A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Ποινή φυλάκισης σε δύο καθηγητές – συνοδούς

E-mail Εκτύπωση PDF

ekdromesΒαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Θέμιδας σε δύο καθηγητές που δίδασκαν στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού, μαθητής του οποίου, έχασε τον ένα όρχι του μετά από εκπαιδευτική εκδρομή στη Ζάκυνθο το 2008.

Στους δύο καθηγητές επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 και 12 μηνών αντίστοιχα, ενώ ο πατέρας του άτυχου μαθητή έχει καταθέσει και αγωγή εναντίον των συνοδών καθηγητών της εκδρομής, διεκδικώντας αποζημίωση.

Η «δίωξη» των δύο καθηγητών που κρίθηκαν ένοχοι στις δικαστικές αίθουσες, μολονότι είχαν αθωωθεί σε επίπεδο τριτοβάθμιας ΕΔΕ στο Υπουργείο Παιδείας, δεν αφήνει αδιάφορη την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που στη συνεδρίασή της την ερχόμενη Δευτέρα, θα εξετάσει το σκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης και πρόκειται να προτείνει να μην συνοδεύουν καθηγητές τις εκπαιδευτικές εκδρομές των σχολείων.

Το ατυχές περιστατικό με τον τότε μαθητή της γ' τάξης του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2008. Το σχολείο συμμετείχε στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Καλλιστώ» και με την ολοκλήρωσή του, μαθητικά γκρουπ συνοδεία καθηγητών τους θα επισκέπτονταν μέρη της Ελλάδας με ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά.

Η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, είχε επιλέξει τη Ζάκυνθο. Η εκδρομή όμως εξελίχθηκε σε εφιάλτη, τόσο για έναν τελειόφοιτο μαθητή όσο και για τους συνοδούς καθηγητές. Μία ημέρα πριν την επιστροφή, ο μαθητής παραπονέθηκε για οξύ πόνο στην κοιλιακή χώρα. Οι συνοδοί καθηγητές, μετέφεραν το μαθητή στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ο πόνος στην κοιλιά ήταν ανακλαστικός και προέρχονταν από συστροφή του όρχεως.

Στο Νοσοκομείο κλήθηκε ειδικός ουρολόγος από την Πάτρα, ο οποίος χορήγησε φαρμακευτική αγωγή στο μαθητή, ο οποίος πήρε εξιτήριο στις τρεις τα ξημερώματα. Το ίδιο πρωί, το γκρουπ του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, θα επέστρεφε από την εκδρομή. Ο μαθητής επέστρεψε στο ξενοδοχείο, ωστόσο το πρωί, φαίνεται να υποτροπίασε. Καθ' οδόν για Αλμυρό, οι καθηγητές επικοινώνησαν με τους γονείς του παιδιού, τους οποίους ενημέρωσαν για τα καθέκαστα και ζήτησαν άδεια να οδηγήσουν το παιδί στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Οι γονείς φέρεται να είπαν στους καθηγητές ότι έχουν ήδη κλείσει ραντεβού με γιατρό στο Βόλο. Οι πέντε- έξι ώρες της διαδρομής φαίνεται να ήταν κρίσιμες για την υγεία του παιδιού, το οποίο εισήχθη στο Νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης του όρχεος.

Για την υπόθεση είχε διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες των καθηγητών. Έφθασε μάλιστα να διεξαχθεί και τριτοβάθμια ΕΔΕ στο Υπουργείο Παιδείας, όπου οι συνοδοί καθηγητές αθωώθηκαν καθώς κρίθηκε ότι έκαναν ό,τι προβλέπονταν φροντίζοντας για την υγεία του παιδιού.

Ο πατέρας όμως του αγοριού δεν σταμάτησε εκεί. Κατέθεσε μήνυση εναντίον των τεσσάρων συνοδών καθηγητών και προχθές η υπόθεση έφθασε στις δικαστικές αίθουσες. Το δικαστήριο αναγνώρισε ενοχή των καθηγητών, καθώς δέχθηκε κατάθεση ενός εκ των γιατρών του Νοσοκομείου Ζακύνθου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε συστήσει στους καθηγητές να παραμείνει το παιδί στο Νοσοκομείο κι ότι οι ίδιοι με δική τους ευθύνη το πήραν στο ξενοδοχείο.

Από τους τέσσερις καθηγητές που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, οι δύο κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 και 12 μηνών αντίστοιχα. Οι δύο καθηγητές, σύμφωνα με στενό κύκλο συναδέλφων τους, βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν θα έπαιρναν ένα παιδί από το νοσοκομείο, διακινδυνεύοντας την υγεία του. Υποστηρίζεται δε ότι –άγνωστο για ποιο λόγο- ο γιατρός άλλαξε τη στάση του και την κατάθεσή του.

Η απόφαση του δικαστηρίου έπεσε κεραυνός εν αιθρία στην τοπική ΕΛΜΕ. Στη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα, πρόκειται να εξετάσει το σκεπτικό της απόφασης και η δυνατότητα άσκησης έφεσης. Πάντως στο τραπέζι τίθεται πλέον θέμα αν θα πρέπει οι καθηγητές να συνοδεύουν σε εκδρομές μαθητές που είναι στην ηλικία της εφηβείας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συμπεριφορά τους και πόσο μπορούν να ελεγχθούν. Ήδη υπάρχουν τρία αιτήματα στην τοπική ΕΛΜΕ για απαγόρευση της συνοδείας μαθητικών εκδρομών από καθηγητές, που έχουν την ευθύνη για ό,τι συμβεί στα παιδιά.

Εφ. Ελευθερία

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com