A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Κορονοϊός: Νέα μέτρα από το σήμερα - Νέο μπλόκο σε ανεμβολίαστους. Τι αλλάζει για παιδιά έως 18 ετών

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11PISTOPOIITIKOEMBOLIAΝέα μέτρα σε ισχύει από το σήμερα, Σάββατο 6 Νοεμβρί-ου σε μια  προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας  μετά την αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο...

σύστημα υγείας με την αύξηση των νοσηλευομένων, αλλά και σαν μία ύστατη προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων και να χριστεί το τοίχος ανοσίας.
Μόνο με αρνητικό rapid ή PCR τεστ θα μπορούν να πηγαίνουν σε μεικτούς χώρους εστίασης, καταστήματα λιανεμπορίου, κομμωτήρια, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες, οι ανεμβολίαστοι.
Ελεύθερη είσοδο οι μη εμβολιασμένοι θα έχουν μόνο σε σουπερμάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και εκκλησίες.
Μέσα στα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή είναι τα υποχρεωτικά πλέον δύο τεστ σε εβδομαδιαία βάση (rapid test ή τεστ PCR) για όλους τους εργαζομένους.
Περιορισμοί για ανεμβολίαστους, σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων και τσουχτερά πρόστιμα
Στο πόδι, οκτώ χιλιάδες αστυνομικοί με χίλια εννιακόσια κλιμάκια και τετρακόσια στελέχη της Αρχής Διαφάνειας ετοιμάζονται για σαρωτικούς ελέγχους
Υποχρεωτικά Rapid test ή PCR test
Α. Προσέλευση ανεμβολίαστων εργαζομένων σε όποια θέση (και για εργαζόμενους σε χώρους λατρείας) με δύο υποχρεωτικά τεστ σε εβδομαδιαία βάση (rapid test ή τεστ PCR).
Β. Είσοδος με υποχρεωτικό τεστ (rapid test ή τεστ PCR) σε:
- δημόσιες υπηρεσίες
- τράπεζες
- μικτούς χώρους διασκέδασης
- ανοιχτούς χώρους διασκέδασης
- εμπορικά κέντρα
- κομμωτήρια
- εκκλησίες και μοναστήρια.
Ναοί και Μοναστήρια
Η Ιερά Σύνοδος χθες απηύθυνε σύσταση για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, όπως του εμβολιασμού αλλά και της διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων για τους ανεμβολίαστους.
Αυτό προέκυψε χθες κατόπιν επικοινωνίας του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, στον απόηχο και της συνέντευξης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, με την Ιεραρχία της Εκκλησίας να ανταποκρίνεται άμεσα, εκδίδοντας σχετική εγκύκλιο για την τήρηση των μέτρων και τη διενέργεια τεστ.
Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας».
Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος προτρέπει εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν και υπενθυμίζει την υποχρέωση των υπηρετούντων στους ναούς (δηλαδή ιερείς και προσωπικό) να υποβάλλονται σε δύο διαγνωστικά τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr test), σύμφωνα με τους υγειονομικούς περιορισμούς που ισχύουν από αύριο.
Ως προς τον έλεγχο των πιστοποιητικών, η εγκύκλιος εξουσιοδοτεί για την αποστολή αυτή τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια και τα Ηγουμενοσυμβούλια (για τα μοναστήρια), δεδομένου ότι -όπως υπενθύμιζαν κυβερνητικοί κύκλοι- σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν ισχύουν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε χώρους λατρείας, λόγω υγειονομικών περιοριστικών μέτρων.
Γ. Ελεύθερη είσοδος για ανεμβολίαστους σε:
- χώρους προμήθειας τροφίμων - σουπερμάρκετ
- φαρμακεία
- χώρους άσκησης θρησκευτικού δικαιώματος.
Δ. Υποχρεωτική χρήση μάσκας στους αθλητικούς χώρους
