avramopoulos_I_kteo.jpg

1200x100.gif

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Παρουσία του κ. Σκρέκα η σύσκεψη της Επιτροπής Εν-έργειας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

E-mail Εκτύπωση

1a1a11suskepsiΜετά από πρόσκληση του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκου. Σύσκεψη της Επιτροπής Ενέργειας & Φυσικών Πόρων...

της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων με την παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα Κωνσταντίνου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 στην αίθουσα συσκέψεων του Ξενοδοχείου Αετών Μέλαθρον.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκου, ο οποίος προσκάλεσε τον Υπουργό Ενέργειας ώστε να έχουν την ευκαιρία να του μεταφέρουν και να συζητήσουν τα προβλήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μέλη της Επιτροπής Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βασίλης Γιαγιάκος (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων), ο κ. Ιορδάνης Τσώτσος (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πέλλας και πρόεδρος της Επιτροπής), ο κ. Στέφανος Γεωργιάδης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας) και ο κ. Νικόλαος Ράμμος (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Γρεβενών).

 

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή τους, αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε όλες τις επιχειρήσεις με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους της ενέργειας. Τόσο οι μεγάλες επιχειρήσεις όσο και οι μικρότερες και ειδικά οι ενεργοβόρες επιχειρήσεις, αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας και χρειάζονται την στήριξη της πολιτείας. Επίσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ που, λόγω κορεσμού, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της αγοράς και ακόμη και ήδη εγκατεστημένες μονάδες δεν μπορούν να συνδεθούν εδώ και μήνες, ενώ πληρώνουν τα δάνεια της επένδυσής τους. Τέλος, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στο net metering, στις ενεργειακές κοινότητες για τις επιχειρήσεις αλλά και για το θέμα του πρωτογενή τομέα και τους ΤΟΕΒ.
Ακολούθως, τοποθετήθηκαν και οι πρόεδροι των άλλων Επιμελητηρίων, παρουσιάζοντας με τη σειρά τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις των περιοχών τους,
Ο Υπουργός κ. Σκρέκας, ευχαρίστησε τους προέδρους για την αναλυτική παρουσίαση όλων των θεμάτων που έχουν προκύψει από την παγκόσμια κρίση στην ενέργεια και αναφέρθηκε τόσο στις ενέργειες που έχει κάνε η κυβέρνηση για την στήριξη τόσο των νοικοκυριών αλλά και των επιχειρήσεων, με την επιδότηση στους λογαριασμούς ενέργειας, αλλά και στις άμεσες δράσεις που έχουν δρομολογηθεί τους επόμενους μήνες για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.
Κατόπιν, ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των Προέδρων και του Υπουργού όπου αναλύθηκαν όλα τα θέματα που παρουσιάστηκαν.
Τέλος, ο κ Βασίλης Γιαγιάκος ανέφερε ότι, όλα τα θέματα που παρουσιάστηκαν καθώς και άλλα αιτήματα θα συγκεντρωθούν από την Επιτροπή Ενέργειας της ΚΕΕ, θα σταλούν στο υπουργείο και ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό για την παρουσία, την συνεργασία του και την καλή πρόθεσή του να ανταποκριθεί σε όλα αυτά τα αιτήματα.

 BannerTheoni_336X280.jpg

banner_avramopoulos_KTEO.jpg

ABRAMOPOYLOS_256X214.gif

KDAP_256X214.gif

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

perifereia.gif

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com