A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα - Σιάτιστα - Κοζάνη – Μια ακόμα ευκαιρία

E-mail Εκτύπωση

1a1a11sidirosromikos-kozani-veroia-1Επιστολή των Συλλόγων Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων και Καρδίτσας προς τους τοπικούς βουλευτές και την Πε-ριφέρεια Θεσσαλίας. ...

Με την ευκαιρία της αναζωπύρωσης τελευταία της συζήτησης για τον σιδηρόδρομο στην γειτονική μας περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, θεωρούμε πως είναι η ώρα να τεθεί για άλλη μια φορά επιτακτικά και από τη δική μας πλευρά το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης των δύο περιφερειών με την κατασκευή επιτέλους της γραμμής Καλαμπάκας-Σιάτιστας-Κοζάνης και Σιάτιστας-Καστοριάς-Κρυσταλλοπηγής.
Για την γραμμή αυτή, όπως είναι γνωστό καταρτίστηκαν μελέτες την δεκαετία του 2000 για τις οποίες δαπανήθηκαν περισσότερα από δύο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Δυστυχώς λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και άλλων ατυχών επιλογών, το έργο στη συνέχεια πάγωσε και ξεκίνησαν νέες μελέτες για άλλα έργα, έργα πολλές φορές χωρίς κανένα νόημα. Έτσι εξαγγέλθηκε για παράδειγμα ο εκσυγχρονισμός της γραμμής του Έβρου που μόλις πριν λίγα χρόνια είχε ανακατασκευαστεί και η κατασκευή νέας γραμμής Φλώρινας-Κρυσταλλοπηγής-Καστοριάς ενός πολυδάπανου λόγω αναγλύφου έργου που όμως δεν είχε να προσφέρει τίποτα και σε κανέναν.
Και την ίδια στιγμή που συνέβαιναν αυτά έγινε επιτρεπτό να καταστραφεί σε ορισμένα τμήματά της η επίσης ανακαινισμένη με δαπάνη αρκετών εκατομμυρίων ευρώ γραμμή Αμυνταίου -Κοζάνης, για να εξορύξει κάρβουνο η ΔΕΗ και για να βελτιωθεί η οδική κυκλοφορία στην πόλη της Κοζάνης. Η αποκατάσταση των αποκοπών ουδέποτε έγινε και έτσι παραμένει η κατάσταση μέχρι σήμερα δυστυχώς.
Παρόλα αυτά και πέρα από κάθε προσδοκία, τον τελευταίο καιρό, τόσο από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όσο και από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τίθεται το ζήτημα της κατασκευής της σιδηροδρομικής σύνδεσης με την Αλβανία και όπως φαίνεται προκρίνεται, και πολύ σωστά, η χάραξη Καλαμπάκα-Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή για την οποία υπάρχουν ήδη έτοιμες μελέτες και σαφώς αποτελεί τη συντομότερη με μεγάλη διαφορά, όδευση από την Αττική προς τα σύνορα της Αλβανίας.
Το θέμα λοιπόν παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον και για την δική μας περιοχή και είναι απαραίτητο οι αρμόδιοι να κινητοποιηθούν και να κάνουν ότι απαιτείται για να ολοκληρωθεί επιτέλους η εκκρεμότητα των τελευταίων εκατό χρόνων για τη σιδηροδρομική σύνδεση των δύο γειτονικών περιφερειών και την αποκατάσταση της συνέχειας του σιδηροδρομικού δικτύου με την ένωση των γραμμών Παλαιοφαρσάλου-Καλαμπάκας και Κοζάνης-Φλώρινας, ώστε να αποκτήσει η χώρα αυτόν τον νέο πολύ χρήσιμο σιδηροδρομικό άξονα στον κορμό της.
Για τα Διοικητικά Συμβούλια:
Οι Πρόεδροι:
Οι Γραμματείς:

 

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com