 300.000 τελικούς δικαιούχους :
53.724 δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης με το συνολικό ποσό που θα λάβουν να ανέρχεται σε 167 εκατ. ευρώ. Μάλιστα στους δικαιούχους περιλαμβάνονται 8.000 επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2020
14.502 ταξί
7.552 ανήκουν στον κλάδο των τουριστικών καταλυμάτων
9.900 στο λιανεμπόριο.
Τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες για τις προϋποθέσεις που καθορίζουν και τους τελικούς δικαιούχους. Ωστόσο, με αφορμή και τις περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν μετά από ελέγχους της ΑΑΔΕ όπου επιχειρήσεις «φούσκωναν» τον τζίρο μετά από τροποποιητικές δηλώσεις προκειμένου να εισπράξουν μεγάλα ποσά Επιστρεπτέας Προκαταβολής, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι στον 7ο κύκλο δεν θα ληφθούν υπόψη τροποποιητικές δηλώσεις του 2020 που υποβλήθηκαν μετά τον Ιανουάριο του 2021.
Στο πλαίσιο παροχής ρευστότητας για τη στήριξη επιχειρήσεων οι οποίες ανοίγουν και πάλι, ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να δοθούν 3 δισ. ευρώ μέσω προγραμμάτων όπως το πρόγραμμα επιδότησης, μέσω ΕΣΠΑ, για την εστίαση ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει αντίστοιχο πρόγραμμα για τουρισμό, γυμναστήρια και παιδότοπους. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα επιδότησης δόσης επιχειρηματικών δανείων, «Γέφυρα 2», με ήδη 14.036 επιχειρήσεις να έχουν οριστικοποιήσει τις αιτήσεις τους ενώ εντός του μήνα αναμένεται να «τρέξει» και το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών.
Η Ναυτεμπορική

 

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com