A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Τουρισμός για όλους: Παράταση αιτήσεων

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11tourismosΤην παράταση για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» που έληγε σήμερα αν-ακοίνωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. ...

Παράταση για τρεις ημέρες στην υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» ανακοίνωσε την Παρασκευή η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων από πολίτες των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 8 ή 9.
Όπως ανακοίνωσε στον ΑΝΤ1 η υφυπουργός Τουρισμού, δίνεται τριήμερη γενική παράταση και έτσι «Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, στις 10, 11 και 12 Ιουλίου, οι πολίτες ασχέτως του αριθμού του ΑΦΜ τους, μπορούν μα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους».
Σύμφωνα με την ίδια έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 200.000 αιτήσεις, ενώ η παράταση αφορά επιπλέον 50.000 voucher.
«Ήδη έχουμε 368.000 voucher από πέρσι, είχαν χρησιμοποιηθεί περίπου 40.000, έχουν μείνει δηλαδή ας πούμε 320.000 συν τα φετινά, μπορούμε να φθάσουμε φέτος σε περισσότερους από 600.000 ωφελούμενους του προγράμματος» εξήγησε η Σοφία Ζαχαράκη.
Όπως εξήγησε «τα παλιά voucher ισχύουν μέχρι το τέλος του έτους. Τα καινούρια θα δοθούν, μετά την εκκαθάριση των αιτήσεων, γύρω στις 5 Αυγούστου και μπορούν να βοηθήσουν στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν».
Η επίσημη ανακοίνωση
Λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης συμμετοχής στο πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους" παρατείνεται έως την Δευτέρα 12/7/2021 η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης συμμετοχής, μέσω της πλατφόρμας "tourism4all.gov.gr".
Κατα συνέπεια, από το Σάββατο 10/7 έως και τη Δευτέρα 12/7, όλοι οι πολίτες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής ανεξαρτήτως των τελευταίων ψηφίων ΑΦΜ, μπορούν να υποβάλουν την σχετική αίτηση. Επισημαίνεται ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση, και συνεπως καλούμε τους ενδιαφερόμενους να αξιοποιήσουν τις 3 ημέρες παράτασης για να αιτηθούν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα
Χρήσιμες πληροφορίες
Μέχρι πότε είναι δυνατή η εξαργύρωση των vouchers;
Λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση με τον οριζόντιο αποκλεισμό των μετακινήσεων, επισημαίνεται ότι έχει παραταθεί η ισχύς όλων των vouchers που δεν εξαργυρώθηκαν μέχρι και τις 31/12/2021.
Ποιοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος;
Το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται κατόπιν κλήρωσης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας www.tourism4all.gov.gr. Κριτήριο για την υποβολή της αίτησης είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 16.000 ευρώ ή τα 28.000 στην περίπτωση οικογένειας, με προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά ανήλικο τέκνο.
Ποιες οι δυνατότητες που παρέχει το Πρόγραμμα;
Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κ.ο.κ.) μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται.
Είναι ίσως το ευρύτερο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μέσω του οποίου η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τον τουριστικό κλάδο σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε 365.603 vouchers από τα οποία μπορούν να ωφεληθούν περισσότεροι από 600.000 Έλληνες.
Επισημαίνεται ότι την περασμένη χρονιά και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, περισσότεροι από 46.000 δικαιούχοι είχαν την ευκαιρία να οργανώσουν το ταξίδι τους στο εσωτερικό της χώρας μέσω του προγράμματος και μάλιστα με τρόπο εύκολο, δίκαιο και αδιάβλητο.
Κατά περίπτωση, είναι δυνατή η χορήγηση voucher είτε για εξαργύρωση απευθείας σε τουριστικό κατάλυμα ενταγμένο στο Μητρώο Παρόχων του Προγράμματος είτε σε τουριστικό γραφείο, το οποίο ομοίως έχει ενταχθεί στο Μητρώο.
Αναλυτικότερα, οι δυνατότητες που παρέχονται από φέτος μέσω του Προγράμματος έχουν ως εξής:
Α. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ VOUCHERS ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ
Όλοι οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν διαμονή 2 ή 3 ή 4 ημερών επιδοτούμενη έως και 100% στα καταλύματα ως εξής:
1. 2 ή 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ
Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40 ευρώ/την ημέρα/το άτομο
(ισχύει για όλους)
ή
2. 4 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ
Επιδότηση 80% με ανώτερο ποσό τα 30 ευρώ/την ημέρα/το άτομο
Επιδότηση 100% για ΑΜΕΑ με ανώτερο ποσό τα 30 ευρώ /την ημέρα/το άτομο
Β. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ VOUCHERS TOYΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε τουριστικό γραφείο - πάροχο για τη δημιουργία τουριστικού πακέτου, με συνδυασμό δύο ή και περισσότερων τουριστικών υπηρεσιών. Επιδοτείται έως και το πενήντα τοις εκατό (50%) ή εξήντα τοις εκατό (60%) για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, του τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο πάροχος/τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ' άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα εκατόν είκοσι ευρώ (120 ευρώ).
Πού θα βρω τον κατάλογο Καταλυμάτων
Ο κατάλογος με το επικαιροποιημένο Μητρώο Παρόχων είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr και επικαιροποιείται: ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΟΧΩΝ - ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ
Πού θα βρω τον κατάλογο Τουριστικών Γραφείων
Ο κατάλογος με το επικαιροποιημένο Μητρώο Παρόχων είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr και επικαιροποιείται: ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΟΧΩΝ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.
Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο φέτος καθώς προστέθηκαν 631 καταλύματα και 41 τουριστικά γραφεία.
Newsbomb.gr

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com