Ο κ. Πλεύρης ήταν κατηγορηματικός και όσον αφορά στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και αυστηρή τήρηση των αποστάσεων προβλέπεται απαρέγκλιτα και για τους εμβολιασμένους - η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους -οπαδούς ομάδων που παρακολουθούν δια ζώσης αθλητικές διοργανώσεις. Αν διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια ελέγχων ότι το μέτρο δεν τηρείται, τότε βαριές θα είναι οι καμπάνες για τις ομάδες, που θα περιλαμβάνουν ακόμα και στέρηση της παρουσίας φιλάθλων σε επόμενα παιχνίδια.
Πως θα γίνονται οι έλεγχοι
Σαρωτικοί έλεγχοι για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, έχουν τεθεί η εστίαση και η διασκέδαση.
Αρχικά, τα μικτά κλιμάκια αναμένεται να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε νυχτερινά κέντρα, σε χώρους εστίασης που κατά το προηγούμενο διάστημα είχαν δώσει κακά δείγματα γραφής καθώς και σε καταστήματα λιανεμπορίου.
Αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι και σε καταστηματάρχες που χρησιμοποιούν νάιλον σε ανοικτούς χώρους, προκειμένου να λειτουργούν ως μεικτοί, δηλαδή ως μέρη όπου επιτρέπονται και ανεμβολίαστοι. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις Αρχές, οι χώροι με οροφή και πλαϊνά προστατευτικά, θεωρούνται κλειστοί, σε αντίθεση με τους ανοιχτούς, για τους οποίους δεν προβλέπεται οροφή και περιμετρική κάλυψη. Στο επόμενο στάδιο, οι έλεγχοι αναμένεται να επεκταθούν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και κομμωτήρια
Με self test στους μικτούς χώρους παιδιά έως 18 ετών
Τα παιδιά μέχρι 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στους μέχρι σήμερα μεικτούς χώρους, με self test και όχι με μοριακό ή rapid.
Νέα δεδομένα για την είσοδο ανηλίκων έως 18 ετών στους έως σήμερα μικτούς χώρους, αποκάλυψε ο υπουργός υγείας μιλώντας στη πρωινή εκπομπή του ANT1 θα περιλαμβάνει η ΚΥΑ που θα εκδοθεί σήμερα για τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του κορωνοϊού που θα ισχύουν από αύριο.
Ερωτηθείς για το θέμα των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει η απόφαση της Κυβέρνησης να τίθενται σε αναστολή και πως όσοι μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν βγει σε αναστολή έχουν αντικατασταθεί.
Πρόσθεσε όμως πως δεν υπάρχει απεριόριστος αριθμός γιατρών και ειδικά σε κάποιες ειδικότητες όπως αυτή του αναισθησιολόγου υπάρχει έλλειψη και για το λόγο αυτό ακόμη κι αν χρειαστεί να αναπτυχθούν και άλλες ΜΕΘ θα λειτουργήσουν με το προσωπικό που είναι διαθέσιμο σήμερα.
Όπως είπε ο κ. Πλεύρης θα δοθούν ακόμη περισσότερα κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς για να ενισχύσουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας όπου υπάρχουν ελλείψεις και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, τότε η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επίταξη.
Σε ότι αφορά τα μονοκλωνικά αντισώματά, αναμένεται η πρώτη έγκριση από τον EMA να δοθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και η χώρα μας έχει ήδη παραγγείλει 2.000 θεραπείες, ενώ για το χάπι που εγκρίθηκε χθες στη Βρετανία η χρήση του στα αρχικά στάδια της νόσου, έχουμε παραγγείλει 10.000 θεραπέιες.
Εξήγησε δε πως η χορήγηση τους θα γίνεται κατόπιν εισήγησής από επιτροπή που θα συσταθεί και θα δίνονται κατά προτεραιότητα σε ανοσοκατασταλμένους και ευπαθείς ομάδες.
Madata.gr

 

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com