A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Απλοποιείται η είσοδος παιδιών σε εστίαση και μαγα-ζιά – Θα αρκεί η σχολική κάρτα

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11kelly-sikkemΑναμένεται ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν θα χρειά-ζεται να υποστούν και άλλο τεστ οι  μαθητές και πως  θα γίνεται δεκτή από τους καταστηματάρχες η...

σχολική τους κάρτα.

 

Με τη σχολική κάρτα και τα δύο self test την εβδομάδα που προβλέπονται για τους μαθητές, θα μπορούν να εισέρχονται στα καταστήματα οι ανήλικοι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.
Ειδικότερα μετά το ζήτημα που προέκυψε με τη σχολική κάρτα μαθητών, η οποία βεβαιώνει ότι ένας ανήλικος μαθητής έχει κάνει self test, αλλά δεν γίνεται δεκτή από ορισμένους καταστηματάρχες, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι θα υπάρξει ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν θα χρειάζεται να υποστούν και άλλο τεστ οι μαθητές και πως θα γίνεται δεκτή από τους καταστηματάρχες η σχολική κάρτα.
«Αυτό που βεβαιώνεται στη σχολική κάρτα είναι μέσα από την εφαρμογή του self test, δηλαδή ουσιαστικά βεβαιώνεται ότι το παιδί έχει υποστεί τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, ο οποίος προβλέπεται. Επειδή αναγράφεται όμως σχολική κάρτα απασχολεί ορισμένους επαγγελματίες. Τα παιδιά για να πηγαίνουν στο σχολείο πρέπει να κάνουν δυο self test, ενώ για επιπλέον δραστηριότητες τα σαββατοκύριακα θα πρέπει να κάνουν ακόμη ένα. Θα βρούμε τον τρόπο με αρμόδια υπουργεία να υπάρξει εκείνη η ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν χρειάζεται να υποστούν κι άλλο self test. Η σχολική κάρτα αποδεικνύει ότι ο μαθητής έκανε self test, μπορεί ένας καταστηματάρχης κι έτσι όπως είναι να το δεχτεί. Σε κάθε περίπτωση για να μην υπάρχει παρερμηνεία θα δοθούν διευκρινίσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τι αλλάζει για όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό
Σχετικά με όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, έχουν το πιστοποιητικό και δεν τους «διαβάζει» το σύστημα, αλλά και για όσους θέλουν να κάνουν στην χώρα μας την τρίτη δόση, ο κ. Γεωργαντάς ξεκαθάρισε ότι «ένα σύστημα παγκόσμιας διαλειτουργικότητας όλων των πιστοποιητικών όλων των χωρών δεν υπάρχει. Η ΕΕ έχει κάνει το δικό της που δεν αφορά μόνο τις χώρες που ανήκουν σε αυτήν, αλλά και επιπλέον 16 συνεργαζόμενες χώρες τα συστήματα των οποίων έχουν αναγνωριστεί και ενσωματωθεί, όπως για παράδειγμα Ισραήλ, Νορβηγία, Ισλανδία, Τουρκία. Αν όχι σήμερα, αύριο, θα κατατεθεί μια τροπολογία από το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία θα δημιουργήσουμε δυο καινούρια μητρώα: Το μητρώο εμβολιασθέντων εξωτερικού και το μητρώο όσων έχουν νοσήσει στο εξωτερικό. Αυτό θα δώσει μια λύση, θα γίνει πρώτα βέβαια μια επεξεργασία των πιστοποιητικών που φέρουν. Τα πιστοποιητικά είναι δυο ειδών, αυτά που είναι ψηφιακά επαληθεύσιμα και κάποια που δεν είναι ψηφιακά επαληθεύσιμα, άρα εκεί χρειάζεται μια μεγαλύτερη επεξεργασία» υπογράμμισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «μόλις δημιουργηθούν αυτά τα δυο μητρώα τότε θα δικαιούνται αυτοί οι άνθρωποι, εφόσον ενταχθούν στο μητρώο, καθώς θα έχει αναγνωριστεί ως έγκυρο και αξιόπιστο το πιστοποιητικό τους, είτε να πάρουν το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για να μπορούν να κινούνται άνετα, είτε να κάνουν την αναμνηστική δόση».

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com