A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Περισσότερα νοικοκυριά θα ενισχυθούν με το επίδομα θέρμανσης

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11petrelaio-uermasssΤο υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την αύξηση του κον-δυλίου για το επίδομα θέρμανσης το οποίο δεν αποκλείε-ται να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ από 100 εκατ. ...

ευρώ που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού με παράλληλη αύξηση 20% – 30% των εισοδηματικών κριτηρίων ώστε η επιδότηση να αγγίζει και τη μεσαία τάξη.
Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια με βάση τα οποία χορηγείται το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να διαμορφωθούν:
– Έως 16.000 ευρώ για τον άγαμο από 12.000 ευρώ που ίσχυε για την περσινή χειμερινή περίοδο.
– Έως 26.000 ευρώ για τα ζευγάρια από 20.000 ευρώ πέρυσι. Για κάθε προστατευόμενο παιδί το επίδομα θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ή 4.000 ευρώ από 2.000 ευρώ που ανέρχεται σήμερα.
– Εως 28.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες από 22.000 ευρώ πέρυσι με προσαύξηση 3.000 ή 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.
Οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης αναμένονται εντός των ημερών, πριν τις 15 Οκτωβρίου που κάνει πρεμιέρα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Με την αύξηση των εισοδηματικών ορίων εκτιμάται ότι ενισχύονται 8 στα 10 νοικοκυριά.
Σημειώνεται ότι το επίδομα θέρμανσης προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του επιδόματος βάσης με τον συντελεστή επιδότησης που έχει οριστεί για κάθε οικισμό της χώρας, στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου.
Το ποσό που προκύπτει, προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου ενώ από πέρυσι επιδοτείται η χρήση κάθε είδους καυσίμου θέρμανσης και όχι μόνο του πετρελαίου.
Αίτηση
Για να λάβουν το επίδομα τα νοικοκυριά θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης. Στην αίτηση αναγράφονται κατά περίπτωση τα ακόλουθα στοιχεία:
– ο αριθμός Φορολογικού Μητρώου του αιτούντος -υπόχρεου φορολογικής δήλωσης,
– το ονοματεπώνυμό του,
– ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του,
– ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας,
– η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος,
– αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη καθώς και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος,
– τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης,
– η ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία,
– το είδος του επιθυμητού προς επιδότηση καυσίμου θέρμανσης (κάθε δικαιούχος δικαιούται επιδότησης ενός μόνο είδους καυσίμου θέρμανσης),
– τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).
megatv.com

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 

 

 

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com