A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Κορονοϊός: Ποιοι θα χρειαστούν τρίτη δόση εμβολίου από Σεπτέμβριο

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11embolio-koronoiosΕντός του Αυγούστου αναμένεται να καταλήξουν οι ειδικοί ε-πιστήμονες της Εθνικής  Επιτροπής  Εμβολιασμών σχετικά με τον χρόνο χορήγησης μιας τρίτης δόσης του...

εμβολίου κατά του κορονοϊού.
Η συζήτηση για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, με αρχή συγκεκριμένες ομάδες, έχει ανοίξει, εν μέσω εξάπλωσης των μεταλλάξεων.
Οι φαρμακευτικές εταιρείες προκρίνουν την ανάγκη τρίτης δόσης τουλάχιστον έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.
Σημειώνεται ότι η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε ότι τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου θα αποφασίσει η επιτροπή ποιοι θα χρειαστεί να κάνουν τρίτη δόση εμβολίου, αλλά εκτίμησε ότι αυτοί πιθανότατα θα είναι όσοι έχουν κάποια υποκείμενα νοσήματα και έχουν χαμηλή ανοσολογική επάρκεια. Πάντως η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε για την ανοσία όσοι έχουμε εμβολιαστεί.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τρίτη δόση θα χρειαστούν κατά προτεραιότητα άτομα που είτε λόγω νοσημάτων (μεταμοσχευμένοι, άτομα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτική θεραπεία) είτε και λόγω ηλικίας έχουν μειωμένη ανοσιακή απόκριση από τον εμβολιασμό. Επίσης, στις πρώτες ομάδες που θα λάβουν την τρίτη δόση είναι και οι υγειονομικοί, η πλειονότητα των οποίων έκανε το εμβόλιο πριν από επτά μήνες.
Θεοδωρίδου: Προτεραιοποίηση με ανάλογη φορά όπως με τη χορήγηση των εμβολίων
Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, «το πότε θα χορηγηθεί μία τρίτη δόση θα εξαρτηθεί βασικά από τα δεδομένα που έχουμε για τη διάρκεια της ανοσίας και της φυσικής αλλά και των εμβολίων. Φαίνεται ότι για άτομα τα οποία δεν έχουν υποκείμενα, δεν ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, η διάρκεια της ανοσίας ξεπερνά αυτό το εξάμηνο που είχε θεωρηθεί από την αρχή ως πιθανός χρόνος για να σκεφτεί κανείς για τρίτη δόση».
«Επομένως οι ομάδες οι οποίες με μελέτες αποδεικνύονται ότι θα χρειαστούν μια τρίτη δόση είναι οι ομάδες που είτε λόγω ηλικίας, λόγω επαγγέλματος ή νοσημάτων δεν έχουν την ανοσοανταπόκριση που περιμένουμε στους εμβολιασμούς», πρόσθεσε.
Επιπλέον, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είπε ότι «τα θέματα, η συλλογή όλων των δεδομένων, γίνεται και στη χώρα μας αλλά δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος χρόνος που να πει κανείς ότι θα αρχίσουμε να χορηγούμε τρίτη δόση, ούτε έχει καταρτιστεί μια λίστα για το ποιοι θα συμπεριληφθούν εξ αρχής, μάλλον αρχικά σε αυτή τη δόση. Είναι, όμως, εμφανές ότι η προτεραιοποίηση περίπου που έγινε για τη χορήγηση των εμβολίων θα έχει μια ανάλογη φορά».
Παγώνη: Τρίτη δόση του εμβολίου για το 80% με 90%
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφερθείσα στο ενδεχόμενο χορήγησης και τρίτης δόσης εμβολίου, τόνισε ότι σίγουρα θα υπάρξει για το 80% με 90%. Παράλληλα, εκτίμησε ότι η τρίτη δόση θα χορηγηθεί το επόμενο καλοκαίρι σε όσους εμβολιάστηκαν το τελευταίο διάστημα.
Newsbomb.gr

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com